ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Mega-oraşe şi eco-oraşe. Cuvântul de permaculture …Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Permaculture - un mod de existenta, durabile şi echilibru cu mediul înconjurător. Este din ce în ce mai frecvente în întreaga lume.

În această publicaţie ne da sfaturi practice pentru gradinari, cottagers, grădinari, precum şi pentru locuitorii oraşelor interesate în îmbunătăţirea situaţiei mediului. P. Whitefield consideră că toate abilităţile sale şi abilităţile dobândite o nouă dimensiune, datorită familiaritatea sa cu permaculture şi metode de învăţare sale. Judecător pentru tine ...


O permanentă cultură

Ideea de permaculture nu este nou. În multe părţi ale lumii, există oameni (de exemplu, populaţia din Kerala din sudul Indiei sau chagga oameni Tanzania), care cresc gradini, o structură similară cu pădure naturală. Copaci, viţă de vie, şi arbuşti, ierburi şi legume cresc împreună, unul deasupra celuilalt, ca şi în pădure. Această structură, numită stratificarea permaculture permite gradini să fie mult mai productivă decât livezi şi grădini de legume fructe în mod izolat, deoarece unele culturi sunt cultivate simultan în acelaşi loc. Aceste centre oferă persoanelor cu toate produsele alimentare necesare pentru cea mai mare parte de medicamente şi fibre vegetale, şi permite de a vinde ceva, si toate acestea se realizează la un teren foarte mici de teren.

Cuvântul "permaculture" a fost creat de doi australieni, Mollison Bill şi Holmgrenom David, atunci când în 1978 au publicat o carte numită "permaculture-1". Bill eclozionaţi ideea de mai mulţi ani.

O mare parte a vieţii sale a petrecut în junglă, unde a lucrat ca un pădurar, şi ca un om de ştiinţă, a fost acolo că el a avut acest gând. Se uită la padure, a vazut cum a trăit, şi a zis el: "Aş putea face ceva similar.

În 60 şi 70 de ani, Bill, ca mulţi dintre noi au început să înţeleagă că cultura modernă se mişcă într-o fundătură, şi, eventual, la moarte. El a încercat să protesteze, asigurându-vă că cei care guvernează lumea, un remediu, dar în curând a realizat că protestul nu va atinge nimic. Convinsă că această schimbare este de jos în sus, mai degrabă decât invers, el a încetat să protesteze, sa dus acasă şi a început grădinărit. Si apoi, sa născut permaculture.

Permaculture doar presupune că trebuie să luăm problema în propriile mâini, trebuie să îşi schimbe stilul lor de viaţă proprie, mai degrabă decât cererea de ea de la alţii. Acest lucru nu înseamnă că activitatea politică - o pierdere de timp. Există multe probleme care sunt rezolvate la nivel politic şi este posibil să fie bine rezolvate în viitorul apropiat. Noi trebuie să depună eforturi pentru a se asigura că în primul rând reacţia noastră pentru orice problemă nu a fost "Ceva trebuie făcut şi!" "Ce putem face?"

Sentiment de Etică

În activitatea economică de azi, inclusiv agricultura, se dovedeşte lipsă este conceptul de bază ca etica. În cazul în care o afacere profitabilă, în care sunt angajate, şi consideraţiile etice pot fi adăugate mai târziu pentru a evita excesele. consecinţelor viitoare ale activităţilor curente este de aproape nu sunt luate în considerare.
Există baza etice ale permaculture, şi poate fi exprimată în trei concepte: grija pentru pământ, îngrijirea persoanei şi limitări.

Grija pentru Pământ poate fi considerată ca "auto-interes" luminat, să recunoască necesitatea de a proteja Pământul şi toate sistemele vii, ca depinde de ele, vom supravieţui sau nu. Dar la un nivel mai profund, se înţelege că Pământul este un organism viu unic, iar noi, oamenii sunt o parte integrantă în acelaşi mod ca şi toate plantele şi animalele, şi au la fel de mult dreptul la supravieţuire şi prosperitate decât noi.
Prin urmare, protecţia tuturor terenurilor nedezvoltate rămase ar trebui să fie pentru noi una dintre priorităţile. Omul permaculture este mult mai uşor de pe Pământ decât omul, creat de agricultură modernăşi industrie. Cu toate acestea, nu este permaculture de asteptare de a transforma lumea în ecosistemul de plante comestibile. Acest lucru nu este adevărat. Cu permaculture, putem creşte productivitatea de teren atât de mult încât vom trata doar o mică parte din ea, lăsând cel mai neatins.

Fiinţele umane sunt la fel de importantă ca şi grija pentru Pamant. În trecut, există comunităţi umane care pot sprijini pe deplin numai prin ele însele plictisitor truda de cei mai mulţi oameni.
Aceasta nu este o revenire la astfel de comunităţi. Aceasta este o înlocuire, astfel cum a forţei de muncă istovitoare, şi utilizarea combustibililor fosili organizare rezonabil.

În general, este mai clar că mult mai uşor să găsească o soluţie la problemele tehnice decât umanitar. Suntem foarte bine imagina cum de a schimba agriculturii noastre şi industriei pentru a deveni durabile. Dar ce-a face cu emotiile umane, cele mai simple, cum ar fi frica si lacomia, care împiedică progresul nostru real? Susţinătorii permaculture sunt tot mai conştienţi de necesitatea de a pasa de un om pe picior de egalitate cu grijă de pe Pământ, dacă suntem de a reuşi în crearea unui mediu durabil. Aceasta include orice: de la învăţarea de a comunica şi de a asculta reciproc, pentru a proiecta orase care satisface nevoile omului.

În cele din urmă, am sa te limitezi. Pamantul nostru nu este adimensional, aşa poftele noastre şi nu pot fi nelimitate. Nu contează cum am procesului de materii prime pentru a doua şi nu cumpără ", de produse ecologice, niciodată nu ne poate găsi o cale de ieşire din această situaţie în societatea de consum curent. În prezent nu există nici o alegere, ci de a reduce drastic consumul de resurse naturale de neînlocuit.
În economia de astăzi, aproape toate realizate din resurse neregenerabile, cum ar fi produsele alimentare. resurse regenerabile aceeaşi, cum ar fi lemnul, la nivelul actual de consum a petrecut mult mai repede decât acestea pot fi restaurate.

Dacă vă întreb ce face viaţa merită să trăiască, majoritatea va spune că acest lucru nu este material de avere, dar lucrurile necorporale, de asemenea, ca dragoste si prietenie, dar restricţiile lor nu sunt necesare! Conştientizarea faptului că resursele planetei nu sunt nelimitate, vă poate ajuta să scapi de lupta continuă pentru construirea avere şi vă va oferi mai mult timp şi energie pentru ceea ce este cu adevarat important.

Productive City

Cei mai mulţi britanici trăiesc în oraşe. Unul ar putea crede că, în puţine oportunităţi pentru alimente în creştere, dar că este ceea ce trebuie să facem, dacă vrem orice parte din viaţa oraşului a continuat, atunci când actual de energie ieftine vor fi foarte costisitoare. O cantitate uriaşă de energie risipita doar pentru a se asigura că produsele alimentare de transport în oraş, aşa că avem nevoie să crească ca aliment de mult în care trăim.

Oportunitati de parcuri evidente. Pe o perioadă de arbori pur ornamental pot fi înlocuite cu fructe şi nuci, care va aduce un beneficiu dublu: si produse, precum şi zona de recreere. ferme urbane şi terenuri rezervate pentru gradini de legume, doar arata cum orasul poate face el însuşi produsele consumate. Restul peisajului urban nu arata asa de promiţătoare, până când vom considera în trei dimensiuni: putem creşte pomi fructiferi de-a lungul pereţilor, liane comestibile lasa twist pe pereţi şi a utilizarea activă a acoperişurilor plate şi balcoane. Ea include principiul straturi de pădure în cererea sa în oraş.

Peretele de sud - ideală pentru creştere cele mai pomi fructiferi, în special cele de la licitaţie, ca o piersică. Există copaci pitic, care, în absenţa a solului poate sa creasca in containere. Morello Cireşe pot fi cultivate de-a lungul nordzidurile cu arbuşti coacaza şi căpşuni alpine, care va da o recoltă bună în locuri umbroase. În umbra creşte şi anghinare Ierusalim, şi multe alte anuale şi perene. Shady pete pot fi mai usor, da o culoare albă sau instalarea unei oglinzi pentru a reflecta lumina soarelui.

În zonele urbane pot fi cultivate toate fructele cunoscute şi legume, precum şi mai puţin frecvente, dacă vom aplica mai multe surse de căldură neutilizate. Ce parte din nevoile noastre, vom fi capabili să satisfacă, încă urmează a fi stabilită, dar este deja clar că va fi mai mult decât multe seama.

În multe zone urbane din producţia de alimente este limitată din cauza poluării aerului. În timp ce permaculture şi susţine că de mult putem face pentru ei înşişi, individual sau în grupuri mici, această problemă ar putea fi rezolvate cu succes, probabil, doar la nivel politic.

Case

Casa în sine este un sistem de energie importante, precum şi în ceea ce priveşte permaculture în interesul nostru să-l transforma într-un producător de energie, nu consumatorul.

Cel mai bun mod de a face aceasta este să-l preia partea de sud a clădirii sere, şi dacă nu este posibil, atunci se potrivesc partea cazul în care există mai mult de soare, şi chiar pe acoperiş. Acest lucru asigură nu numai spaţiu de înaltă performanţă de gătit şi de spaţiu suplimentar la domiciliu, dar, de asemenea, metabolismul energetic, similar celui care apare între coop de pui şi cu efect de seră. In timpul iernii, aerul cald din sere pot fi trimise la casa de vară şi de fluxul ascendent de aer cald în sere pot fi folosite pentru fluxul de aer rece din partea de nord a casei, care este astfel răcit. În plus, cu efect de seră converteşte casele de căldură în exces a produselor.

Pentru a îmbunătăţi eficienţa energetică a clădirilor pot fi folosite plante. De exemplu, iedera de creştere pe partea de nord a casei, ajutând la reducerea costurilor pentru încălzire în timpul iernii, în plus, în cazul în care pereţii de zidărie de solide, mai degrabă îi ajută să-l păstreze, decât o distrugă. O astfel de utilizare a clădirilor cunoscute kakbiotektura, acesta este un alt mod de a utiliza resursele biologice în loc de non-regenerabile.

Utilizării de materiale tradiţionale, avem o bună înţelegere a originii lor şi să aleagă cele care sunt utile şi Pământ, şi de oameni. Aceasta înseamnă că ne-o dorim pentru a evita astfel de materiale ca aluminiu, din cauza valorii sale mare de energie, sau fibră de sticlă, care poate cauza cancer în rândul lucrătorilor cu ea, precum şi vopselele care conţin dioxid de titan, care, în sine este inofensiv, dar producţia care este foarte otravitoare. Toate acestea sunt o alternativă. De exemplu, există o mulţime de materiale de izolaţie naturale, cum ar fi lână sau din plută, cu care pot fi tratate cu un strat de burghiu inofensiv pentru putere.

Cum în oraşe, şi peste tot există o mare problemă de aprovizionarea cu apă şi canalizare, dar poate fi redusă dacă o mai bună utilizare a resurselor disponibile. În prezent, Jgheaburile sunt umplute cu un amestec de apa pluviala, apa gri, de la chiuvete, băi şi "negre" de apa de la toalete.

Cu toate acestea, apa de ploaie poate fi folosită pentru băut, şi, adesea, este mai curat decât ceea ce luăm de la robinet, şi "gri" apa de la chiuvete şi căzi pot fi utilizate în toalete şi plante de udare. Divizarea, prin urmare, aceste trei tipuri de apă şi utilizarea fiecărui tip la cele mai bune avantaj putem pentru a reduce consumul de apă în oraş aproape sa dublat, producătoare de instalaţii de lucru doar minore. În zonele rurale, apa de ploaie poate furniza toate nevoile de uz casnic, cum este cel australian la ferme, într-un climat mult mai uscat decât a noastră.

Corespunzătoare a apelor reziduale poate fi purificat prin trecerea ei printr-un sistem de HoOsho planificate de plantare stuf. Stuf şi alte plante acvatice au capacitatea de a absorbi compuşi organici, bacterii si chiar si unele poluanţi chimici, cum ar fi metalele. Sisteme de stuf ecrane sunt folosite pentru a controla atât efluenţi menajeri si industriale. Ele ocupă mai puţin spaţiu decât sistemele convenţionale, şi poate fi chiar instalat pe verticală, cu o recipiente din plastic câteva, amplasate una pe alta.

În cazul în care ideile de mai sus de putere, încălzire şi alimentare cu apă, vom adauga producerea de energie productivă şi conservarea acesteia, precum şi materiale reciclate, veţi obţine aproape un set complet de "condiţiile de viaţă normală. Acest lucru va necesita, probabil, mai mult efort decât poate face o persoana sau o familie, şi atitudinea faţă de acest guvern local şi utilităţi poate varia de la indiferenţi faţă de ostile. Prin urmare, oamenii ar trebui să se unească pentru a forma un câmp şi a organizaţiilor acestora pentru a reuşi, şi acest lucru se întâmplă deja în diferite ţări din Europa, şi în întreaga lume.Suntem recunoscatori pentru materialele furnizate de traducători articol Vladimir Shestakov

http://blogs.mail.ru/community/cotbopehne/4A8C45E28004E875.html

Marţi, 17 iunie 2008
Vizualizări: 4978

Citiţi de asemenea

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat astăzi, la invitația Ministerului Mediului, la o discuție publ...
72
Pe strada N. Dimo, în perimetrul casei 27/1, au fost mutilați mai mulți brazi, iar alții au rpmas fără vîrfuri. Mai mult...
65
Un remediu excelent, care este foarte ușor de pregătit!Sistemul imunitar este o parte importantă a funcțiilor organism...
293
Laetiporus sulphureus – Lasca galbenă.Este o ciupercă comestibilă, foarte gustoasă, apreciată ca o delicatesă, ea apare ...
111