Mijloace de îngrijire a părului
Probabil mulți știu că în anii 50 ai secolului trecut se obișnuia să se spele parul o dată la fiecare două săptămâni. Iar spălatul părul în fiecare săptămână unii considerau prea des. Apariția șampoanelor moderne a bucurat femeile sovietice, dar în același timp s-a dovedit că părul a încetat să fie curat pentru atât de mult timp, trebuia de spălat capul tot mai des. Consecința principală a spălatului mai frecvent al parului a fost nu atât de mult portofelele goale, cât deteriorarea semnificativă în starea părului. Vă recomandăm să vizionați video despre șampoanele moderne:
Spălarea zilnică privește parul de uleiuri naturale, care oferă o strălucire și o protecție, produsele chimice concentrate care fac parte din compoziția șampoanelor atenuează părului și usucă scalpul. Problema mătreței, de asemenea, în parte este o consecință a folosirii frecvente a șampoanelor. Cu cât mai des ne spălam parul cu șampon, cu atât mai mult ne lipsim de sebum natural și suntem nevoiți să-l restabilim, completând pierderea. De aceea, părul femeilor moderne devine gras în 24 de ore după spălare. Astfel cercul se închide: mai multa grăsime – mai des spălăm părul – el devine mai gras. Dezvoltarea grăsimii cu vârsta devine mai lentă și femeile peste 40 primesc au problema uscăciunii, agravată de spălarea zilnică a capului.
Există și alte motive să ne gândim la necesitatea șampoanelor de la magazine și altor produse cosmetice de îngrijire personală a corpului:
1. Mediul înconjurător. Fabricarea produselor cosmetice este dăunătoare pentru mediul înconjurător, fiecare femeie lasă în urma sa o grămadă de tot felul de tuburi, flacoane și borcănașe, din care nu toate sunt potrivite pentru reciclare.2. Etica. Producerea industrială a mijloacelor cosmetice, inclusiv a șampoanelor, nu trece fără teste crude pe animale. Și asta în ciuda faptului că există deja mai multe formule verificate!
Cum să rezolvăm această situație și să ieșim din acest cerc vicios? Să nu spălăm capul nu este igienic. Poluarea mediului acum este mai puternică decât oricând și nu putem renunța la mai multe mijloace de spălat. Dar există o soluție – să renunțăm la șampoane spumate și să folosim rețete naturale cât mai des posibil. Strămoșii noștri știau bine proprietățile plantelor, care dau frumusețea părului. Ei au trăit perfect și fără produse chimice.
Iată o rețetă de casă care înlocuiește șampoanele achiziționate:Fitoșampon uscat pe bază de ierburi și făina de secară. Acest sampon este un amestec de pulbere de compoziție complexă: la făina de secară măcinată se adaugă ierburi medicinale măcinate care au un efect de vindecare asupra părului, muștar uscat și pulbere de ghimbir.
Principala diferență a fitoșamponului de la cele tradiționale, lichide – acesta nu face spumă, deoarece nu conține substanțe tensioactive sintetice, care asigură disponibilitatea spumei abundente. Datorită faptului că șamponul uscat include praf de muștar, este realizat efectul de curățare excelentă, deoarece muștarul emulsionează sebum care se absoarbă datorită sorbenților vegetali. În plus, muștarul are o acțiune bactericidă. În timpurile vechi cu praf de muștar periau blana animalelor, pentru reda strălucire, de ce să nu folosim în timpul nostru acest secret pentru a reda parului dvs. o strălucire sănătoasă?
Părul și scalpului în timpul spălării nu numai se curăță, ci de asemenea obțin o alimentație suplimentară de vitamine naturale și fitohormonii care fac parte de plante și care au un efect stimulator asupra creșterii părului și în mod semnificativ îmbunătățesc calitatea lui. După spălarea părului cu aceste substanțe nu este necesar să se utilizeze un balsam care vă permite să vă păstrați părul curat mai mult timp. Un Impact pozitiv vizibil și rapid are fitoșampon uscat asupra părului slăbit după coafuri chimice și colorarea părului. Acesta întărește foliculii de par, se oprește căderea părului care crește în lungime. Un alt avantaj în afară de celor spuse de mai sus (curățarea parului și a scalpului, îngrijirea multivitaminoasă și tratament) este efectul secundar de condiționare. Părul după utilizarea acestui șampon se așează mai bine și se potrivește pentru coafură.
Pentru a pregăti fitoșampon uscat aveți nevoie de:
- făină de secară;
- praf de muștar;
- ghimbir la sol.
- ierburile care au un efect favorabil asupra scalpului si stimulează creșterea părului: hamei, trifoi, urzica, rădăcina de lemn dulce și muguri de mesteacăn.
Câteva cuvinte despre ierburi care alcătuiesc fitoșampon. Dacă nu aveți disponibile unele dintre plante, acestea care pot fi înlocuite cu altele, alegerea este foarte mare: salvie, spanac, trifoi, lucernă, soia, brusture și alte plante care sintetizează fitohormonii de plante.