Maşina hibrid Chevrolet Volt. Cu trei mile mai aproape de perfecţiune

/ Vizionări: 3496

Гибридный автомобиль Chevrolet Volt. На три мили ближе к совершенству 

 

Acumulator pentru Chevrolet Volt poate fi reproiectat
Acumulator pentru Chevrolet Volt poate fi reproiectat

Producătorii maşinilor electrice şi hibrizilor, luptă literalmente pentru fiecare detaliu, pentru a asigura produselor lor avantaje vizuale în comparaţie cu maşinile pe benzină tradiţionale, precum şi modelele concurente. Pe acest front, chiar şi cel mai mic pas poate aduce beneficii tangibile. Un comunicat de presă al companiei General Motors informează despre modificările caracteristicilor Chevrolet Volt.

 

În 2013, Chevrolet Volt va fi capabil să treacă cu o singură încărcare a bateriei 38 de mile (61,2 km), ceea ce este cu 3 mile (4,8 km) mai mult decît la modelele disponibile din acest an. Echivalentul economiei, exprimat în mile, tradiţionale pentru SUA, la un galon de benzină, va creste de la 94 la 98. În unităţi mai familiare pentru noi, consumul de combustibil la hibrid se va reduce de la 2,5 litri pentru 100 de kilometri pana la 2,4 l/100 km. Kilometrajul total, fără realimentare, inclusiv mişcarea de benzină, va fi de 380 de mile sau 612 km.

Terrafugia TF-X – maşina zburătoare a viitorului (Foto+Video)
Terrafugia TF-X – maşina zburătoare a viitorului (Foto+Video)

Pentru a realiza aceste îmbunătăţiri inginerii GM au analizat experienţa de exploatare a Chevrolet Volt, apărut pe piaţă la sfârşitul anului 2010. Modificările minore au atins materialele baterii, ceea ce a dus la creşterea performanţei şi durabilităţii. Principalele componente chimice au rămas aceleaşi: spinel, mangan. Rezultatele pozitive au cauzat schimbările în proporţiile lor.

Bill Wallace, directorul sucursalei la General Motors, care se ocupă de baterii, explicînd esenţa schimbării, a recurs la o comparaţie figurativă a muncii lor cu arta culinară, modificînd proporţiile reţetei, pentru a obţine gustul optim. "Am făcut ceva de lucru la nivelul celulei bateriei, pentru a schimba ingredientele de dragul rezultatului final, mai bun. O astfel de atenţie la detalii va oferi clienţilor noştri o mai mare distanţă pe energie electrică, care va aduce beneficii reale proprietarilor Volt".

Capacitatea totală a bateriei Volt a crescut de la 16 la 16,5 kW / h, totodată cantitatea energiei utilizate a crescut de 10.3 la 10.8 kW. Creşterea capacităţii bateriei şi a distanţei parcurse pe o singură încărcare a necesitat o creştere uşoară de timp pentru încărcare. Acum acesta constituie 10,5 ore la o încărcare de la o sursă de 120 V şi 4,25 ore, cu încărcătorul de 240 de volţi.

La ziua de azi, bateriile cu compoziţie chimică îmbunătăţită au fost testate la 150.000 de mile (241,000 km) distanţă. Testele au arătat o uzură mai mică de funcţionare şi capacitatea de a se deplasa, la temperaturi scăzute de pînă la -30 ° Celsius. Totodată, temperatură scăzută, într-o măsură mai mică, afectează reculul energiei la baterie.

 

Гибридный автомобиль Chevrolet Volt. На три мили ближе к совершенству 

 

Primele 38 de mile (61,2 km) Chevrolet Volt, poate merge folosind doar energia de litiu-ion, fără a elibera gaze de eşapament. Atunci cînd bateria se termină, motorul-generator pe benzină asigură încă o distanţă de 344 de mile (553.6 km), cu un rezervor plin de combustibil. Din momentul lansării în exploatare în 2010, proprietarii Chevrolet Volt, un total au parcurs 65 de milioane de mile (104,600,000 km). Aproximativ două treimi de distanţă a fost parcursă cu ajutorul energiei electrice de la reţea.

 

Autor: Alexei Norkin

 

 

Sursa: facepla.net