ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Maşina electrică cucereşte Africa (+Video)




 

 

Pe 10 mai 2012, a luat start cursa prin Africa de Est şi de Sud. Maşina electrică, care a pornit la drum, trebuie să demonstreze comunităţii internaţionale vitalitatea şi capacitatea de a depăşi distanţe lungi, în condiţii de drum dificile. Organizatorii speră, că cursa va facilita o utilizare mai largă a surselor de energie curată.

 

Expediţia a pornit în călătorie din sediul UNEP în Nairobi - Programul ONU privind protecţia mediului înconjurător, a doua zi după evenimentele oficiale. Maşina electrică va trece întinderi din Africa, pentru a dovedi celor sceptici, că vehiculul pe energie electrică nu cedează cu nimic maşinilor convenţionale, care ard combustibilii fosili.

 

Maşina electrică cucereşte Africa (+Video)

Xavier Chevrin: "Vrem să spargem clişeele privind vehiculele electrice", - a declarat conducătorul carului electric Xavier Chevrin, vorbind la deschiderea curselor din capitala Kenyei, în biroul UNEP, care sprijină turul.

Maşina electrică trebuie să parcurgă o cale cu o lungime de aproximativ 5.000 km, trecînd din Nairobi, la sud prin Tanzania, Zambia, Zimbabwe şi Botswana. Punctul final al cursei - oraşul Yohanessburg, unde expediţia ar trebui să ajungă la sfîrşitul lunii iunie.

Conform UNEP, maşina electrică pentru prima dată din istorie va depăşi această rută.

Potrivit Xavier Chevrin, călătoria prin şase ţări va arăta că vehiculele electrice pot fi folosite nu numai în zonele urbane, dar de asemenea, pot parcurge distanţe lungi.

În timpul călătoriei, pilotul intenţionează să încarce bateriile de la prizele electrice din parcări. El a ales în mod deliberat condiţiile dificile, în scop de a demonstra concludent fiabilitatea, durabilitatea şi rezistenţa vehiculelor electrice.

Vehicul electric cu furgon, Citroen Berlingo, dotat cu un motor electric Venturi, este exact acelaşi de care beneficiază Serviciul poştal francez. Avînd trei baterii şi fiind de două ori mai mare, decît o maşină normală, furgonul poate acoperi pînă la 500 de kilometri cu o singură taxă, accelerînd la o viteză maximă de 110 km / h.

Cursa este deocamdată ultima dintr-o serie de călătorii, destinate pentru a demonstra capacităţile vehiculelor electrice. Ea a fost precedată de un tur din Shanghai la Paris. Distanţa de 13,400 km, depăşită de Xavier Chevrin în 2010, cu acelaşi furgon, rămîine în continuare un record pentru vehiculele electrice.

Viteza maximă atinsă de maşina electrică la ziua de azi este de 515 km/h. Recordul a fost stabilit în 2009, în timpul curselor pe mlaştinile de sare din Utah, Statele Unite ale Americii.

O altă expediţie a vehiculelor electrice este planificată prin pustiurile de zăpadă din Antarctica spre Polul Sud.

 

 

 

 

Sursa: facepla.net

 

ABONAȚI-VĂ
Joi, 31 mai 2012 12:30
Vizualizări: 2265

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
163
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
132
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
124
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
322