Mierea cu usturoi sporește protecția organismului

/ Vizionări: 3896

Чесночный мёд

 

Mierea cu usturoi poate fi folosită nu doar pentru tratamentul bolilor, dar și pentru prevenirea acestora. Este un remediu vechi, ce crește proprietățile de protecție ale organismului. E greu să determinăm cât de veche este rețeta aceasta, dar ceva asemănător era bine cunoscut și folosit în Egiptul Antic. Pentru a pregăti mierea cu usturoi avem nevoie de doar două ingrediente: usturoi proaspăt și miere naturală. Această rețetă îi poate satisface chiar și pe cei cărora nu le place usturoiul, căci în miere gustul său se schimbă foarte mult.

Pentru a prepara mierea cu usturoi avem nevoie de:

Doi căței medii de usturoi și 450 de grame ( anume grame, nu ml) de miere

Modul de preparare:

Salată de ridiche neagră și măr
Salată de ridiche neagră și măr

Cățeii de usturoi se curăță și se zdrobesc. Punem usturoiul zdrobit într-un mojar și îl frecăm până ce obținem o pastă translucidă. Acesta este un punct foarte important pe care trebuie să-l îndepliniți cu grijă, pentru că la zdrobirea usturoiului se eliberează și se amestecă împreună nutrienții folositori, găsiți în acesta.

La pasta obținută adăugați două linguri de miere și continuați s-o  amestecați până ce primiți o masă omogenă. Adăugați treptat restul mierii. Amestecați bine mierea de usturoi obținută și puneți-o într-un borcan, lipiți o etichetă adezivă cu denumirea produsului și a datei sale de pregătire.

Se administrează ca un remediu profilactic și întăritor, câte o jumătate de linguriță pe zi.

Dacă v-ați îmbolnăvit, administrați mierea câte 3-6 ori pe zi, dar doza rămâne aceeași – o jumătate de linguriță.

Mierea cu usturoi poate fi administrată separat sau adăugată în apă cu suc de lămâie, oțet de mere sau lapte.

Mierea cu usturoi este un antiseptic excelent, astfel poate trata mușcăturile, rănile și tăieturile.

Poate fi folosită și ca un produs cosmetic. Pentru un ten cu tendință acneică se prepară o loțiune (diluată în proporția 120 ml de apă pentru 1 linguriță de miere) și se ștrege pe față.

Mierea cu usturoi întotdeauna a fost folosită ca un remediu terapeutic și profilactic pentru adulți, cu o singură excepție: copiilor în caz de răceală cu aceasta se poate de frecat călcâiele.

Mierea cu usturoi este un remediu important și multifuncțional care, spre exemplu, în Anglia, se pregătea la începutul fiecărei ierni.