Metode de protecţie împotriva radiaţiilor electromagnetice
Metode de protecţie împotriva radiaţiilor electromagnetice
Tabelul efectelor radiaţiilor electromagnetice de la aparatele casnice
În fiecare an, se publică tot mai multe cercetări despre pericole de poluare electromagnetică a mediul înconjurător şi se acumulează tot mai multe dovezi.
Acum, este cunoscut, absolut sigur, că câmpurile electromagnetice pot exercita un impact negativ asupra sănătăţii dumneavoastră.
Regula generală de protecţie de la radiaţii electromagnetice
Reduceţi expunerea la radiaţii, crescând distanţa între dvs. şi sursa de radiaţii.
Această regulă este cea mai importantă pentru a se proteja împotriva radiaţiilor, şi de obicei, cea mai uşoară în utilizare.
Cât de mult ar trebui să vă retrageţi de la sursa de radiaţii, depinde de intensitatea acesteia. De exemplu, pentru a reduce intensitatea câmpului, va trebui să vă mutaţi la o distanţă:
- 25 m pentru linii de înaltă tensiune în curent continuu şi turnuri de legătură celulară.
- 30 cm de la monitorul de computer
- 5 cm de la ceasul electric alături de perna dvs.
- 2,5 cm de la un telefon mobil
Regula nr. 2: dacă nu puteţi evita efectele radiaţiilor electromagnetice, încercaţi să le limitaţi la maxim.
Pentru mulţi, probabil, a devenit un lucru banal: să urmăriţi tehnica la locul de muncă, să treceţi pe alături şi să staţi de vorbă cu colegii în jurul imprimantelor şi copiatoarelor de birou sau să staţi lângă un cuptor în timpul de gătit.
În toate aceste cazuri, ca şi în multe altele, pentru sănătatea dvs. ar fi mai bine să urmăriţi Regula nr. 2.
Regula generală nr. 3
Dacă nu există nici o necesitate reală să includeţi aparatul - opriţi-l (sau nu-l porniţi).
Radiaţii electromagnetice provin de la mai multe dispozitive, pe care oamenii, plecând, lasă în funcţionare, cum ar fi încărcătoare pentru baterii, telefoane mobile, laptop-uri, etc.), precum şi computere în regimul sleep şi imprimante.
Oprirea aparatelor, de asemenea, contribuie la starea de sănătate a planetei şi a portofelului dvs.
Dvs. ar trebui să ştiţi şi să ţineţi minte de toate sursele de radiaţii electromagnetice în jurul dvs., acasă sau la birou. Acest lucru este unicul comportament responsabil al persoanei mature şi competente.
Mai multe studii au legat indicele crescute de cancer şi de leucemie cu apropierea antenelor de televiziune, mai ales cele foarte mari şi puternice, care măresc îmbolnăvirea cu cancer, fiind situate la o distanţă de 3-5 kilometri.
În case sursele de radiaţii electromagnetice sunt cabluri interne de la aparate de toate tipuri.
Încercaţi să identificaţi expunerea dvs. la radiaţii electromagnetice. Acordaţi o atenţie deosebită acestor dispozitive şi tehnicii cu care vă confruntaţi cel mai des în timpul zilei.
Opriţi pături electrice, dacă nu aveţi nevoie de ele sau folosiţi cel mai scăzut nivel al ajustării. Păstraţi ceasul electric / radio cât mai departe de omul, care doarme, de preferinţă, la o distanţă de 60 cm sau mai mult pentru dispozitive de reţea. Chiar şi ceasul alimentat cu baterii şi radioul cu timer nu ar trebui să fie aproape de capul dvs.
Telefoanele mobile devin o ameninţare biologică majoră, aproape o armă, care poate fi la fel de mortală ca şi fumatul. În scopul de a reduce impactul negativ al acestora folosiţi metode alternative de comunicare la orice oportunitate.
Nu utilizaţi telefoane mobile pentru conversaţii lungi, gândiţi-vă la alţii - nu le ţineţi lângă tubul mai mult, decât este necesar.
Vă recomandăm să utilizaţi un set cu cască sau un mod simplu ca difuzor.
Copiii, de dragul sănătăţii lor, ar trebui să fie pe deplin protejaţi de folosirea telefonului mobil, deoarece creierul lor în curs de dezvoltare, în special, este vulnerabil pentru radiaţii electromagnetice emanate de telefoane mobile, craniul lor devine mai subţire.
Experţii recomandă ca copii sub 10 ani să nu folosească telefoane celulare. Copiii mai mari, de asemenea, trebuie să respecte reguli stricte cu privire la utilizarea telefoanelor.
Dacă petreceţi mult timp, lucrând la birou sau la locul de muncă, încercaţi să fiţi cel puţin la 1,5 metri de orice echipament electric, cum ar fi încălzitoare, climatizoare, servere de fişiere şi imprimante. Păstraţi aceeaşi distanţă de la lumini de neon sau noduri de cabluri de conectare.
Dacă lucraţi mult timp la un calculator - puneţi-l cât mai departe de capul dvs., în cazul în care vă permit cablurile.
Dacă este posibil, alegeţi monitorul LCD în loc de CRT. De asemenea, ţineţi-vă la o distanţă, care permite lungimea cablului.
Folosind tabelul, menţionat mai-înainte, stabiliţi limita expunerii la radiaţii electromagnetice pe oră. Atunci veţi înţelege ce poate fi făcut pentru a reduce şi mai mult acest nivel.