Merele, cele mai contaminate produse proaspete cu pesticide
Ghidul Cumparatorului EWG 2015, ne arata ca de cinci ani merele sunt produsele cele mai contaminate cu reziduri de pesticide, in Statele Unite.
Aproape doua treimi din esantioanele testate de catre Departamentul Agriculturii din SUA si analizate de EWG pentru Ghidul Cumparatorului 2015 contin reziduuri de pesticide. EWG a spus ca s-au gasit in total 165 de pesticide diferite pe mii de probe de fructe si legume examinate.
Publicat saptamana trecuta, Ghidul EWG al Cumparatorului, a prezentate 48 fructe si legume diferite testate si analizate. Informatiile EWG sunt valoroase pentru consumatori, deoarece pesticidele au fost legate de o serie de probleme de sanatate, inclusiv cancerul si IQ mai mic la copii. In afara de mere, pe primele trei locuri, privind cele mai contaminate legume si fructe se situeaza piersicile si nectarinele.
Alte legume si fructe murdare si contaminate cu pesticide prezentate in ghidul 2015 sunt: capsunii, strugurii, telina, spanacul, salata, ardeiul dulce si iute, castravetii, rosiile cherry, cartofii.
Avocado au fost cel mai curat produs horticol examinat. Pe lista de legume si fructe curate se afla: porumbul dulce, ananasul, varza, mazarea dulce (congelata), ceapa, sparanghelul, mango, papaya, kiwi, vinetele, grapefruit, pepenele galben si conopida.
Sursa: agriculturae.ro