ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Minerale — prieteni de sănătateAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Seleniu. Lunar componente.

elemente de La sfârşitul secolului XX, lumea a îmbrăţişat selenoeyforiya: acest lucru este extrem de important pentru sănătatea microcell părea oamenilor de stiinta acest panaceu. El a început să numească un mare, chiar doze uriaşe. Şi un pic pripite. Ceva timp a venit mai târziu, un sobering - a devenit clar că un exces de această substanţă nu este mai puţin dăunătoare decât lipsa sa.

Chimist suedez Berzelius Iacov Yonce deschis pentru seleniu omenirii, în 1817, el a numit creaţia sa, după Luna (Selene din greacă), deoarece acest element este întotdeauna găsite împreună cu telur, care a primit numele său în onoarea de pe Pamant. Dar vitală pentru seleniu umane a fost recunoscută doar în 1973

Seleniul desfăşoară lucrările sale invizibile în diferite părţi ale corpului uman - este o parte integrantă a setului de proteine şi enzime liposaharidov. El are un puternic efect anti-cancer, nu numai că previne, dar de asemenea să suspende dezvoltare a unor tumori maligne. Ea oferă protecţie şi mobilitatea spermatozoizilor, iar calitatea sa este utilizat pe scară largă în tratamentul infertilitatii masculine. Este necesar pentru sinteza hormonilor tiroidieni iod. Prin urmare, deficitul de iod combaterea nu este posibil, pe fondul de foame seleniu. Dar, mai presus de toate el este cunoscut ca longevitate microelemente. Deoarece nu protejeaza doar membranelor celulare împotriva daunelor cauzate de forme agresive de oxigen, dar ajută, de asemenea în mod activ de vitamina E, un antioxidant puternic, pentru a realiza pe deplin potenţialul său antioxidante. În plus, o cercetare recenta a adus seleniu şi ekologoprotektora glorie. Disponibilitatea de seleniu din organism depinde acuitatea vizuală.

Sa dovedit că el este capabil de a proteja corpul nostru de mercur, cadmiu, plumb, taliu şi alte substanţe nocive prin satelit civilizaţiei moderne, infesta mediului.

Selen stimulează formarea de anticorpi şi creşte astfel de protecţie a organismului la infecţii şi răceală. Participă la dezvoltarea de celule roşii din sânge, ajută la menţinerea şi prelungi activitatea sexuală. Aproape jumătate de seleniu din organism de sex masculin, este în tubilor seminiferi a testiculelor. El a pierdut în ejaculat. Prin urmare, pentru bărbaţi, ceea ce duce o viata sexuala activa, nevoia pentru acest tractor este mai mare decât pentru femei.

Potrivit Institutului de Nutritie, 80% din populaţia Rusiei se confruntă deficit de seleniu. Rezervorul natural de seleniu în ţara noastră este mare, apa minerala din Caucaz, straturi de seleniu în Munţii Ural.
Practic, toţi cetăţenii ruşi care trăiesc departe de mare, nu este aşa-numita "selenodefitsit moale" în care organismul devine doar 70-80% din doza zilnică necesară. Prin urmare, pentru a preveni medicii recomanda selenosoderzhaschie medicamente moderne anual la cursuri timp de 2-3 luni 1 ori pe zi, dimineaţa. Dar acest lucru este adecvat numai pentru adulţi. Copiii sunt organiza mai bine de seleniu alimentatie naturala care conţin fructe şi legume curat.

Dacă este prea mică

Efectele deficit de seleniu acute pot fi identificate foarte întuneric accident vascular cerebral.

In copilarie - Dintr-o data "Lullaby" moarte. În copilărie şi adolescenţă - de creştere mai lent şi pubertate mai târziu. Ca un tanar - o încălcare a funcţiei de reproducere. Şi apoi - vârstă fragedă, cu toate atributele sale triste: ateroscleroză, inimii şi vaselor cerebrale, îmbătrânirea organe vitale, menopauza precoce şi cataractă.

Dacă este prea mult
La exces de seleniu mulţi medici spun, pentru tratamentul bolilor profesionale. Se întâmplă la dispoziţia lucrătorilor din Munţii Ural şi în peruvian Andes indepartate, unde nu sunt rezervoare naturale de minereuri seleniu. Dar există acest pericol şi Mathstno, şi ea puternic apărat. Mult mai rău este că un exces de seleniu se găseşte în rezidenţii care locuiesc departe de mine. Cel mai adesea acesta este rezultatul de droguri necontrolate selenosoderzhaschih admiterea în urmărirea iluzorie de sănătate. Numai printre om credul şi prost informat în stradă a continuat infatuarea cu seleniu ca un remediu pentru cancer. Dar stiinta a fost deja dovedit că tumoarea poate folosi surplusul de acest oligoelement pentru creştere, dezvoltare, şi chiar şi pentru protecţia la tratament - chimioterapie si radiatii!

Nepreţuită micrograme
Pentru a mentine starea de sanatate, avem nevoie de destul de un pic de seleniu. Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră că femeile au nevoie de o zi 55 mg, omule - 70 micrograme, iar copiii - 1 mg din această substanţă pentru 1 kg de greutate. Ar trebui să fie amintit că micrograme, care masoara de seleniu, o mie de ori mai mica decat un miligram - valorile tradiţionale de doze de vitamina (1 g - este de 1000 mg şi 1 mg - acest lucru este de 1000 mcg).

Singur vă puteţi gândi să numească nu mai mult de 50 micrograme de seleniu pe zi. Orice exces de această normă să fie făcut sub supravegherea specialiştilor care fac cele mai eficiente şi în condiţii de siguranţă pe parcursul a lua în considerare acest aspect în doze mici. Primirea de seleniu megadoz orbeşte plecat. Este maximă permisă 2 ani în urmă au fost considerate ca 500 micrograme pe zi, iar acum - numai 400 micrograme. Da, şi acestea prescriu foarte rar, doar în cazul în care diagnosticul exact de deficit de seleniu profunde, şi conduita o rată de greva de doar sub supravegherea atentă a unui medic.

Numărul de seleniu mare de 5 micrograme per kilogram de greutate corporală pot fi toxice. Atunci când conţinutul seleniului în dieta de mai mult de 2 mg / kg la animale care au forme acute şi cronice de otravire.

Unde să caute?
Din păcate, produsele alimentare nu poate furniza noi cu seleniu. Această substanţă pătrunde în plantele din sol în care în Rusia este extrem de redusă. Si in afara de plus seleniu distrugi îngrăşăminte, ploile acide şi metale grele. Otrăvirea terenurilor conţine urme valoroase elemente într-o formă slab digerabile, în plus, ea, ca oamenii, suferă de dysbiosis, deoarece bacteriile solului mor sub influenţa dăunătoare a ploilor.

Dar, pentru a sprijini balanţa de seleniu prin consumul este încă posibil. Suficient pentru a include in dieta ta produse lactate proaspete (smântână şi unt), untură, fructe de mare (alge, creveţi, calamari), precum şi nuci de cocos, fasole şi mânzat. Usturoiul este, în general recunoscut ca plantele selenosoderzhaschih rege (în caz de otrăvire cu această substanţă de la un pacient vine cu aroma de usturoi), regina este broccoli, şi o prinţesă - oregano plante medicinale. Cu toate acestea, aceste plante îşi păstrează proprietăţile utile numai atunci când sunt cultivate în zone ecologic curate.

Principala sursă - făină de grâu, prime, netăiate. alimentar din Rusia sunt săraci datorită conţinutului scăzut de seleniu în sol.

- Produse de mare (sare de mare, crab, homar, creveţi, calamari, ton)
- Rinichi de porc, carne de vită şi mânzat
- Hepatice
- Inima
- Gălbenuşuri de ou de start

În funcţie de seleniu sol este conţinută: în porumb brut, astragal, fenicul, tărâţe, ceapa verde, frasin de munte, usturoi, fasole, soia, orez brun, sparanghel, rosii, conopida, broccoli, fasole, wartwort cajou brazilian, tiroidian podofile, lemn de căpşuni, musetel, karantuse roz, trandafir, lemn dulce gol, Hawthorn krovyanokrasnom, Aloe arborescens, Aloe Vera, podbal, magnolie de viţă de vie din China, coacaza neagra, eucalipt, pin, dovleac, semănatul păstârnac, Rhodiola.

Pentru tabele alimentare, prin aplicarea pentru transferul de nutrienţi într-o varietate de fructe şi legume, trebuie să fie tratate cu un anumit grad de neîncredere. Seleniul nu este necesară pentru creşterea de fructe şi legume, carne şi alte produse de proteine, de asemenea, nu neapăratneapărat să conţină. Cu acest avertisment, putem spune că bune surse de seleniu ar fi, teoretic, nuci, oua, carne si cereale integrale. Şi, de regulă, produsele ecologice conţin cantităţi mari de minerale decât cea pe care substanţele chimice prelucrate.

Rolul de schimb de vitamine
Seleniul si Vitamina E - sinergici, în sistemul de protecţie antiradical. Seleniul şi vitamina E interacţionează numai împreună şi atât de aproape, împreună că aportul suplimentar de una dintre ele necesită o recepţie suplimentară proporţională a alta. "Cooperarea" cu vitamina E, seleniu joacă un rol de antioxidanti: tocoferoli "intercepta" radicalilor peroxy, şi enzimele care cuprinde seleniu (glutation peroxidazei), distruge radicalii.

Deficitul de vitamine C şi (sau) E poate preveni seleniu utilizarea corpului.
Creşte activitatea enzimelor care conţin sulf ca urmare a capacităţii de înlocuire de sulf.

Ce doare usvaemosti "
Orice prelucrare a alimentelor reduce conţinutul de seleniu. Seleniu nu au de fapt digerate în prezenţa de zahăr. Excesul de dulciuri (mai ales toate produsele de patiserie dulci) funcţionează immunodepressantno ca reduce drastic conţinutul organismului de seleniu.
regim alimentar scăzut de proteine şi consumul unor cantităţi mari de produse cereale rafinate reprezintă o ameninţare pentru a furniza organismului de seleniu. Utilizarea de ulei de ficat de cod şi polinesaturaţi uleiuri vegetale - de floarea soarelui, porumb si in - din păcate, poate creste nevoia organismului de seleniu.

Găsim în comprimate
"Liber plutitoare" aruncat aproximativ 120 de medicamente selenosoderzhaschih. Interesul pentru ele este de multe ori alimentată de artificial - de către producător. Şi alege ceea ce vrei pentru tine, nu este uşor. medicamente fără prescripţie, pentru a ajuta la viaţa unui om, proiectat pentru o interesat de ştiinţă de carte, în medicină, de consum şi calificată farmacist care este gata să ofere consiliere profesională. Dar în realitate, chiar de la adnotarea noi nu dispune de toate informaţiile necesare pentru. Deci, atunci când aleg un drog, să acorde o atenţie la următoarele puncte.

Oponenţii medicinale suplimente alimentare menţionate de multe ori de eroare la o doză de seleniu unul din producătorii americani, care a dus la numeroase cazuri de otravire. În pregătirea lui, a adăugat el 100 mg de seleniu în loc de 100 mg (de 1000 de ori mai mult!). Dar poti preveni gafă cele mai grave. În cazul în care în fiecare zi, pentru o lungă perioadă de timp să ia această substanţă, de exemplu, 800 mcg (de 4 ori pe zi, 2 capsule cu 200 micrograme de seleniu - doze atare, precum şi recomandările nu au fost încă să fie găsit în instrucţiunile), este foarte probabil să "câştige" o otrăvire, extrem de periculoase pentru viaţă. Deci, atunci când alegerea de droguri selenosoderzhaschego, calcula cât de mult de acest oligoelement, tu într-adevăr vor beneficia de o zi, şi să o comparaţi cu recomandările actuale.

elemente de


Zinc. Dosar.

Funcţii ale organismului:
Tsinkzavisimymi sunt hormoni, cum ar fi insulina vitale, corticotropinei, somatotropin, gonadotrofine. Zincul este o parte integrantă a mai mult de 80 de enzime în corpul uman, este necesar pentru formarea de celule roşii din sânge şi alte celule din sânge.

Zincul este o componentă importantă a metallofermentov mai multe, cum ar fi anhidrazei carbonice, fosfatazei alcaline, etc Zinc joacă un rol important în metabolismul ARN şi ADN în funcţionarea imunităţii celule T, în metabolismul lipidelor şi proteinelor

Se crede ca zincul are proprietăţi antioxidante şi îmbunătăţeşte, de asemenea, acţiunea de alti antioxidanti.

Gestionează contractilităţii de muşchi. Ajută la formarea de insulină. Este important pentru menţinerea constanţei de sânge şi de echilibrul acido-bazic din organism. Noile cercetari sugereaza rolul important al zincului în funcţiaiyah creier

Zincul este necesar pentru dezvoltarea normala a pielii, parului si unghiilor, precum şi în vindecarea rănilor, deoarece joacă un rol important în sinteza proteinelor din organism, precum şi pentru copierea de material genetic, care trebuie să fie transmise de la o celula diferite celule de fiecare dată diviza şi să crească. Zincul este necesar pentru tine de un sistem imunitar sanatos pentru a lupta boli infecţioase şi cancer. Zincul acţionează ca un cofactor esential, sau asistent, mai mult de o duzină de reacţii chimice care sunt esenţiale pentru sănătatea umană, una dintre enzimele - Gustin - ne dă posibilitatea de a simţi gustul. În cele din urmă, actele de zinc detoksikator în timp ce îndepărtarea de dioxid de carbon în exces din organism şi detoxificare alcool.

Cele mai multe de zinc este pierdut în timpul procesării produselor alimentare sau nu conţin cantitatea potrivită de produse care sunt cultivate pe soluri sărace în substanţe nutritive.

Zinc şi copii: este faptul că rata mortalităţii în rândul băieţilor este mai mare decât în rândul fetelor. Oamenii de ştiinţă cred că motivul pentru acest lucru - mare nevoie pentru un corp de sex masculin în zinc. Este deosebit de important să se asigure că necesitatea de a fătului în zinc în primele 3 luni de sarcină, precum şi de dezvoltare a placentei in timpul acestei perioade impune rezerve semnificative minerale. Acesta a fost în această perioadă, o femeie plânge de o schimbare de gust, miros de capriciile. Si este - o consecinţă a deficit de zinc din papilele gustative sau receptorii din cavitatea nazală. La formarea organele genitale ale băieţilor, organismul lor are nevoie de cantităţi crescute de zinc. Fetele de asemenea nevoie de zinc într-o măsură mult mai mică - doar pentru creştere economică globală şi de dezvoltare.

Zinc şi bărbaţi: o inflamatie a prostatei poate fi tratata cu dieta, bogate în zinc, zinc sau comprimate (desigur, în cazul în care boala a mers prea departe). Zinc efect preventiv, deoarece inflamarea prostatei din cauza lipsei de zinc din organism. Dar, reţineţi că, sub titlul "prostatita" poate ascunde boli diferite (chisturi, cancer, de compresie a vezicii urinare), deci fără un medic specialist cu nu este suficient.

Zinc şi femei: femeia trebuie să ştie că pilula reduce cantitatea de zinc din organism.

Zinc şi limită de vârstă: ce să spun, pentru limită de vârstă - un lucru deprimant, şi unul dintre cele mai neplacute de boli care îl însoţesc, este senil, atunci când o persoană locuieşte, aproape nimic fără a fi conştienţi. Mulţi oameni cred că acest lucru este rezultat al îmbătrânirii naturale. Dar senil - este o boală, şi este curabile. Un tratament este nevoie de zinc. Dar el nu a fost singur: creierul trebuie să primească suficientă hrană şi oxigen, nu ar trebui să fie otrăvit de alcool, droguri, doze excesiv de droguri. Se crede că de zinc nu permite daune capilarelor sanguine, protejeaza creierul. Pentru persoanele tratamentului cu zinc, a revenit memoria, capacitatea de a coordona.

Beneficii.
- Accelereaza vindecarea ranilor interne şi externe.
- Tratează de la pete albe pe unghii.
- Ajută la eliminarea pierderea gustului.
- Ajută în tratamentul infertilităţii.
- Ajută pentru a evita problemele cu prostata.
- Promovează creşterea şi activitatea mentală.
- Promovarea reducerea depozitelor de colesterol.

Manifestarea eşec:

Deficienţa de zinc afecteaza functiile sexuale, precum şi funcţia de multe alte organe şi sisteme. Numeroase manifestări de deficit de zinc din organism sunt de multe ori similare cu cele care dezvolta sindromul de imbatranirea prematura. Adesea, aceasta va deranja imunitate mediat celular şi vindecarea rănilor, se dezvoltă, uneori, encefalopatie. Deficitul de zinc la femeile gravide poate provoca anencefalie la făt.

- Eles
- Neuniform căderea părului
- Pierderea poftei de mâncare
- Pierderea gustului si mirosului
- Unghiile fragile
- Pete albe pe unghii
- Cruste pe piele erupţii cutanate
- ChaTide infecţie
- Săracul de creştere
- Mai târziu, la pubertate
- Impotenta
- Sterilitate la femei
- Iritabilitate şi pierderi de memorie
- Paranoid sentimente
- Săracul vindecarea ranilor
- Ridicat de colesterol
- Diaree
- Oboseală.
- Încălcarea de vitamine A, C şi E,
- Creşterea nivelului de colesterol.

Atenţie:

Situaţiile în care o nevoie tot mai mare micronutrienţilor, pentru: deficit de zinc dobândite poate fi din cauza lipsei de aportul său în regimul alimentar, precum şi să se dezvolte în raport cu cea conţinută în dieta de fibre şi fitaţi afecta absorbţia de zinc în intestin. Un număr semnificativ din aceste fibre şi fitaţi în pâine se face din boabe întregi. Absorbţia zincului poate fi redusă în anumite boli parazitare şi cronice ale intestinului. Deficit de zinc în curs de dezvoltare cu boli ale tractului gastro-intestinal, nefroză, ciroză şi alte boli hepatice, boli sistemice de tesut conjunctiv, boli de sânge, psoriazis, tumori şi alte procese patologice. Conţinutul de zinc din organism este redusă printr-un aport de steroizi contraceptiv.

Riscul de deficit de zinc poate să apară la vegetarieni stricte, atât timp cât acestea nu se vor utiliza produse care conţin o cantitate suficientă de acest element. Nivelul său este mult mai mic în corpul de fumători şi alcoolici. În plus, în unele regiuni (de exemplu, Orientul Mijlociu) în legătură cu o cantitate mică de zinc din sol reduce concentraţia acesteia în alimente.

Interacţiuni cu alţi micronutrienţi incluşi

Vitamina A este valabil numai în prezenţa de zinc.

Dacă luaţi doze mari de vitamina B6, aveţi nevoie de mai mult zinc. Acest lucru este valabil şi pentru alcoolici şi diabetici. Bărbaţi cu probleme de prostată, şi fără ele, poate fi recomandabil să se menţine un nivel ridicat de zinc. Nu a fost de succes în cazurile de impotenţă - aplicarea programului de la primirea suplimentarea cu vitamina B6 şi zinc.

Cu zinc din organism sunt strâns legate între ele un alt element important urme - seleniu. Ea reglementează, de asemenea, functia sexuala. De obicei, atunci când există insuficiente sinteza de hormoni sexuali din organism există un deficit de zinc si seleniu.

Persoanele în vârstă sunt îngrijoraţi de îmbătrânirea populaţiei, poate ajuta supliment de zinc şi mangan. Dacă sunteţi îngrijorat din cauza menstruatiei neregulate, înainte de a merge la tratamentul hormonal pentru stabilirea regularităţii, încercaţi să luaţi suplimente de zinc.

Amintiţi-vă că, dacă aţi adăugat zinc din dieta ta, creşte nevoia de vitamina A. zinc funcţionează cel mai bine cu vitamina A, calciu si fosfor.

Numai la mâini de o erupţie va apărea, dermatologi diagnostica: eczeme. De obicei prescris unguent cortizon, antibiotice, alte medicamente, astfel încât sloughed pielii, care arată ca după aceasta, ca după o arsură. Dar, timp mult mai uşor să se amintească de zinc! Mananca alimente bogate in zinc si vitamina A - şi vă miraţi la modificări în piele de-vă pe mâini! Ce face vitamina A? O lipsă gravă a face pielea uscata, ciudat, încreţită. Dacă suficient de aceasta vitamina, ea dobândită în ficat, în combinaţie cu zinc se va face pielea o dată frumoasă şi blândă. Noi trebuie să faci o rezervare: eczeme cronice, erupţii cutanate, matreata (psoriazis) poate determina, de asemenea, lipsa de vitamine B, acid folic în special (B9). Pielii roşeaţă, mâncărime - o consecinţă a lipsei de fier, zinc. Dar această deficienţă poate fi uşor eliminate prin consumul unui produs alimentar vii, naturale.

Toxicitate: De fapt, nu, toxice, cu excepţia cazurilor de supradozaj şi atunci când mănâncă alimente depozitate într-o tigaie galvanizat. Nu este recomandat să folosiţi mai mare de doze de 150 mg.

Ratele de consum recomandată de zinc.

Adulti - 15 mg.
Însărcinate sau care alăptează - 25 mg.
Cel mai bine este să luaţi chelatelylea de zinc. Zincul poate fi gasit in combinatie cu vitamina C, magneziu si vitaminele din grupa B.

Conţinutul de zinc, în produsele, mg / kg
- Bran si boabe de grâu germinat, dovleac şi seminţe de floarea-soarelui, ciuperci şi stridii 130-200
- Carne de vită, de porc, carne de pui, organe 75-140
- Ficat de vita, peste râul 30-85
- Pâine de porumb, fasole, carne de iepuri şi găini, gălbenuşuri de ou, nucile, 20-50
- Ceapă, usturoi, peşte şi conserve din carne, drojdie de bere 80-20
- Pâine regulată, legume, fructe, carne de vită slabă, peşte de mare, lapte, 2-8
- De la cereale şi leguminoase de zinc absorbit mai rău decât carne şi peşte.

Fructele şi legumele sunt, de obicei, de zinc săraci. Deci, pentru vegetarieni şi persoanele care consuma cantitati insuficiente de alimente care conţin această mikroeleement poate dezvolta deficitul.

Prelungită utilizarea prea sărat sau prea dulce produselor alimentare, de asemenea, poate reduce conţinutul de zinc din organism.

Fe, care de fier

Două deficienţe majore nutriţionale în rândul femeilor este o deficienţă de fier şi calciu.

Ce fier corpul nostru?

Deficitul de fier duce la o perturbare de sinteza hemoglobinei o proteină din sânge speciale, a căror funcţie principală - pentru transportul de oxigen. De asemenea, lipsa de fier afectează metabolismul vitaminelor din grupa B. Nu de Fier - nu de sănătate.

Organismul unui adult pierde de fier în principal în pierderea de sânge cronică (menstruatia la femei, de exemplu), fără restabilirea completă la acest post cu alimente, fenomene copii se datorează admiterii iniţiale mici la sistemul hematopoietic a fatului din cauza lipsei de mama sa.

Manifestări de deficit de fier

- Paloare a pielii şi mucoaselor
- Piele uscată
- Parul si unghiile fragile
- Stomatită
- Frecvente ARI
- Letargie, constantă oboseală
- Reducerea tonul emoţional
- Breathlessness
- Tahicardie
- Hipotonie musculară
- Apetitului
- Indigestie
- Un scaun instabil
- Incontinenţă urinară atunci când râde sau strănut
- Enurezis nocturn la copii
- Creştere pipernicit fizice şi dezvoltare mintală în copii
- Frecvente ameţeli
- Gumă în urechi
- Breathlessness
- Fisuri în colţurile gurii sale
- "Burning" limba
- Schimbarea la gust (simt ca mananca pasta de dinti, creta, cenusa, etc)
- Apărut dependent de anumite mirosuri (acetonă, benzină)
- Este greu să înghită alimente uscate sau solide

Utilizarea Ferrum.

- Promovează creşterea.
- Creste rezistenta la boli.
- Previne oboseala.
- Cure de fier şi previne deficit de anemie.

Cele mai bune surse naturale

ficat de porc, carne de vită rinichi, inima şi ficatul, faina integrala, scoici crude, uscate, piersici, carne roşie, galbenusul de ou, stridii, nuci, fasole, sparanghel, melasa, fulgi de ovăz fulgi de ovăz, peşte.

Din păcate, a scăpa de anemie feripriva este foarte dificil. Este mai bine să-i avertizeze. Având în vedere că principala sursă de fier - alimente, dieta trebuie să fie produse îmbogăţit, care fierul pe langa conţine toate substanţele necesare pentru asimilarea acesteia (de dovleac si seminte sale, cartofi, vinete, dovlecei, varză, porumb, sfecla, patrunjel, ceapa, usturoi, salată verde , fenicul, spanac, hrisca, linte, zarodoshi grau, susan, fasole, agrişe, strugurii, merele verzi, pepene galben, cătină albă, mure, capsuni, afine, afine, lamaie, portocale, caise, cireşe, pere, fructe uscate, caise uscate, stafide , fisticul, semintele de floarea soarelui, cacao, ou, carne de vită macră, ficat de vita, carne de pui şi ciuperci). Dar utilizarea oricăror grăsimi, lapte şi produse făină trebuie să fie limitată.
Dar nu e numai în cantitate, dar de asemenea, la absorbţia de fier. Ca o cercetare recenta, acesta este absorbit cel mai bine fierul din peşte, pui şi somn (aproximativ 20-22%). În acelaşi timp, de la aceeaşi ficat de vita de fier este absorbit în gastro-intestinaletractului m este ceva mai rău (5-11%). Absorbţia fierului din ouă, grâu, secară, şi chiar şi ficat de pui a fost de numai 4-8%, şi de cele mai multe alimente vegetale - doar 1-3%. Dar noi trebuie să aibă în vedere că fructele şi legumele sunt o sursă importantă de vitamina C, acizi folievon şi mai multe oligoelemente, fără de care reduce absorbtia de fier. Prin urmare, este evident că produsele alimentare ar trebui să fie de cel puţin posibilitatea de a mai diversificată şi echilibrată. Adăugarea de alimente de origine animală pentru a planta alimentare creşte în mod semnificativ absorbţia aşa-numita total de fier în sânge.

Caracteristici de fier în aditivii alimentari

Sulfat de fier, fier anorganic, găsite în mai multe complexe de vitamine şi suplimente minerale, poate distruge vitamina E (acestea trebuie să fie luate cu un interval de cel puţin opt ore). Citeste etichetele, multe formule conţin sulfat de fier.

Completări la fier organic - gluconat de fier, fumarat de fier, citrat de fier sau fier peptonatom nu neutralizează vitamina E.

Când primiţi preparatelor de fier ar trebui să evite mâncaţi alimente şi feluri de mâncare care ar putea limita absorbţia acestuia de către organism. Acestea includ apa de orez, pâine de secară făină de grâu, tanin ceai, cafea (ceai şi cafea în cantităţi mari de absorbţie lentă de fier), legume cu conţinut ridicat de oxalaţii, etc


Tot adevărul despre magneziu


Magneziu - Unul dintre cele mai importante elemente chimice necesare pentru corpul uman. El a jucat un rol important în sectorul energetic, plastic şi metabolismul electrolitice, acţionează ca un regulator al creşterii celulelor, este necesar în toate etapele de sinteza de molecule de proteine. În plus, magneziul este implicat în metabolismul de fosfor, sinteza de ATP, reglementarea glicoliza, construcţia ţesutului osos, etc În cele din urmă, rolul esenţial al Mg este legată de acţiunile sale centrale - este un naturale anti-stres factor de intarzierea de dezvoltare a proceselor de excitaţie la nivelul sistemului nervos central şi reduce sensibilitatea organismului faţă de influenţele externe. nevoie zilnic de magneziu este de 350-400 mg pentru barbati si 280-300 mg pentru femei. În acelaşi timp, de exemplu, în timpul sarcinii şi alăptării cu 20-30% creşteri nevoie de magneziu - până la 340-355 mg (Spatling L. et al., 1989).

Deficitul de magneziu poate provoca dezvoltarea unor forme diferite de patologie: cardiovasculare (hipertensiune arterială, aritmie, boală coronariană), endocrine (diabet zaharat), (neuropsihiatrice anxietate, depresie, ameţeli, cefalee, tulburări de memorie, convulsii). De la nota special este de gravitatea deficienţei de magneziu latente, care se poate manifesta sub formă de astenie generală, depresie, labilitate emoţională şi psihologică, ameţeli, tulburări vegetative nevrotice, etc

Experţii spun că de magneziu este mai mult decât alte minerale afectează sănătatea femeilor. Avea nevoie doar de organism, pentru că atunci când nu este posibila lipsă de sănătate a femeilor puternice lui. În care sunt efectele sale benefice?

Numărul de magneziu afectează dezvoltarea sarcinii. Magneziul este, de asemenea, cunoscut sub numele de "element antistres, astfel cum a este necesar pentru transmiterea impulsurilor nervoase. Acest mineral ajuta la suprima depresie şi sprijină un sistem circulator sanatos.

Nivelul de magneziu la femei variază în funcţie de faza a ciclului menstrual. La femeile fără un deficit de magneziu în faza a doua a crescut, iar femeile cu niveluri insuficiente de magneziu la a doua etapă a ciclului de numai reduse, care exacerbează deficitul de stat. Numărul de magneziu in timpul menstruatiei este redus semnificativ, deoarece în această perioadă organismul consuma multa energie.

Duşmani de magneziu

Reducerea de magneziu in organism poate duce la simptome de predmens aşa-numiteleSindromul rualnogo - răceală, iritabilitate, oboseala, fluctuaţii de greutate. O lipsă deosebit de periculoasă de magneziu în timpul sarcinii, deoarece poate duce la naşterea de copii cu greutate mică la naştere sau prematuritatea. Necesar de magneziu, iar femeile care iau contraceptive orale combinate şi utilizarea terapiei de substitutie hormonala. Estrogeni care sunt conţinute în ele, să contribuie la eliminarea de magneziu din organism. Magneziul este responsabil pentru energie, proteine, glucide şi grăsimi metabolismul, oferă puterea şi flexibilitatea oaselor, ajută la absorbţia calciului.

Magneziu şi calciu lucreze împreună pentru a corpului, aceste doua elemente trebuie să fie neapărat în echilibru. Care sunt cauzele de deficitul de magneziu? Magneziul este uşor perturbată echilibru in corpul nostru. În primul rând, în produsele alimentare nostru nu dispune de acest mineral: azi alimentare ajungem aproape de 2 ori mai mic decât cel cerut Mg - 175mg pe zi vmesto300-350. Astăzi produse rafinate, cum ar fi orez lustruite, pâine albă, fast-food, conţin, de asemenea, insuficiente în magneziu. conservanţi periculoase la echilibrul de magneziu şi a unor substanţe care să ofere, pur şi simplu de magneziu din organism (de exemplu, conţinute în acid ortofosforic Coca-Cola, precum şi diverse şi alte "E"). Şi, deoarece poate fi banal, conţinutul de magneziu în organism afectat de fumat şi consumul de alcool.

Simptomele lipsei de magneziu:

- Pericol de depresie;
- Iritabilitate, schimbari de dispozitie, iritabilitate;
- Crampe de noapte (în primul rând, muschii gambei), ticuri;
- Sentimentul de "nod în gât";
- Oboseală,
- Un vis rău;
- Dureri de cap
- Pericol de hipertensiune arterială, aritmie, puls rapid (mai mult de 80 bpm).
- Calmează-te;
- Rezistenţă scăzută la boli virale şi bacteriene;

Produse de magneziu

Aproape jumătate din cerinţa de zi cu zi de magneziu este furnizat de cereale şi produse cerealiere. mulţime de magneziu de leguminoase, în nuci, legume cu frunze, mure, zmeură, căpşuni, nuci, seminte, banane.
Şi, desigur, vitamina complexe.

liveinternet.ru

Duminică, 15 noiembrie 2009
Vizualizări: 7276

Citiţi de asemenea

Băutura de sfeclă este capabilă să învingă hipertensiunea, să îmbunătățească metabolismul în organism și chiar să facă...
136
Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilității Globale de Mediu (GEF), implementat de PNUD Moldova, lansează azi, 21 se...
130
Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
165
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
508