Moldova intenţionează până în 2020 să primească 20% de energie din surse regenerabile

/ Vizionări: 4360

Moldova intenţionează până în 2020 să primească 20% de energie din surse regenerabile

Moldova intenţionează până în 2020 să primească 20% de energie din surse regenerabile În efortul său de a reduce dependenţa energetică de Rusia, Moldova nu intenţionează să se limiteze cu construirea unei fabrici de producere a  gazelor din biomasă. După cum au raportat pe 21 decembrie la serviciul de presă al Ministerului Economiei al Republicii Moldova, în satul Ţarigrad din raionul Drochia pe teritoriul din 13.5 hectare Guvernul va crea un întreg parc industrial Bioenergagro, transmite corespondentul IA REGNUM.

Moldova creează industria nuciferă
Moldova creează industria nuciferă

Prin introducerea  acestui proiect Guvernul Republicii Moldova se aşteaptă că până în 2020 20% din energie va fi obţinută din surse regenerabile, va creşte siguranţa ecologică de mediu, se va reduce dependenţa de gazele naturale importate şi se va îmbunătăţi securitatea energetică a ţării.

După cum a raportat IA REGNUM pe 20 decembrie, Guvernul Republicii Moldova în scopul reducerii dependenţei Moldovei de gaze naturale din Rusia şi îmbunătăţirii securităţii energetice a republicii a decis să construiască în satul Ţarigrad din raionul Drochia, la nordul Moldovei, prima fabrică pentru producerea gazelor din biomasă. În cadrul proiectului, fabrica va produce anual 16 milioane de metri cubi de gaze din biomasă. Este demn de remarcat faptul că, anulal Moldova consumă aproximativ 2,7 miliarde de metri cubi de gaze ruseşti.

 

 

Sursa