ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Misterele din pietre mariAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Dolmene, Menhirs, cromlechs ...

Oricine este interesat de arheologie sau pur si simplu toate vechi şi misterios, trebuie să fi întâlnit cu aceşti termeni ciudat. Acesta este numele unei varietăţi de structuri vechi din piatră, răspândite în întreaga lume şi învăluită într-o aură de mister. Menhir - este detasat, de obicei, de piatra cu urme de prelucrare, uneori într-un fel sau marcarea regizat-o direcţie determinată. Dolmen - un cerc de pietre de picioare, diferite grade de conservare şi cu orientări diferite. Deci, este de asemenea termenul de "Henge". Dolmen este un fel de casă de piatră. Toate acestea impreuna numite "megalitice, care se traduce pur şi simplu ca" pietrele mari ". În această categorie a obţine ca piatra rânduri lung, inclusiv sub formă de labirinturi, trility - structuri de trei pietre care formează un fel de litera "P", şi-numitul sacrificiu pietre aşa - formă neregulată cu bolovani in forma caneluri castron.

Aceste situri arheologice foarte distribuite pe scară largă, literalmente peste tot: de la Insulele Britanice şi Solovky noastre - în Africa şi Australia, din franceză Bretagne - în Coreea. Timpul de apariţie a ştiinţei moderne este vorba, în majoritatea cazurilor, secolul al IV-VI î.Hr. Aceasta se numeşte neolitic, la sfârşitul anului de piatră - de la începutul epocii bronzului. Desemnarea de facilităţi - îndeplinirea unor ritualuri religioase sau instituirea unui observator astronomic sau calendaristic în piatră. Sau pe toate împreună. Ridicata lor triburi primitive, cea mai mare parte implicată în vânătoare, pescuit şi agricultură de subzistenţă - să se închine mort, sacrificii şi ajustări la calendar. Acesta este acum punctul de vedere al ştiinţei oficiale.

Nu este asa de simplu

Nu este un secret faptul că poziţia oficială a ştiinţei ridică multe întrebări. Prima problemă apare atunci când încearcă să recreeze tehnologii de constructie. Adesea este consumatoare de timp, astfel încât perplexes omul modern. Într-adevăr, în multe cazuri de greutate a elementelor individuale de construcţie a fost de 10,5 tone, şi locul unde a fost extras de rock, a fost localizat la o distanta de zeci sau chiar sute de kilometri - şi în ciuda faptului că un material adecvat ar putea primi mult mai aproape. Transportul blocuri de piatra de pe teren, nici drumuri si masini - foarte dificil. Şi dacă este să aceluiaşi munte, ca şi în cazul dolmenele caucaziene?

O întrebare separată - şi de înaltă precizie suprafaţa de tratament sofisticate de monolit şi la instalarea ulterioară a blocurilor. Cum a fost posibil pentru a realiza acest lucru, în special în termeni de "luptă nemiloasă pentru supravieţuire"?

Nu cravată în cu "un om cu un topor de piatră sau legarea megaliti diverse evenimente astronomice, nici ideea de calendar de piatră. După toate că, şi o altă presupune monitorizarea atentă a naturii, compararea şi sintetizarea datelor, care ar putea acumula şi, uneori, doar de sute de ani ... În ceea ce priveşte calendarele primitive, utilizat adesea definiţia noţiunii de "magie". Cu link-ul magie şi ritualuri pretinsa. Dar acum, că înseamnă cuvântul? Rituri, superstiţii? Chiar şi titlul de "cultura megalitic, pe care le folosesc adesea, reflectă confuzie, mai degrabă decât înţelegerea noastră: este literalmente este doar o" cultură de pietre mari. Întrebări, întrebări, întrebări ...

În cazul în care pentru a găsi răspunsuri?

pietre Ce ştim cu adevărat despre care îndepărtate de la noi din toate punctele de-o epocă? În cazul în care pentru a găsi cheile de la ea? Poate că asemănările în activitatea de piatră sugerează existenţa unei reuneşte practic prakultury tot globul sau civilizaţie preistorică? Nu despre dacă probele şi similitudinea unor scene mitologice Polinezia, KavCasa, Marea Britanie - atât de îndepărtat de la fiecare alte locuri? Ei au ceea ce priveşte motivul un om cu un farmec misterios şi vechi legate de oameni puternici, pitici, care permite orice lucru - cum nu vă puteţi aminti gnomi basm. Diferiţi oameni au multe legende similare, descriind clădirii prin strigăte, cântând, fluierînd. Unele alte mituri (Ce este invaluit, cum ar fi crearea de Stonehenge mare) vorbesc despre uriaşi antice.

Şi ce despre datarea acestor diferitelor structuri? În cele mai multe cazuri, este bazat pe analiza cu radiocarbon a reziduurilor organice din apropiere - cum sunt incendiile, morminte sau oase de animale. Dar acest lucru nu este în sine, datând din piatra!

Există anumite analogii "culturii megalitice", iar mai târziu civilizaţii ale lumii antice - Egipt, Mezoamerica. Există, de asemenea, un virtuoz trataţi cu blocuri imense de piatră, un exemplu luminos - construirea unor ghicitoare Marea Piramidă. Sau tratate cu bolovani, astfel încât un perete simplu a devenit ca un puzzle: din piatra Saksayhuamane arată ca şi cum să-l taie nu există nici o dificultate (cum, de altfel, să-l ridice şi cu mare precizie pentru a instala). De multe ori, un caracter obligatoriu pentru anumite puncte de pe orizont asociate cu rasaritul si apusul soarelui sau luna, stele sau planete, puncte, care reflectă particularităţile din oficiu pe sfera cereasca.

Se crede că era de megaliti precedată de civilizatii antice. Dar dolmenele din Caucaz şi Stonehenge pare ca, la momentul construcţiei lor au acumulat deja o experienţă vastă în crearea unor structuri similare ...

Nu merg la Stonehenge

Care, după învăţare despre Stonehenge misterios, nu iluminarea dorinta de a merge acolo şi "simt mâinile lor" - ca în cazul în care, atraşi de unele magnet invizibil! Dar, de altfel, multe monumente de cultura megalitic sunt literalmente în curtea noastră. Acest dolmenele caucazieni, şi un set de lespezi de piatra de pe teren la Kulikovo. Rezultate "pan" pietre la Tver, Iaroslavl, regiunile Kaluga. Si lasa toate acestea, este încă foarte puţin cunoscut şi nu atât de cunoscut - dacă este mai puţin misterioasă?

Ca şi în special pentru iubitorii de antichitati din crestele montane din zona Mării Negre de pe coasta din Caucaz sunt împrăştiate în numeroase (aproximativ trei mii!) Dolmen - în zona de Tuapse, Soci, Gelendjik. Cele mai granit este "case" cu o gură de vizitare rotunde. Interesant, majoritatea trapa este prea îngust, astfel încât ar putea urca. Uneori, cu un astfel de "casa", puteţi găsi un fel de "dop" în forma unui trunchi de con, se potriveste exact gaura. Uneori case "sunt monolitice, dar cel mai adesea - dale compozit, piatra. Ele pot avea un unic "portaluri" pentru a "vărsat". Există dolmene şi alte forme: în loc de o gură de vizitare - un strat în formă de emisferă. În apropierea unora dintre dolmenele fragmente cromlechs: de exemplu, dolmenele de "grup Kozhohskoy" se învecinează cu cercul deschis de pietre plate de sine stătător.

dolmenele individuale, de exemplu, prin Dolmen formă de a Mammadov Valley (pe malul drept al râului Kuapse), prelucrate într-un mod care indică punctul de răsărit de soare peste creasta în zilele echinoctiilor. O altă caracteristică a acestei dolmenele special este faptul că în una din direcţiile el este ca o formă de piramidă cu un nod tăiat. Primele raze de soare, a fugit de-a lungul fata a piramidei şi a căzut în mijlocul dolmenele podea, cand soarele este pe deplin crescut peste varf plat ...

În Rusia centrală, găsite aproximativ o jumătate de mie de bolovani cu urme de prelucrare. Ei iau, de obicei sub forma situată dale cu adâncituri în formă de boluri, uneori cu un canal de scurgere, uneori cu cavităţi cilindrice sau mai multe găuri. Până de curând a fost imposibil să spun cu certitudine căteritoriul Rusia Centrală sunt Menhirs sau pietre în picioare. Dar descoperirile din ultimii ani, în special - de piatră în picioare lângă satul Beloozero lângă autostrada Kimovsk-Epifan oferi o oportunitate de a vorbi despre existenţa şi monumente. Menhir Belozersky cu greu poate fi numit "instrument astronomic - nu este încă posibil să se stabilească orientării sale cu precizia necesară, deşi este posibil ca o dată el a subliniat direcţia de răsăritul soarelui la solstitiul de iarna. Dar, un alt monument similar - Monastyrschinskaya aragaz permanente - pot fi etichetate ca atare, cu bun motiv. Acesta este situat într-o prăpastie Cod, nu departe de sat de lângă confluenţa Monastyrshchina Nepryadva în Don. Placa are o formă triunghiulară. placă de Nord se confruntă cu suficient de plată şi netedă, este orientat pe axa est-vest, care este, de puncte la răsăritul soarelui în timpul echinoctiilor.

Discovery continua!
Cine stie ce expeditie va oferi noi dovezi de culturi antice, care ştie cine va da o fire nouă legătură între fapte aparent fără legătură! Cine ştie cât de multe mistere mai păstrează ţara noastră, cât de multe mistere de a păstra vechi pietre! După toate, multe deschise - doar în mijlocul de Rusia - au fost făcute în ultimii ani. Şi în Caucazul de a continua pentru a găsi şi descrie dolmenele mai multe şi mai mult ... Pentru cei la care spiritul de aventură de viaţă şi de învăţare în jurul lumii nu se va parea plictisitoare si gri. Pentru cei care sunt cu adevărat caută, va fi întotdeauna suficient de misterios şi necunoscut.

Anatoli Ivanov
mwb.newacropol.ru

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 02 septembrie 2009 10:30
Vizualizări: 3618

Citiţi de asemenea

Un șofer nu a putut trece pe lîngă un leneș neajutorat care încerca să traverseze un drum. Cu siguranță ar fi fost lovit...
380
În așezarea ecologică moldovenească Sceastlivoe a avut loc în acest weekend sărbătoarea Ivana Kupala. Am aprins foc...
694
Un fizician din Marea Britanie consideră că materia întunecată este informație, care la rîndul său este o altă stare a m...
846
Un nou magazin Viorica Cosmetic și-a deschis ușile în sectorul Ciocana al capitalei la sfîrșitul săptămînii trecute.Vizi...
536