ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Membrana pentru a stoca energie – ieftină, dar bună



Membrana pentru a stoca energie – ieftină, dar bună


Având în vedere creşterea continuă şi rapidă a nevoilor energetice ale omenirii, apare  o necesitate urgentă nu numai în căutarea noilor surse de energie, dar, de asemenea, şi în modalităţi eficiente de a-o păstra. O echipa de cercetători de la Universitatea Naţională de Nanoştiinţă şi Iniţiative Nanotehnologice din Singapore (NUSNNI) a reuşit sa creeze prima din lume membrană pentru stocarea energiei electrice. Spre deosebire de acumulatoare şi supercondensatoare moderne noul material poate stoca mai multă energie, el este mai rentabil în procesul de  producţie şi cel mai important - inofensiv pentru mediul înconjurător.

O echipa de cercetători condusa de dr. Xie Xian Ning a folosit pentru fabricarea membranei un material polimer pe bază de polistiren, închis între două plăci de metal. Teoretic, la fiecare centimetru pătrat de suprafaţă inovarea a reuşit să acumuleze 0.2 farad, ce este de 200 000 de ori mai mult, decât limita superioară a condensatorului standard.

Costul ieftin de fabricaţie a membranei va creşte în mod semnificativ rentabilitatea de stocare a energiei. La aplicarea electroliţilor lichid costul depozitării unui farad este de aproximativ 7 dolari, membrana inovatoare va reduce această cifră până la 62 de cenţi, deci de 11 ori. Astfel, la utilizarea bateriei litiu-ion standard un dolar SUA  corespunde  2.5 w /h, cu membrane noi  un dolar va plăti timp de 10-20 w /h. Beneficiul este evident.

"În comparaţie cu dispozitivele acumulatoare moderne membrana noastră are o construcţie simplă şi un cost foarte scăzut, iar caracteristicile sale tehnice sunt superioare bateriilor de acid-alcalin, bateriilor litiu-ion şi chiar supercondensatoarelor", - a spus dr. Xie.

Membrana pentru a stoca energie – ieftină, dar bunăAvantajele dezvoltării inovaţionale nu se termina aici. Materialul uşor, moale nu conţine electroliţii lichid care se pot deversa la deteriorare, va contribui la crearea dispozitivelor mai performante şi mai simple, cu costuri financiare mult mai mici. Autorii intenţionează să utilizeze membrana în vehicule hibride, panourile solare şi turbinele eoliene. De exemplu, motoarele autovehiculelor hibride pot fi pornite de la energie acumulată în membrane, cu ofuncţionarea ulterioară a motorului cu combustie internă, ceea ce va reduce semnificativ consumul de combustibil şi emisiile de substanţe nocive în atmosferă. Incorporarea membranelor în panourile solare şi turbinele eoliene va ajuta la rezolvarea problemei de conservare instabilă şi consumul energiei generate prin acumularea unui exces de energie şi utilizarea ei în timpul lipsei factorilor naturali, cum ar fi pe timp de noapte. La moment, echipa de cercetare examinează perspectivele de comercializare a produsului şi de producere în masă.

"Odată cu lansarea producerii în serie a membranei, tehnologiile acumulatoare de înaltă eficienţă vor fi disponibile pentru toată lumea. Securitatea ecologică a inovaţiei ar putea schimba cardinal dispozitive moderne de generare şi de stocare  a energiei",- a spus dr. Xie.

 

 

Sursa: facepla.net

 

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 02 noiembrie 2011 14:02
Vizualizări: 2482

Citiţi de asemenea

Haideți să ne amintim programa școlară, să zicem, de literatură. Și să începem, de exemplu, cu clasicii. Ce studiem la ș...
174
La Detail Garage oferim o gamă completă de servicii de detailing auto, pentru ca mașina dvs. să arate mereu ca nouă și s...
273
Deși toamna este în plină desfășurare, la XOstudio FLOWERS am început deja să ne pregătim pentru magia sărbătorilor de i...
408
Astăzi dorim să vă prezentăm o băutură naturală de casă, care este excelentă pentru organismul dumneavoastră. Dacă beți ...
462