ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Mine de pietre nestemate la Murzinka (+Foto)
 

Satul Murzinka este situat pe râul Neiva, într-o suburbie a regiunii Sverdlovsk, la 100 km est de orașul Nijni Tagil. Populația locală numără aproximativ 500 de persoane. Districtul Murzinka se referă la extremitatea nordică a lățimii semi-prețioase Ural, care se întinde la mai mult de 100 km de-a lungul versantul estic al Uralilor Mijlocii. Satul a fost fondat în 1639 de fiul boierului Andrei Bujeninov împreună cu 40 de țărani recrutați din așezările situate de-a lungul râului Neiva. Satul este numit în cinstea Prințul Murzin.
Partea Murzino-Aduya din lățimea semi-prețioasă are o istorie de peste 300 de ani, începând cu 1688, atunci când Mihailo Tumașev a găsit în apropierea satului Murzinka, pe malul râului Neiva, pietre colorate și a anunțat acest lucru într-un raport al Oficiului siberian trimis la Moscova.
Satul Murzinka și împrejurimile sale au stat la baza traseului turistic unic. Este un proiect social, neobișnuit prin faptul că autorii sunt copiii orfani de la orfelinat Yujakov. Sub îndrumarea cadrelor didactice copiii au studiat plaiul natal și au examinat locurile bogate în resurse minerale, au elaborat documentația necesară. Și acum în fiecare an primăvara discipolii orfelinatului pun pe umerii rucsacuri, iau merinde și echipamentul special și pornesc la drum în așteptarea adevăratelor aventuri și descoperiri în Urali.
In zonă sunt mai multe mine minerale. Aici pot fi găsite: beril, topaz, turmalina, ametist, morion, corindon, ametist și rubin. Cunoașterea minelor din Murzinka se începe de la ultimul loc de extragere a pietrelor de culoare gri, albastru și roz, precum și a pietricelelor de rubin și safir, turmalina și granat. De asemenea, în conformitate cu informațiile obținute, anume aici în 1738 a fost anunțată deschiderea cristalului de stâncă. În prezent, mina Kornilov reprezintă un șanț în care sunt observate urme ale fostelor lucrări artizanale.

În drum de la Kornilovo la Yujakov poate fi cercetată o serie de alte mine semi-prețioase. De exemplu, mina Zolotuha (mina de beriluri galbeni) care a funcționat în anii 1880, roca a fost prelucrată la o adâncime de 25 de metri. Următoarea mină - Mlaștina bogată (aici au fost extrase, topaze, aquamarine, citrine și morione) și o duzină de alte mine vechi.

Traseul conduce la Muzeul de Mineralogie numit în cinstea academicianului A.E.Fersman. Muzeul a fost deschis în 1958 de către localnicii. Aici sunt expuse pietre unice, extrase din latura semi-prețioasă - acestea au fost donate muzeului de mineri. Expoziția muzeului de asemenea relatează despre munca și viața grea a muncitorilor mineri de pietre semi-prețioase. Vizitatorii sunt încurajați să cumpere obiecte de artizanat din pietre semi-prețioase. Personalul muzeului organizează tururi fascinante în cadrul muzeului, precum și în apropierea fostelor mine cu pietre semi-prețioase.
În apropierea satului Murzinka sunt trei mine de minerale. Mina Talian situată direct la periferia de nord a satului este una dintre cele mai celebre mine de ametist. Ea a fost deschisă în 1768 de meșterii frații italieni Tortori, membri ai expediției generalului-maior rus J. Dannenberg. Numele minei Talian provine de la cuvântul denaturat de muncitorii local "italian".
Mina de corindon situată în partea de nord a satului a fost deschisă de un buldozer. Aici puteți găsi cristale de corindon de culoare ușor violetă și roză, precum și granatul almandin. Minereul este renumit pentru rocile magnifice cu albit, acvamarin și turmalina verde-albastru. Și în prezent în holde puteți găsi mostre mineralogice.

Самоцветные копи Мурзинки

Самоцветные копи Мурзинки

Самоцветные копи Мурзинки

Самоцветные копи Мурзинки

Самоцветные копи Мурзинки

Самоцветные копи Мурзинки

 

 

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 29 iulie 2014 14:00
Vizualizări: 2149

Citiţi de asemenea

Fundația ECODAVA, în parteneriat cu Pretura sectorului Centru, va organiza la data de 24 septembrie 2022 o acțiune ecolo...
680
Fundația pentru dezvoltare ecologică ECODAVA din Republica Moldova a devenit parte a proiectului Euroasiatic „Cupa Curăț...
811
Autoritățile moldovenești trebuie să caute alte surse de energie decît lemnul - cărbune, gaz, surse alternative. Pădurea...
880
Fundul oceanului arată foarte diferit de uscat. Apar multe întrebări la care vrem să găsim răspunsuri, dar cel mai mul...
448