ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Mituri şi adevărul despre soiaAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Mit: Soia este utilizat în produsele alimentare de mii de ani.

Adevărul: soia noi au început să mănânce în China în timpul dinastiei Chou (1134-246 de ani. Î.Hr.) au apărut doar după chinez a învăţat să skvashivat soia pentru produsele alimentare de gătit, cum ar fi tempeh ", natto "şi" tamari ".

Mit: asiatici consumă cantităţi mari de produse din soia.

Adevărul: Consumul mediu de produse de soia în China este de 10 de grame (aproximativ două linguri) pe zi, iar în unele zone ale Japoniei - până la 60 de grame. Asiaticii consuma alimente din soia, în cantităţi mici ca un condiment, nu ca înlocuitori pentru produse de origine animală.

Mit: Modern alimente din soia conferă aceleaşi beneficii de sănătate, precum şi produsele din soia, preparate prin metode tradiţionale folosind acru.

Adevărul: Cele mai multe alimente din soia moderne nu sunt fermentate pentru a neutraliza toxinele din boabe de soia, şi procesate într-un mod care denatures proteine şi creşte nivelurile de agenţi cancerigeni.

Mit: alimente din soia oferi proteine complete.

Adevărul: Ca toate legumele, boabele de soia sunt de sulf nu conţin aminoacizi, metionina şi cistina. În plus, prelucrarea denatures moderne fragil lizină.

Mit: Puteţi lua vitamina B12 din produsele de soia fermentate.

Adevărul: compus din soia, care seamănă cu vitamina B12, nu pot fi asimilate de organismul uman, dimpotrivă, consumul de alimente din soia duce la lipsa de vitamina B12.

Mit: san-lapte pe baza de soia sunt sigure pentru sugari.

Adevărul: alimente din soia contin inhibitori de tripsina că inhibă digestia proteinelor şi afecta funcţia pancreatică. În studiile la animale arată că dietele bogate în inhibitori de tripsina a dus la o creştere pipernicit şi tulburări pancreatice. Alimentele din soia creste nevoia organismului de vitamina D, necesar pentru oase puternice şi normale de creştere. Informaţiile conţinute în produsele alimentare din soia acid fitic previne absorbtia de fier şi zinc, care sunt necesare pentru a asigura sănătatea şi dezvoltarea creierului si a sistemului nervos. În plus, soia nu are colesterol, este, de asemenea, necesare pentru dezvoltarea creierului si a sistemului nervos. Număr mare de fitoestrogeni conţinute în amestecuri sintetice pe baza de soia, are loc în tendinţele actuale în dezvoltarea sexuală prematură la fete şi cu întârziere sau retard în dezvoltarea sexuală băieţi.

Mit: alimente din soia poate preveni osteoporoza.

Adevărul: alimente din soia poate cauza deficienţe în calciu şi vitamina D, necesare pentru sanatatea oaselor. În ţările din Asia preveni osteoporoza nu este produsele de soia şi de calciu din zeama, preparate pe baza de oase de animale, precum şi de vitamina D, de la fructe de mare, untură şi carne de organe.

Mit: Modern alimente din soia protejeaza impotriva mai multor tipuri de cancer.

Adevarul: Un raport elaborat de guvernul britanic, sa concluzionat că nu există suficiente dovezi care susţin ipoteza că alimentele din soia protejează împotriva cancerului la sân şi alte tipuri de cancer. În schimb, produsele alimentare din soia poate creşte riscul de cancer.

Mit: alimente din soia proteja împotriva bolile cardio - vasculare.

Adevărul: La unele persoane, consumul de alimente din soia va reduce colesterolul, dare demonstrat că scăderea colesterolului reduce riscul de boală cardiovasculară.

Mit: estrogenii din soia (izoflavoni) sunt bune pentru sănătate.

Adevărul: izoflavoni din soia încalcă funcţionarea normală a sistemului endocrin. Mâncau poate preveni ovulaţia şi stimula creşterea celulelor canceroase. utilizare cotidiana si de doar 30 de de grame (aproximativ patru linguri) de alimente din soia poate duce la hipotiroidism cu simptome de letargie, constipaţie, creşterea în greutate şi oboseală.

Mit: alimente din soia sunt sigure şi benefice pentru femeile în postmenopauză vârsta lor.

Adevărat: alimente din soia poate stimula cresterea tumorilor asociate cu estrogen şi cauzează probleme tiroidiene. Min funcţiei tiroidiene este asociat cu menopauza.

Mit: fitoestrogenii în produsele alimentare din soia pot să îmbunătăţească abilitatea mentala.

Adevărat: Un studiu recent a descoperit ca femeile cu cel mai înalt nivel de estrogen în sânge a avut cele mai scăzute niveluri ale funcţiei cognitive, printre consumul de tofu japonez americani a vârstei medii asociate cu apariţia bolii Alzheimer mai târziu în viaţă.

Mit: izoflavoni din soia si proteine de soia izolat sunt certificate de către Statele Unite au GRAS (ingrediente sunt în general recunoscute ca fiind sigur).

Adevărul: În trecutul recent, compania Archer Daniels Midland (ADM) a retras cererea la Oficiul de Food and Drug Administration să acorde statutul GRASsoevym izoflavoni din urma un val de proteste din partea oamenilor de ştiinţă. FDA nu a aprobat izolat proteic de soia au GRAS statut în ceea ce priveşte posibila prezenţă în soia prelucrate substanţe toxice şi cancerigene.

Mit: alimente din soia sunt bune pentru viata ta sexuala.

Adevărul: Numeroase studii arată că produsele alimentare de origine animală soia cauza infertilitate la animale. Consumul de soia stimulează creşterea părului la bărbaţi de vârstă medie, indicând redus nivelurile de testosteron. călugării budişti mâncat tofu pentru a reduce dorinta sexuala.

Mit: boabe de soia sunt bune pentru mediul înconjurător.

Adevărul: Cele mai multe boabe de soia cultivate în Statele Unite sunt modificate genetic, care permite agricultorilor să se aplice o cantitate semnificativă de erbicide, în creştere de emisii de deşeuri toxice.

Mit: boabe de soia sunt bune pentru ţările în curs de dezvoltare.

Adevărul: În ţările lumii a treia, soia înlocuirea culturilor tradiţionale, precum şi să conducă la faptul că profiturile din prelucrarea produselor agricole nu sunt producătorilor locali şi corporaţiile transnaţionale.


Traducere: Rybkin Igor
© 2009 Weston A. Pret Fundaţia
http://domrebenok.ru/?p=1865Joi, 31 decembrie 2009
Vizualizări: 3827

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Viața este plină de sens, chiar dacă poate părea dintr-o parte incompletă.- Doi chinezi în ultimii 12 ani sădesc copaci ...
55
O femeie care coace pîine fără drojdie mai mult de doi ani, a împărtășit rețeta pentru maia cu mulți prieteni și cunoști...
227
Lui Ion Ceban i s-a dat pe gust mersul cu bicicletă. Astfel, pe două roți, acesta a mers în această dimineață să inspect...
46
Satul Muvîr din raionul Igrinsk nu cu mult timp în urmă, pur și simplu nu exista pe hartă. Recunoscut ca fiind neprofita...
143