ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Materialele din care este făcut un scaun auto pentru copii cu adevărat sigur

Siguranța în trafic este o problemă pe larg discutată în societate. Din păcate, încă există părinți care îți transportă copiii în brațe, în loc să-i pună în scaunul auto. Și, deși există numeroase exemple nefaste, iar amenzile au crescut în ultima perioadă, părinții continuă să ignore pericolul. Unii argumentează prin faptul că nici scaunele auto nu sunt sigure sută la sută.

Cum trebuie să fie un scaun auto sigur?

Un scaun auto pentru copii trebuie să respecte anumite standarde de calitate. Care sunt acestea? Scaunul trebuie să corespundă vârstei (și greutății) copilului și să fie făcut din materiale durabile, practice și confortabile. Nu știi la ce să te uiți când cumperi un scaun auto pentru copii? Te ajutăm noi. Atrage atenția:

La sistemul de siguranță. Scaunele auto pot fi de două tipuri: cu sistem Isofix și cu centuri. Este foarte important să atragi atenția la modul de funcționare al sistemului Isofix, dacă îți alegi un scaun de acest tip. Când îl instalezi în mașină, trebuie să auzi un zgomot de tipul unui click. Dacă scaunul auto se prinde cu centuri, ai grijă să urmezi întocmai instrucțiunile lui de utilizare. Oricare tip de scaun auto alegi, ține cont de faptul că el trebuie să fie bine fixat și să nu se poată deplasa mai mult de doi centimetri în față, spate ori pe lateral.

La centuri. Scaunele auto pentru copii au și propriile centuri. Cele mai sigure sunt considerate cele care se prind în cinci puncte. Atrage atenția la materialul din care sunt făcute centurile. Majoritatea scaunelor auto au pernuțe speciale „îmbrăcate” peste centură, astfel încât să nu-l incomodeze pe cel mic și, totodată, să nu-l irite. Ține cont de acest fapt, pentru că centurile trebuie să fie bine strânse, iar lipsa pernuțelor ar putea să-i pună celui mic presiune pe piept.

La tapițerie. De calitatea materialului ce acoperă scaunul auto depinde nu doar siguranța copilului tău, ci și confortul lui. Cauți tot felul de tertipuri ca să nu-l scoți din scaun transpirat? Alege din start un scaun auto care să te scutească de această problemă. În primul rând, tapițeria trebuie să fie din materiale naturale, care nu provoacă și nu mențin pe piele transpirația. În al doilea rând, e bine ca tapițeria să fie detașabilă. Ai un copil mic, totuși, în scaun, și știi foarte bine cât de „curate” mențin ei lucrurile.

Trucuri pentru siguranța copilului tău în mașină

Materialele din care este făcut scaunul auto au o importanță direct proporțională cu siguranța copilului tău în mașină. S-ar putea, totuși, să ai anumite probleme, chiar dacă respecți întocmai regulile de cumpărare a unui scaun auto pentru copii. Din acest motiv:

Evită să cumperi un scaun auto la mâna a doua. Nu știi dacă a fost implicat ori nu în vreun accident, iar vânzătorul îți va ascunde, cu siguranță, acest detaliu.

Pune-ți întrebări, dacă vezi un scaun auto foarte ieftin. Nu accepta o bucurie pe moment, în detrimentul siguranței copilului tău. Un scaun auto bun, din materiale calitative, nu poate fi cel mai ieftin de pe piață.

Dar așa cum prețuiești fiecare ban câștigat, probabil, te întrebi unde ai putea găsi scaune auto pentru copii la prețuri bune. O mulțime de scaune auto pentru copii calitative și la prețuri accesibile le găsești la magazinul online Mamico.md.

Ia-ți timp, analizează opțiunile și alege varianta optimă!

Materialele din care este făcut un scaun auto pentru copii cu adevărat sigur

Materialele din care este făcut un scaun auto pentru copii cu adevărat sigur

Materialele din care este făcut un scaun auto pentru copii cu adevărat sigur

Luni, 11 noiembrie 2019
Vizualizări: 821

Citiţi de asemenea

La începutul iernii, un voluntar din Anapa a găsit în pădure șase cățeluși abandonați. Lîngă ei era o pisică, care înc...
150
Găsirea unui job în condiții de pandemie nu este o misiune ușoară. Criza care a debutat în 2020 a afectat în egală măsur...
52
    Un an fără pantaloni: anul de minuni și experiențe noi!   Un an în urmă am aruncat ultimii...
8738
Principala caracteristică a pădurii, au aflat cercetatorii, au fost copacii vechi din specia Eospermatopteris și Archaeo...
166