ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Misterul culturilor asemănătoare Maya și Bali
 

Unul dintre cele mai mari mistere arheologice este istoria necunoscută a culturilor asemănătoare, lăsate de civilizații antice care aparent nu au nici o legătură: Maya vechi, pe de o parte a oceanului, și Bali vechi, pe de altă parte. Asemănările misterioase și inexplicabile în arhitectură, iconografie și religie sunt atât de vii și profunde că civilizațiile lor pot fi numite înrudite și apropiate. Cu toate acestea, oamenii de știință ignoră acest fapt. Ce atribuție are arheologia cu politica și afaceri mari? Cea mai directă:

Controlând instituții academice majore și mass-media, un grup de elite bogate a ascuns cu succes adevărurile istorice și spirituale ale trecutului nostru vechi. Scopul acestui grup este menținerea sistemul global de influență economică și politică, pe care strămoșii lor au stabilit mai mult de un secol în urmă, și care a fost numit cândva guvernului tenebru.

În special această elită ascunde faptul că au existat odată civilizații cu o doctrină spirituală avansată, care ulterior a fost moștenită de primele civilizații mondiale cunoscute – urmași ale civilizației din Epoca de Aur.

Primele culturi au moștenit și au practicat această religie universală, pe care  mass-media actuale și cercurile academice numesc hiperdifuzionism.

Una dintre principalele prevederi ale difusionismului clasic:

Fiecare element al culturii are o legătură geografică și apare doar o singură dată în aceeași regiune (cerc cultural, provincie culturală) și de la el, în mod individual sau împreună cu alte elemente ale cercului cultural (provinciei), se răspândește în întreaga lume. 

Acest lucru este drept dovadă de existența religiei universale pe ambele părți ale Pacificului.

Oamenii de știință spun ca Maya și Bali nu au fost niciodată în contact, deoarece au fost separate de Oceanul Pacific, care la acele timpuri nu putea fi depășit. Cu toate acestea, oamenii de știință nu doresc să explice similitudinea profundă a celor două culturi.
Cităm 12 exemple de aceste similitudini:

1. Piramide cu trepte (și cu temple în partea de sus)

Тайна одинаковых культур Майя и Балийцев

 

Bali: Templu Besakih - Mama Templelor sau Pura Besakih, este cel mai important, mare și sfânt templu piramidal din Bali în Indonezia.

Maya: Această piramidă cu trepte, numită Mormânt al Marelui Preot sau Osuarul are patru laturi cu scări pe fiecare parte. În părțile laterale scările sunt decorate cu șerpi zburătoare interconectate.

2. Doi dragoni / șerpi

Тайна одинаковых культур Майя и Балийцев

 

Bali: Templu Besakih numit Scara infinitului este făcut cu balustrade simetrice decorate cu șarpe / dragon, instalate de-a lungul întregii lungimi a scărilor. În partea de jos a scărilor gurile sunt deschise.

Maya: Piramida El Castillo cu șerpi și pene care coboară în jos pe o balustradă în partea de nord. În partea de jos a scărilor gurile sunt deschis. În timpul echinocțiilor de primăvară și de toamnă soarele de după-amiaza târziu cade pe colțul de nord-vest al piramidei și aruncă o serie de umbre triunghiulare pe balustrada de nord-vest, creând iluzia de un șarpe cu pene care se târâie în partea de jos a piramidei.

3. Arhitectura religioasă de arcuri și cornișe

Тайна одинаковых культур Майя и Балийцев

 

Bali: acest arc din complexul de temple din Ubud. Arcul a fost construit prin stivuire secvențială o pietrei, astfel încât pietrele sunt conectate în centrul arcului. Deseori ultimul decalaj a fost conectat cu o piatra plată.

Maya: aceeași boltă arcuită poate fi observată la vechii Maya. Ei nu au folosit piatra de temelie, ceea ce face bolta arcuită la Maya mai acută și mai unghiulară. De multe ori ultimul decalajul a fost conectat cu o piatra plată.

4. Divinități înspăimântătoare la intrarea în  templu

Тайна одинаковых культур Майя и Балийцев

 

Bali: Acordați atenție la fața, brațul drept, brațul stâng și piciorul stâng. Astfel divinitatea Bali arată intrarea în templele din Bali. Ea deține o torță în mâna stângă, are dinți mari și colți, părul lung, barbă și expresia facială teribilă. Pe foto de mai jos puteți vedea piciorul stâng întors la stânga, iar mâna dreaptă este lipită de piept, cotul este similar cu imaginea pe foto cu Maya.

Maya: Acordați atenție la față, brațul drept, brațul stâng și piciorul stâng. Aceasta statuie urlătoare este zeul maimuțelor care marchează intrarea în templele Maya. Zeul urlător a fost principala divinitate a artelor, inclusiv în muzică, și protectorul artizanilor la Maya clasici. El deține o torță în mâna stângă, are dinții mari, părul lung, barbă și expresia facială teribilă. Pe fotografia de mai jos puteți vedea piciorul stâng întors la stânga, iar brațul drept este lipit de piept. Totul este la fel ca și în fotografie cu o zeitate din Bali.

5. Sculpturi de șerpi de piatră 

Тайна одинаковых культур Майя и Балийцев

 

Bali: șerpii Bali stau în diferite părți ale templelor. Șarpele este unul dintre cele mai vechi și cele mai răspândite simboluri mitologice; el reprezintă fertilitate și vitalitate. Când șerpii lasă pielea lor, acest fapt este un simbol al renașterii, transformării, nemuririi și vindecării. Ouroboros este un simbol al eternității și al reînnoirii constante a vieții.

Maya: șerpii Maya asemenea stau în părțile laterale ale templelor. Șarpele a fost un simbol social și religios foarte important, venerat de Maya. Principalul zeu mesoamerican, Quetzalcoatl reprezentat de un șarpe cu pene. Șarpele a fost foarte important in ritualurile Maya. Participanții au retrăit viziuni în care comunicau cu strămoșii sau zei. Aceste viziuni luau forma unui șarpe uriaș care servea ca o poarta de acces în lumea spirituală, în care un strămoș sau un Dumnezeu ieșea din gura unui șarpe.

6. Concentrația energiei spirituale prin gesturi

Тайна одинаковых культур Майя и Балийцев

 

Bali: fiți atenți la postura mâinilor la yoghin Acintya (o statuetă în muzeu din Bali), care a fost zeitatea principală a religiei Bali vechi. Un aspect important în practica antică de yoga sunt poziții de mâini, corp și ochi, pentru a provoca anumite fluxuri de energie și a crea anumite stări de conștiință.

Maya: Stella H în Copan ridicată pe 5 decembrie 711. Observați poziția mâinilor în comparație cu Acintya.

7. Fețele teribile deasupra căilor de acces

Тайна одинаковых культур Майя и Балийцев

 

Bali: în multe temple din Bali fețele zeităților au fost portretizate ca imaginele grotești sau înfricoșătoare deasupra intrării principale. Aceste chipuri au fost făcute special pentru a speria spiritele rele. Ușile și ferestrele clădirilor au fost deosebit de vulnerabile la rău. În biserici și castele, în perioada mai târzie, acele locuri decorau cu chipuri și figuri grotești.

Maya: la fel ca și măștile Maya care reprezintă fețe de diferite animale și șerpi. Aceste măști au fost destul de răspândite.

8. Aceleași elefanți divini

Тайна одинаковых культур Майя и Балийцев

 

Bali: Elefantul de aici poate preceda practica hinduismului pe insulă. În hinduism, oamenii cel mai des se închinau zeului hindus Ganesh: zeului elefant. Acesta reprezintă o înțelepciune perfectă și oferă prosperitate. El combină natura a două ființe cele mai inteligente - om și elefant.

Maya: elefantul a fost proeminent în arta și sculptura timp de mulți ani în America antică.

9. Templele cu o gură masivă / intrare

Тайна одинаковых культур Майя и Балийцев

 

Bali: Este un templu din Goa Gajah, de asemenea numit Peștera Elefantului. Pe fațada peșterii (sau la intrarea în gură) este un număr mare de măști zoomorfe. Alături de această figură - diverse creaturi amenințătoare și demoni sculptați în stâncă.

Maya: Uxmal, Piramida Magicianului. Pe fațada de la intrare în piramida - un număr uriaș de măști zoomorfe. Alături de această figură - diverse creaturi amenințătoare și demoni sculptați în stâncă la intrare. Linda Schiele (1942 - 1998), un expert în domeniul epigrafiei și iconografiei Maya, a scris:

"Fațadele în arhitectura Maya au servit pentru ritualuri și sunt purtători ai simbolismul religios și politic. Una dintre cele mai impresionante recepții a fost un mare cap de monstru, cu o ușa, o gură ... Oamenilor care intră în astfel de clădiri, le pare că ei intră în esofagul monstrului".

10. Simboluri Chakana Cross

Тайна одинаковых культур Майя и Балийцев

 

Bali: oamenii de știință în mare parte au ignorat acest simbol spiritual esoteric, care se repetă pe monumentele de piatră din Bali. În cultura Andină (Inca, pre-Inca) acest monument este bine cunoscut ca Chakana, care se descifrează ca Crucea incașilor. Chakana simbolizează pentru Inca mitologia Arborelui Mondial ( Pomul Vieții).

Maya: simbolismul Chakana există în arta și arhitectura Maya, unde simboluri au avut aceeași semnificație religioasă și au servit pentru același scop spiritual. Ca și în Bali, Chakana ia o forma de cruce din trepte, care se compune dintr-o cruce echilaterală indicând punctele cardinale suprapuse într-un pătrat.

11. Al treilea ochi pe frunte între ochiу

Тайна одинаковых культур Майя и Балийцев

 

Bali: fetele sculptate din Bali au un punct pe frunte, care simbolizează al treilea ochi. Acest simbol este prezent în religii, mitologii și culturi spirituale ale popoarelor indigene din întreaga lume. Al treilea ochi este disponibil pentru noi toți, și noi putem să-l deschidem și să-l utilizăm pentru a vedea sufletul interior.
Maya: simbolismul este similar cu cel din Bali.

12. Triptic - uși în trei canaturi în temple, cu un accent pe ușa centrală

Тайна одинаковых культур Майя и Балийцев

Тайна одинаковых культур Майя и Балийцев

 

Bali: Templele triptice sunt pe tot. Tripticul se referă la învățăturile centrale ale religiei indigene Bali, care au fost asociate cu al treilea ochi.

Maya: templele triptice sunt principale în tot Mexicul și sunt situate în întregul Yucatan.

Aceste 12 asemănări majore pot fi văzute în ruinele culturilor antice din Bali și Maya – civilizații gemene care s-au dezvoltat pe părțile opuse ale Pacificului. Faptele sus-menționate indică o relație mult mai profundă care există între aceste civilizații antice.

 

Sursa

Luni, 04 august 2014
Vizualizări: 2541

Citiţi de asemenea

Băutura de sfeclă este capabilă să învingă hipertensiunea, să îmbunătățească metabolismul în organism și chiar să facă...
247
Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilității Globale de Mediu (GEF), implementat de PNUD Moldova, lansează azi, 21 se...
220
Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
240
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
586