ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Medicamentele prescrise omoară câte un american la fiecare cinci minute




Cât de departe poate merge industria cu o cifra de afaceri de milioane de dolari pentru ca publicul să nu afle despre produsele sale ce provoacă sinucideri, violență și pot duce la deces? Ce vor face șefii, pentru a-i face să tacă pe cei care știu adevărul și îl dezvăluie? De ce organizațiile guvernamentale lasă pe șefii industriei nepedepsiți, mai ales luînd în considerare potențialul pericol pentru viețile de milioane de oameni, pe care statul este obligat să-i protejeze? Despre toate acestea se vorbește în raportul Comisiei Civile pentru drepturile omului, intitulat "Pericolul antidepresantelor și medicamentelor cu acțiuni psihotrope”.
Schema, de fapt, e foarte simplă și funcționează după cum urmează. Timp cât compania se ocupă de fraudă și înșelăciune (care deși au consecințe grave pentru sănătatea clienților) nu sunt suficient de mari și evidente, și totul merge mai departe. Profitul companiei farmaceutice depășește pierderile de amenzi privind acțiunile și judecatele în 20, 30, 100 de ori... e simplu.
Un miliard pe sancțiuni acolo, două-trei miliarde pentru plata despăgubirilor aici... oricum, este mult mai puțin decât cei zeci de miliarde, pe care îi câștigă pe vânzarea medicamentelor nocive la ”prostolani”.
Pentru informații: în perioada mai 2004 - martie 2010, un grup de companii farmaceutice de top, printre care Pfizer, Eli Lilly și Bristol-Myers, au plătit peste 7 miliarde de dolari sub formă de penalități pentru mituirea medicilor, care prescriau medicamente ne-aprobate (uneori cu consecințe letale).
Cu toate acestea, după cum a marcat agenția Bloomberg News, suma amenzilor face doar o mică parte din profitul acestor companii. Doar din 2004 concernul Pfizer a plătit amenzi în valoare de aproape 3 miliarde de dolari; banii aceștia fac 1 procent din profitul total.
Eli Lilly a dat-o în bară cu mituirea medicilor în schimbul prescrierii medicamentului ”Zyprexa” la pacienții vârstnici, care suferă de demență. Au făcut-o în ciuda rezultatelor testelor clinice, care au arătat un rezultat foarte îngrijorător a mortalității (31 de persoane din 1184).
Dar piața de medicamente pentru pacienții vârstnici cu demență a promis un profit de miliarde. De aceea, Eli Lilly a continuat să vândă ”Zyprexa” la pacienții vâstnici timp de patru ani, până când guvernul federal nu i-a sechestrat ... Eli Lilly a fost amendat cu 1,42 miliarde dolari, dar nu a fost mare treabă în comparație cu cele 36 de miliarde din veniturile obținute din vânzarea de Zyprexa în perioada 2000-2008.
Pentru a-și ținti scopul, companiile farmaceutice îi ”cumpără” pe toți la un rând. În cadrul proceselor de judecată s-a constatat: compania a plătit mite de valori imense medicilor, și chiar revistele americane nu au scăpat de influența sa coruptă, așa că putem avea încredere în ele doar la un nivel de publicitate mascată. Acest lucru este demonstrat de un studiu efectuat recent de universitatea din San Francisco.
Revistele medicale publică recenzii "pozitive" despre medicamente în cinci ori mai des decât cele negative; iar rezultatele unei pătrimi din toate cercetările și testările clinice, în general, nu se publică.
Rezultatul este: preparatele farmaceutice pe bază de prescripție medicală, omoară câte un american la fiecare cinci minute. Iar americanii cheltuie pe medicamente mai mulți bani decât orice altă națiune. Dacă în 1980, America a cheltuit pe medicamente, în total, 12 miliarde de dolari, în 2008 cifră a fost de 291 miliarde de euro. O creștere de 1700%. Iar după durata de viață America ocupă  doar locul al 17-lea în lume.
După acest articol apare o întrebare justificată: asemenea situații au loc doar în America, și numai cu americanii? Nu, defel. Toate concernele farmaceutice enumerate au reprezentanțele sale în majoritatea țărilor din lume! Prin urmare, produsele lor sunt vândute în tot locul.

 

Sursa

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 30 august 2014 11:10
Vizualizări: 1891

Citiţi de asemenea

Haideți să ne amintim programa școlară, să zicem, de literatură. Și să începem, de exemplu, cu clasicii. Ce studiem la ș...
174
La Detail Garage oferim o gamă completă de servicii de detailing auto, pentru ca mașina dvs. să arate mereu ca nouă și s...
272
Deși toamna este în plină desfășurare, la XOstudio FLOWERS am început deja să ne pregătim pentru magia sărbătorilor de i...
407
Astăzi dorim să vă prezentăm o băutură naturală de casă, care este excelentă pentru organismul dumneavoastră. Dacă beți ...
462