ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

modificarea genetică: Pro şi ContraAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

acţiune Greenpeace împotriva cultivării de OMG-permisul produse / / Reuters

Se poate decât să viseze despre ce descoperiri incredibile în domeniul biotehnologiei şi surpriză genetica ne secolului XXI. Se pare că ştiinţa este în cele din urmă capabil să rezolve problema de foame, crearea de noi medicamente, schimbarea din temelii agricultură, industria alimentară şi medicale.

Se poate decât să viseze despre ce descoperiri incredibile în domeniul biotehnologiei şi surpriză genetica ne secolului XXI. Se pare că ştiinţa este în cele din urmă capabil să rezolve problema de foame, crearea de noi medicamente, schimbarea din temelii agricultură, industria alimentară şi medicale. După toate, de reproducţie convenţionale, care a existat de mii de ani - nu un proces rapid si consumatoare de timp, precum şi posibilitatea de a intra de trecere a frontierei este limitat. Există o fiinţă umană pentru a muta o astfel de ritm de melc? populaţia mondială este în creştere, şi încălzirea globală acum, posibilitatea de a schimbărilor climatice abrupte, deficitul de apă.

Visul frumos

Aibolit bun medic, situat în laborator din secolul XXI, va salvare! Înarmat cu ultima generatie de microscoape, sub luminile de neon aruncă o vrajă asupra lui retorte şi eprubete. Şi aici este: GM tomate miracol pe proprietăţi nutriţionale nu sunt inferioare nutritive pe linia de plutire, cu o viteza incredibila prospere în zonele aride din Afganistan.

America nu mai este violent şi aruncă o ţară săracă bombe. Acum, ea a scăzut de la aeronave seminţe modificate genetic. mai multe zboruri de ajuns pentru a transforma orice zona in gradina fertil.

GM-flori nu numai ca arata grozav - parfumurile lor sunt trataţi pentru toate bolile posibile.

O instalaţie care va produce pentru noi la ulei sau la oricare utile şi necesare alte substanţe? Aceasta nu este poluare, nu fabrici.

Am plantat o pereche de palisadnichke crescut arbuşti sau un tufis creştere margarete, în fiecare dimineaţă şi presarea ei biocombustibili.

Mi-a plăcut, de asemenea, proiectul de creare a rasei speciale de arbori, ascuţită de asimilare a aerului şi a solului metale grele şi alte imoralitate diferite. Plantate în alee de lângă unele plante chimice fostul - şi vă puteţi rupe de joaca din apropiere.

Şi în Hong Kong au creat deja un minunate rase de peşte pentru a determina poluarea apei. Peşte începe să strălucească culori diferite în funcţie de tipul de crap corpurile lor se simt în apă.

Progres

Aceasta nu este doar un vis.

Milioane de oameni au beneficiat de medicamente pe efectuează cu ajutorul ingineriei genetice: insulina, interferonul, vaccin hepatitic B - şi nu este o listă exhaustivă.

Omenirea a ajuns la limita, dincolo de care acesta va fi capabil să planifice nu numai evolutia de plante şi animale, dar, de asemenea, propriile lor.

Putem folosi organisme vii ca materiale - ulei, pietre şi alte, tipul de modul în care au folosit compania în epoca industrială.

Putem învinge boala, sărăcia, foametea.

Realitate

Din păcate, ca orice fenomen complex, producţia de alimente, GM a secundare neplăcute sale. O poveste bine-cunoscute de sinucideri în masă a agricultorilor indiene, ruinat după achiziţionarea de seminţe modificate genetic Monsanto CTN.

Apoi, sa dovedit că miracolul de tehnologie, nu numai că nu oferă nici beneficii economice, dar în general nu adaptate la climatul local. Pe partea de sus a că a fost inutil să păstreze seminţe pentru anul viitor, acestea nu au trage. Ei au apartinut companiei, şi, ca orice alt "lucru", acestea ar trebui să re-cumpărare din partea titularului de brevet. Anexat la producţia de seminţe şi îngrăşăminte de aceeaşi companie. Eicosta bani, de asemenea, şi fără a le seminţe au fost inutile.

Ca urmare, mii de oameni iniţial intrat în datorii, apoi a dat faliment, au pierdut ţara lor, şi apoi de pesticide Monsanto baut, sa sinucis.

Posibil ca aceasta poveste despre un ţările sărace şi îndepărtate. Cel mai probabil, nu există viaţă produselor alimentare modificate genetic nu este de zahăr. În ţările dezvoltate, cu o populaţie educată, cu guvernul, susţinerea intereselor cetăţenilor săi, acest lucru nu se poate întâmpla.

Dacă te duci la una din biomagazinov scumpe în centrul Manhattan-ului (de exemplu, alimente Total) sau pe piaţă a unui agricultor de la Uniunea Square din New York, vă va fi printre oameni tineresc închisă cu tenul good. La piaţă staluri agricultor, ei alege o zbârcite mic mere în valoare de mai multe ori mai scumpe decât mere frumoase de aceeaşi mărime într-un supermarket tipic. În toate cutiile, cutii, saci mari mândriţi-vă cu inscriptia: "bio", "nu conţine GM" componente ", nu conţine sirop de porumb" şi aşa mai departe.

În Upper Manhattan, in magazine ieftine lanţ, sau într-o zonă locuită de oameni săraci, un set de produse este diferit. Cele mai multe pachete discret nimic despre originile sale, dar a raportat cu mândrie: "Acum 30% mai mult pentru aceeaşi bani".

Printre cumpărătorii de magazine ieftine, cele mai multe sunt morbidă supraponderali.

Puteţi, desigur, să presupunem că "mananca ca porcii, dacă este consumat în cantităţi bioyabloki, acesta nu va fi prea subţire. Dar aş argumenta cu acest punct de vedere.

Produsele care conţin GM, şi în America, şi în întreaga restul lumii consuma săraci.

În Europa, producţia şi distribuţia de produse modificate genetic este strict limitat, şi toate produsele care conţin mai mult de 1% GM, sub rezerva etichetarea obligatorie.

Şi ştii, în mod surprinzător, în Europa, foarte puţini oameni de grăsime, chiar şi în zonele sărace.

La toate acestea trebuie să fie?

Deci, în cazul în care este veşnic verzi şi mere roşii toate vitaminele? De ce prefera bogate şi frumoase produse de pe această grădină, şi hrănite săraci "ultimele evoluţii"? Lumea nu este atât de mult a produselor modificate genetic. În producţia comercială la scară largă a început soia, porumb, bumbac, cartofi.

Aici sunt caracteristicile de soia modificată genetic:

1. De paraziţi uzinele GM sunt protejate de genă de rezistenţă la substanţe chimice. Compania Monsanto GM seminţe de vânzare cu pesticide, seminte, furnizate miracol caracteristică pentru a rezista unui atac "produs chimic", din care toate celelalte plante mor. Ca rezultat al acestui progres comerciale genial sunt în măsură să vândă şi seminţe şi polenizatori.

Deci înşel care cred că plantele modificate genetic nu necesită câmpuri de tratament pesticide.

2. seminţe modificate genetic sunt brevetate. Refuzul de a salva seminţe proprii, agricultori (sau chiar ţări întregi) ia seminte de la o societate privată în industrie, monopolizarea care a atins un nivel fără precedent. Este mai bine, nu cred că chiar despre ce se poate întâmpla în cazul în care compania detine seminţelor sau a brevetelor ar fi rău, o prostie, sau chiar, pur şi simplu succes manageri. Orice anti-utopie poate părea poveşti copilăreşti basm. Aici, la urma urmei este vorba despre securitatea alimentară.

3. Cu toate acestea, genomul o trăsătură valoroasă pentru motive tehnologice, planta este transferat gene marker de rezistenţă la antibiotice, izolate de bacterii. Există opinii diferite cu privire la pericolul unei astfel de conţinut gena în produsele destinate consumului uman.

Acesta este locul unde am ajuns la problema principală. Şi de ce fac risc? Desi un pic? Nici unul dintre simptomele de mai sus nu mă face personal ca produse finale de consum nu sunt dividende. Aceasta nu este surprinzător faptul că vitamine sau nutrienti rare, dar de asemenea, ceva mai banal, cum ar fi îmbunătăţirea gustului.

Apoi, probabil, GM-alimentare este infinit avantajoase din punct de vedere economic, şi Dl.agricultorilor yneshnie duce o viaţă confortabilă grefieri bancar? În timp ce soia MG luptele lor proprii cu buruieni şi dă alimentare incredibil, aceştia îşi petrec ore placute în bazine şi săli de sport?

Argentina - o ţară care a fost mult timp activă şi amestecată cu agricultura GM-reformă. De ce nu auzim nimic din prosperitatea de agricultori şi de vârf economice în ţară? În acelaşi timp, Europa se impune în mod constant mai multe şi mai multe restricţii privind distribuirea produselor alimentare modificate genetic, preocupat de surplus de produse agricole.

Vorbind despre eficienţa economică a produselor modificate genetic din SUA, nu uitaţi că agricultorii din SUA primesc de la guvernul lor subvenţii enorme. Şi nu pentru nimic, şi anume soiurile modificate genetic, seminţe şi îngrăşăminte pentru care şi vândă cele mai mari companii de biotehnologie.

Apoi, să-mi explice de ce ar trebui eu, ca un cumpărător pentru a sprijini producţia şi distribuţia de produse modificate genetic, nu aduce eu orice bun, dar pune în mod evident de control al pieţei gigantul TNK food din lume?

Opinie publică

Dacă tastaţi în Google «produselor modificate genetic", veţi obţine o listă lungă de link-uri către disputele între partizanii şi adversarii lor.

Pro sunt după cum urmează:

- Ce, vrei să se oprească progresul ştiinţific?

- Este încă nu a găsit nimic cu siguranta dăunătoare produselor modificate genetic, şi absolut sigur nu se întâmplă.

- Iti place manca produse chimice, care astazi este turnat peste un morcov? GM - este o oportunitate de a scăpa de pesticide şi erbicide, care sunt otrăvire noi şi de la sol.

- Companii ştiu ce fac. Nr proşti de lucru acolo. Piata va rezolva tot el însuşi.

- Verde şi a altor activişti ai societăţii civile sunt renumite pentru prostie si prostia lor. Ar fi bine pentru ele însele interzis.

Mi-ar rezuma aceste argumente ca o politico-economice. Cetăţenii sunt invitaţi să taci şi nu cere prea multe întrebări, în timp ce profesioniştii din TNC şi mâna invizibilă a pieţei organizat în jurul progresul nostru şi prosperitate. De ce eu sunt neîncrezător a propunerii de aşteptare în margine, în timp ce un unchi necunoscut Feed Me cele mai bune de intenţii?

Celebru scriitor american Jeremy Riffkin, autorul secolului Biotech: Valorificarea Gene şi refacerea în lume, dedicat biotehnologie, consideră că tehnologia poate aduce GM pentru umanitate ca o salvare de la mizerie, şi multe dintre cele noi. Depinde de cine şi în ce scop aceste tehnologii sunt dezvoltate. Cadrul legal în care nu există societate biotehnologiei moderne, este de cel puţin serioase de îngrijorare.

Şi în timp ce acest lucru este adevărat, dar cetăţenii nu pot prezenta un control real publice activităţile CTN, este imposibil de a organiza o evaluare cu adevărat masivă şi independent de produsele alimentare modificate genetic, pentru a anula brevetelor asupra organismelor vii, susţinem în totalitate punctul de vedere al europenilor - de răspândire a produselor alimentare modificate genetic ar trebui să fie oprit.

În acelaşi timp, oamenii de ştiinţă să facă marile descoperiri în laboratoarele guvernamentale. Poate că ei pot crea şi roşii veşnică, şi o magie trandafir, care va aparţine tuturor locuitorilor de pe Pământ. Scrie la prosperitatea socială, şi nu de profit.

Nick Dubrovskaya
chaskor.ru

Marţi, 13 octombrie 2009
Vizualizări: 4364

Citiţi de asemenea

Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
54
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
140
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
55
De hramul orașului Chișinău, Compania ”Viorica Cosmetic” a deschis primul magazin Viorica cu un concept nou, conceptul d...
91