Mașini pe hidrogen — gratis în Japonia.

/ Vizionări: 3070

водородный автомобиль

 

Autoritățile din Japonia, în ciuda tuturor măsurilor luate, nu pot inspira șoferii pentru achiziționarea ecomobilelor. La moment, este discutată  în mod serios ideea de distribuire gratuită a mașinilor cu hidrogen sau despre stații de alimentare gratuită pentru astfel de vehicule.

Japonia a decis să transbordeze întreaga lume pe ricşe electrice Meguru
Japonia a decis să transbordeze întreaga lume pe ricşe electrice Meguru

La moment în Japonia sunt alocate subvenții foarte solide. Astfel, subvențiile de la guvernul japonez și prefecturile locale, care vor fi furnizate pentru cumpărătorii viitorului sedan Toyota, sunt în mărime de trei milioane de yeni (29.500 de dolari).

Cu toate acestea, măsura poate fi insuficientă pentru a atrage cumpărătorii. Oricum la moment nu există o infrastructură necesară – în martie 2015, în Japonia, vor fi doar aproximativ o sută de stații de alimentare cu combustibil pe bază de hidrogen.

În acest context, ziarul de afaceri japonez Nihon Keizai a raportat despre măsurile suplimentare considerate de guvern pentru a atrage cumpărători la mașinile cu hidrogen. Astfel se discută ideea de distribuire gratuită a mașinilor cu pile de combustie, posibilitatea de alimentare liberă cu hidrogen și circularea gratuită pe autostrazile cu taxă.

"Planul guvernului de a accelera începutul erei de automobile pe bază de hidrogen nu a putut să creeze o agitație în societate, de aceea, pentru a stimula schimbările social-economice revoluționare, trebuie să găsim metode mai radicale", scrie Nihon Keizai.

Între timp, președintele companiei Tesla Motors, Elon Musk e sceptic față de perspectivele de dezvoltare a transportului pe hidrogen. Musk consideră că pilele de combustie niciodată nu vor fi operaționale, iar concernele mondiale promovează automobile pe bază de hidrogen doar ca un truc de marketing.

 

Sursa