Modul în care strămoșii noștri au făcut pace în familie
În Rusia a existat o tradiție în rândul cuplurilor - o zi pe săptămână (de obicei, sâmbăta) ei rămâneau singuri acasă (lăsau treburile de o parte, copiii au fost trimiși la bunici) și dedicau această zi îmbunătățirii relației lor.
Soții își mărturiseau sincer ofensele și cereau iertare pentru greșelile sale, vorbeau despre sentimentele lor în legătură cu comportamentul soției sau al soțului, despre ceea ce a fost plăcut sau neplăcut, problemele privind educația copiilor, relația cu părinții și alte rude, vorbeau despre neajunsurile și dorințele sale. Și nu ieșeau din casă atâta timp, cât toate problemele erau rezolvate și până când fiecare dintre părți nu se simțea satisfăcut în urma comunicației.
De fapt la dispoziția lor era doar timp până seara (sau dimineața), deci a fost un fel de termen definit pentru "negocieri", și prin urmare, atât soțul, cât și soția își dădeau seama că timpul este limitat și în unele probleme ei vor avea nevoie de a face compromisuri.
În acest caz se respecta principiul de "a nu lua hotărâri pripite", adică cei doi soți aveau timp să se gândească dacă într-adevăr aveau dreptate și pentru a rezolva problema pentru sine și doar apoi a o soluționa în cadrul Consiliului de familie.
Această practică oferea posibilitatea atât femeii, cât și bărbatului, speranță că el sau ea vor fi auziți și vor fi în măsură să spună ceea ce era important pentru ei, și ca nu vor apărea situații "neterminate".
Fiți de acord că în viața noastră vibrantă nu se găsește întotdeauna timp pentru a se așeza și a vorbi sincer, rezervarea unei astfel de zi este un moment culminant care ne poate ajuta să trăim în pace și armonie.
Este foarte important ca soții să vorbească sincer unul cu altul, să se clarifice unele lucruri și această practică este una dintre măsurile posibile pentru a face acest lucru.
În această zi puteți spune unul altuia foarte multe lucruri. Puteți gândi la modul în care vă veți dezvolta împreună la toate cele patru niveluri - fizic, social, intelectual și spiritual. În Rusia, acest ritual a fost numit bucurie - stabilirea obiectivelor comune pentru săptămâna viitoare.
Așa că să ne folosim de experiența strămoșilor noștri glorioși și să creăm familiile fericite în care fiecare dintre soți s-ar simți într-o stare de bunătate, recunoștință și satisfacție. Doar anume familiile fericite fac lumea mai armonioasă!
Anume astfel și se creează magia gospodăriei casnice.