Mașini de la Elio Motors: 1081 km cu o singură încărcare

/ Vizionări: 2550
Tag-uri:

Машины от Elio Motors

Majoritatea americanilor (93%), merg la lucru cu transportul personal. Mașinile lor ocupă mult spațiu, consumă o mulțime de combustibil și sunt costisitoare. Ar trebui să recunoaștem că transformarea Americii într-o Copenhagă mare, unde 36% din populație se deplasează în cadrul orașului cu biciclete, este ireală. Dar este posibilă producerea mașinilor ecologice mici!

Машины от Elio Motors

 

Văzând cum stau lucrurile, Paul Elio a decis să construiască o mașină care doar va satisface nevoile, fără a le depăși. El a dezvoltat un hibrid de mașină și de motocicletă care intenționează să producă sub marcă Elio Motors. 

Машины от Elio Motors

 

Mașina lui Paul are puține beneficii, dar ele sunt foarte utile:

Ea costă 6800 de dolari și poate călători cu o încărcare 1081 km.

Машины от Elio Motors

Ideea constă în faptul că aproape fiecare familie are cel puțin o mașină cu care merge doar o singură persoană. Mulți americani au o mașină mare pentru întreaga familie și una mică cu un scaun prăfuit din spate. Anume aceasta ar trebui să fie înlocuită cu mașina de marca Elio Motors.

Pe de o parte, Elio este o mașină mică. Ea are două locuri, centuri și airbag de siguranță. Însă mașina funcționează doar pe trei roți. Legile din SUA nu recunosc mașini cu trei roți, prin urmare marca Elio se consideră o motocicletă, deși și neobișnuită. Însă situația nu este atât de simplă cum pare la prima vedere, există niște neconcordanțe. De exemplu, în unele state toți motocicliștii trebuie să poartă o casca.

Pe de altă parte, va puteți deplasa pe HOV-lane'am - drumuri, accesul la care este permis numai în cazul în care în mașină stă mai mult de o persoană. Dar aici este vorba de o motocicletă!

 

Машины от Elio Motors

Машины от Elio Motors

 

Potrivit lui Paul Elio, e mai ușor să obții o autorizație pentru producerea motocicletelor. Merită să atragem atenția și la una dintre metodele de plată a costului Elio.

Машины от Elio Motors

 

Mașina va fi disponibilă gratuit. Totodată veți primi un card special de plată pentru a cumpăra benzină. De fiecare dată când cumpărați  benzina la o sumă de  10 dolari, plătiți 30. Cele 20 de dolari vor merge pe contul plăților pentru mașină. 

Машины от Elio Motors

Машины от Elio Motors

Dacă veți trece 30 000 km pe an, emisiile de dioxid de carbon în atmosferă vor fi mai mici decât produce de exemplu o vacă în aceeași perioadă. Noi suntem mai verzi, decât vacile!

 

Sursa