ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Moldova a câştigat 72 de locuriAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Compania de Economist Intelligence Unit (Unitatea de Analiza a revistei Economist) a publicat o liniste de rating din lume (numita Global Peace Index).

Topul se bazează pe trei criterii principale: în primul rând, prezenţa şi amploarea conflictelor (atât interne cât şi internaţionale), care a implicat una sau altă ţară, şi în al doilea rând, nivelul de stabilitate şi securitate în interiorul ţării (evaluată prin factori cum ar fi proporţia de refugiaţi şi de persoanelor strămutate în totalul populaţiei, numărul de crime violente, nivelul de instabilitate politică, etc) şi, în al treilea rând, militarizare a statului (mărimea bugetului militar în ceea ce priveşte naţionale produsul intern brut, numărul de trupe de 100 de mii de oameni, etc) . În total, 25 de indicatori au fost comparate.

Ca urmare, în top zece al celor mai paşnice state incluse: Norvegia, Noua Zeelandă, Danemarca, Irlanda, Japonia, Suedia, Canada, Portugalia şi Austria. Cel mai rau zece înregistrate: Irak (acesta din urmă, 121-lea loc), Sudan, Israel, Rusia (118-lea), Nigeria, Columbia, Pakistan, Liban, Cote d'Ivoire şi Angola.

Ţările din fosta URSS la reiting după cum urmează: Estonia (28-lea), Lituania (43), Letonia (47), Kazahstan (61), Moldova (72), Ucraina (80), Azerbaidjan (101), Uzbekistan (110 ). Ex-sovietic celelalte republici din indicelui nu sunt listate.

Statele Unite ale Americii a fost puţin 96 de pozitii-lea. Pentru comparaţie: Germania - 12-lea loc, Italia - 33-lea, Marea Britanie - la 49 m-China - pentru a 60-m Arabia Saudită - 90-lea, Iran - pentru a 97-m, India - cu privire la 109-m.

Prin metarialam http://www.washprofile.org 2007-05-31

Miercuri, 20 iunie 2007
Vizualizări: 2179

Citiţi de asemenea

Încă nu demult nici măcar nu auzisem de acest cuvînt - "microplastic". Și astăzi nu scrie despre el doar cel leneș.Desch...
93
Mulți oameni au un nivel crescut de aciditate în organism. Aceasta este o consecință tipică a consumului de alimente d...
0
Aceasta este cea mai detaliată fotografie a vieții celulare interioare făcută vreodată pînă în prezent.Celula este unita...
136
Avînd un stil de viață hiperactiv, poți avea impresia  că nu ai suficient timp pentru anumite lucruri în timpul z...
184