Moldova nu are mecanisme eficiente de a proteja drepturile omului

/ Vizionări: 6422

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Creşterea numărului de cereri la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din cauza lipsei de interne eficiente a drepturilor mechanisms de protecţie a omului care împiedică cetăţenilor de a obţine justiţie în Republica Moldova, mai degrabă decât să aşteptaţi de ani de zile pentru a rezolva problemele lor de către Curtea Europeană, judecătorul a declarat că CEDO din Moldova Stanislaw Pawlowski.

"Numărul de încălcări a drepturilor omului în Republica Moldova şi, de fapt, foarte mult", - a spus judecătorul. "Necunoaşterea sau nerespectarea adevărului nu ajută remedierea situaţiei. Dar schimbarea poate şi trebuie să fie făcut. Menţinerea situaţia actuală nu este în interesul nici guvernul, nici oameni ", - a declarat Stanislaw Pawlowski.

Cu toate acestea, judecătorul a luat notă de rolul jucat de societatea civilă din Moldova, care sa dovedit că nu va tolera încălcările drepturilor omului. Pawlowski a declarat ca spera ca decizia CEDO va ajuta Guvernul a identifica lacunele şi adresa acestora.

Pe parcursul ultimilor două săptămâni, Guvernul Republicii Moldova a pierdut 15 cazuri în CEDO şi trebuie să plătească sume considerabile de la bugetul de stat pentru a compensa erorile din instanţele naţionale.

Până acum, Guvernul Republicii Moldova a pierdut 91 de caz. În acest an, verdictele au fost emise în 1946 - mai mult decât în general, în ultimii ani. Rusia locul întâi în relaţia între numărul de cereri depuse şi numărul de încălcări a fost găsit. Potrivit Stanislaw Pawlowski, presupunând că pe cap de locuitor, în primul rând de numărul de cereri este Republica Moldova.

În acest moment sunt 1743 procesul intentat împotriva Republicii Moldova pendinte în faţa CEDO.

Nu este un sistem rău pentru turnare de fonduri publice în conturile personale!
Având în vedere că trecerea de cazuri de la Tribunalul de Primă Instanţă la Curtea Europeană va avea loc pentru că mulţi ani de către oamenii de timp, funcţionarii şi judecătorii nu vor fi la posturile lor. Dar aceste sume enorme s-au mutat în mod liber de la bugetul naţional pentru conturile personale ale "victimelor" din haos birocratic. Pedeapsă mai severă, pentru pierderea de buget uriaş, pierderea locului de muncă şi nimic mai mult. Victimele, în astfel de circumstanţe, să fie benefică. Cerşeşte gândit: "victimele şi infractorii" nu sunt de una, dacă echipa?