„Mersul nordic” - beneficii şi tehnica executării
„Mersul nordic” nu mai este doar un antrenament pentru sportivi. Cei care ţin la silueta lor şi au grijă de sănătate, ştiu cît de eficientă poate fi mersul cu ajutorul beţelor. Puteţi să vă antrenaţi atît în oraş, cît şi în călătorii.
Avantaje:
În cazul practicării regulate a mersului nordic, toate sistemele organismului îşi normalizează activitatea, organele funcţionează mai bine, se reduce tensiunea arterială şi nivelul zahărului din sînge, se fortifică sistemul imunitar, se încetineşte îmbătrînirea şi procesul de sporirea a greutăţii, creşte rezistenţa la boli, stres şi rezistenţă, se ameliorează starea oaselor şi articulaţiilor, se ridică dispoziţia.
În cadrul acestui mers sînt antrenate toţi mulschii şi toate oasele, de aceea antrenamentele sînt benefice pentru sistemul locomotor.
Sînt fortificaţi muşchii slabi ai abdomenului, braţelor, feselor, coapselor, se întăresc muşchii spatelui, picioarelor şi mîinilor, sînt înlăturate spasmele din regiunea gîtului şi umerilor, se dezvoltă corsetul de muşchi, se îmbunătăţeşte ţinuta.
În timpul mersului, beţele scot presiunea din spate, genunchi şi bazin, distribuie egal presiunea asupra tuturor muşchilor şi articulaţiilor, ajută la menţinerea echilibrului.
„Mersul nordic” este contraindicat în cazul:
• Trombozelor şi diabetului zaharat în forme grave
• Traume ale coloanei vertebrale
• Hipertensiunii arteriale
• Boli cardiace
• Febră
• Maladii infecţionase acute
Femeile însărcinate pot să facă antrenamente, dar nu foarte intense.
Sursa: rodovid.me