ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

„Mercedes” și-a demonstrat autocarul viitorului fără pilot (+Foto)

Compania „Mercedes-Benz” și-a prezentat prototipul autobuzului viitorului, dotat cu un sistem de conducere autonomă. Conceptul, testat pe un traseu de 20 de km, Bus Rapid Tranzit (BRT) în Olanda, a fost numit Future Bus.

La baza prototipului stă platforma utilizată în autobuzele în serie din familia Citaro. Sistemul de gestiune autonomă, numită CityPilot, funcționează cu ajutorul diferitor senzori, camere, modulul GPS. Reprezentanții „Mecedes” au menționat că aceasta poate conduce autobuzul cu exactitate de un centimetru. Ea poate distinge semnalele semaforului și obstacolele în calea sa, precum și să se oprească în stații și să ia pasageri. Viteza maximă, cu care poate funcționa autopilotul este de 70 km/oră.

În habitaclul Future Bus „Mercedes” a amplasat scaune futuriste, un display informațional pe pod, un mecanism inovativ de citire a biletelor și încărcătoare fără fir pentru smartphone-uri, amplasate pe polițele pentru bagaje. Mîinerele, în viziunea designerilor, trebuie să semene cu niște copaci.

Salonul este împărțit în trei zone. Prima este amplasată după șofer și este numită „de serviciu”. A doua se află în mijlocul autobuzului și este destinată, în primul rînd, pentru pasagerii ce călătoresc la distanțe mici. A treia zonă se află în partea din spate și reprezintă un loc de odihnă.

Termenele concrete de apariție pe străzi a autobuzelor fără pilot nu sunt menționate. Compania „Mercedes” consideră că extinderea acestui tip de transport depinde de numărul drumurilor de tipul BRT. În total, „Mercedes-Benz” va investi în dezvoltarea autobuzelor sale 200 de milioane de dolari pînă în 2020.

„Mercedes” și-a demonstrat autocarul viitorului fără pilot

„Mercedes” și-a demonstrat autocarul viitorului fără pilot

„Mercedes” și-a demonstrat autocarul viitorului fără pilot

 

Sursa: econet.ru

Citiţi de asemenea

Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
353
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
151
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
210
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
115