modificate genetic soia afectează posteritate
Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate
Ca parte a unui simpozion privind modificarea genetică, organizat de Asociatia Nationala pentru Securitate genetice (Nags), Doctor în Biologie Irina Ermakova făcute publice rezultatele cercetării efectuate sub conducerea sa, la Institutul de activitate nervos superior şi Neurofiziologie.De studiu pentru prima dată Rusia a stabilit o relaţie clară între utilizarea de vieţuitoare să mănânce soia modificate genetic şi puii lor. Masa rotundă a avut loc în cadrul Academiei Ruse de Serviciul de Stat în conformitate cu Preşedintele soobschiliv RF Naţionale pentru Siguranţa genetice asociere.
În experimentul de Dr. Ermakova a produselor alimentare de şobolani femele prin adăugarea de făină de soia, cu două săptămâni înainte de concepţie, în perioada de împerechere şi în timpul alăptării. În grupul de control au fost de sex feminin, care, în hrana animalelor nu s-au adăugat nimic.
Experimentele implicate 3 grupuri de 3 femei din fiecare: Grupa 1 - de control, grupa 2 - a fost adaugat cu soia grupul GM-3 - plus soia tradiţionale. Oamenii de stiinta au numărat numărul de specii de sex feminin, numărul de naşteri şi decese la şobolanii tineri.
După primirea rezultatelor din prima serie a doua parte a luat experimente. În acest moment şobolani au fost împărţite în două grupuri: un grup în hrana animalelor a fost adaugat in soia modificate genetic, altele - nu adaugă nimic. După 3 săptămâni, oamenii de ştiinţă au primit ca urmare a rezultatelor din ambele experimente:
Aditivi
Naştere şobolan
Numărul născut şobolani
Numărul de şobolan mort dupa 3 saptamani
Numărul de pui morţi în%
Cum şobolani lăsat de multe
De control (nu adăugat nimic)
4 (din 6)
44
3
6,80%
41
GM soia
4 (din 6)
45
25
55,6%
20
Tradiţionale de soia
3 (din 3)
33
3
9,00%
30
Astfel, puii femele, care a adăugat la mâncarea lor soia modificate genetic, a fost inregistrat rate ridicate de mortalitate anormal (mai mult de jumătate de naşteri). În plus, 36% născut şobolanii din acest grup de două săptămâni după naştere cântăresc mai puţin de 20 de grame, ceea ce dovedeşte starea lor extrem de slab. "Morfologia şi structurile biochimice de şobolani sunt foarte similare la om, astfel încât constatările noastre sunt deosebit de îngrijorătoare", - a spus Irina Ermakova la biroul de presă Nags.
Potrivit Nags vice-preşedinte Alexei Kulikov, obţinute prin Ermakova constatările Dr. confirmă nevoia urgentă de studii aprofundate în privind impactul alimentelor modificate genetic asupra organismelor vii.
Fotografii: Consecinţele experimentului. Şobolanii de aceeaşi vârstă în grupul de control (stânga) şi "soia modificate genetic.
Sursa: Civilization Rusă