ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Moldovenii au nevoie de un MoiseAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Procesul de globalizare, împreună cu beneficiile evidente ale progresului ştiinţific aduce cu dispariţia şi culturale graniţele naţionale. Astăzi, chiar şi marile puteri ale vechilor tradiţii încearcă să se protejeze de depersonalizare culturale - destul de revelator în acest sens, exemplul Franţei. Acest lucru este deosebit de relevante pentru Republica Moldova, spune informator mea. Stefan Balan se numeste un moldovean. El a fost de acord cu punctul de vedere al anonim naţional-liberale, solicitând însuşi Ion Chislashu publicat în ediţia moldovenească a ziarului "Argumentele şi realităţi", care susţine că responsabilitatea pentru Moldova sunt români, şi că a fost nedrept să se acorde restul popoarelor care trăiesc în Moldova, drepturi egale România. Stefan Balan constată că moldovenii care trăiesc în Moldova, care sunt descendenţi direcţi ai dacilor, şi trebuie să apere dreptul la identitate şi independenţei naţionale, asigurând în acelaşi timp, condiţii favorabile pentru persoanele minorităţi etnice, inclusiv români. Asta-i drept, în opinia sa, dictate de secole de istorie.

- În epoca Imperiului Roman de secole a existat o stare foarte interesant, cu o cultură distinctiv şi structură de stat - Dacia. În această stare a trăit oameni, care a cerut el însuşi daci. Unii le numesc geto-dacilor. Aceste urme Goetske cultura, care sunt acum - ar trebui să ia locul culturii dacice. Iar cei care inteleg istoria ştiu că o Dacie de stat puternic şi un imperiu imens Roma exista cot la cot, iar printre ei au fost mai multe conflicte militare majore.

Cele mai renumite - conflictul dintre Imperiul Roman şi rege al Daciei lui Burebista, care sa încheiat legat de rezultat, adică Imperiul Roman nu a putut câştiga apoi Dachiyu. A fost un BC primul secol. Alte conflicte majore au fost între împăraţii romani Domitian, Traian, apoi rege dac Detsebal. A fost la sfârşitul primului secol o nouă eră, atunci când un an sângeros război 20 din Imperiul Roman a cucerit Dachiyu. Acesta a distrus mai mult de 80 la sută din toţi oamenii Dacia. Şi câteva sute de ani, cuvântul "Dacia" şi "Duck" din Roma, iar mai târziu - în Imperiul Bizantin, a fost interzisă. A fost o cultura interesant, cu o mare tradiţie, care nu reprezintă neapărat opiniile şi aspiraţiile conducătorilor de la Roma şi Bizanţ, şi a câştigat dăunătoare şi inutile.

După cucerirea Daciei de soldaţi romani au primit lotizari teren în statul, dac femeile căsătorite care au pierdut soţii lor şi, bineînţeles, au început să apară cetăţeni ai Imperiului Roman, care vorbeşte limba de mamele lor - limba a dacilor. Acesti oameni reprezentau o parte destul de mare de armata Imperiului Roman, şi limba lui a fost diluat Latină - este un amestec de dacică şi latină, chiar şi a format baza al limbii italiene, şi nu invers, aşa cum am încerca să o reprezinte.

O dovada foarte important că vorbim de-a păstrat limba şi strămoşii noştri este că dacii romanizaţi (România modernă), precum şi descendenţii dacilor liberi niciodată, a trăit în Imperiul Roman (Moldova), vorbesc aproape aceeaşi limbă. Şi am absolut de acord cu faptul că noi, moldovenii, românii trebuie să fie numit. Acea parte a descendenţi ai dacilor, care solicită însuşi românii, evident, nu foarte bine cunosc istoria strămoşilor lor, acestea nu sunt conştienţi de faptul că a luat numele de cuceritori, care a călcat în picioare la sol de cultura lor, religia, istoria şi tradiţiile strămoşilor lor. Prin urmare, nu avem în nici un fel este România, şi moldovenii, daci. Şi pe această bază putem dezvolta cooperarea dintre cele două ţări frăţeşti şi să ia în considerare chiar posibilitatea de a crea o confederaţie în viitorul foarte îndepărtat, dar numai în cazul în care România şi Republica Moldova ar putea fiTh combinate într-o stare numita Dacia.

- Şi cum să se facă distincţia între moldoveni şi români? De culoare, de ideologie?

- Este destul de simplă. Cei care comunica cu românii români să înţeleagă diferenţa. Şi eu nu spun că acestea nu sunt mai rău decât moldovenii, doar că acestea diferă de la noi mentalitatea şi atitudinea lor faţă de lume. Într-un interviu recent în AIF "în Moldova" a fost spus despre influenţa evreiască asupra lumii, pe iudomasonstve, şi ea consideră acest impact negativ, şi dăunătoare.

Desigur, există o influenţă enormă de evrei din lume (unii spun că este de evrei, unii - că acest lucru nu este de evrei, care sunt cei care le guvernează), în mâinile acestei naţiuni sunt concentrate financiare enorme, mass-media, precum şi şanse sporite de a influenţa minţile oamenilor. Dar cred că moldovenii sunt acum la aproximativ aceeaşi poziţie ca vechii evrei din Egipt. Şi, probabil, moldovenii nevoie de Moise lor, care exprimă în mod clar ideea din Moldova. Ne amintim că istoria evreilor au fost umiliţi de un trib, au fost în poziţia de sclavi în Egiptul antic, şi în acelaşi timp, acest popor iubitor de libertate a încercat să iasă din sclavie. Această dorinţă "a condus" Moise un preot egiptean care a dat evreilor această ştiinţă (Biblia, sau Tora, sau cinci cărţi ale lui Moise), din care au venit la viaţă. Şi mulţumiri pentru această doctrină, naţiunea este conservat, dezvoltat şi a adus o contribuţie extraordinară la dezvoltarea civilizaţiei moderne. Prin urmare, ne putem plânge de evrei, ne putem da vina pe toate, dar cred că ar fi mult mai bine doar pentru a lua exemplul lor.

- Ce spui despre declaraţiile domnului Chislashu ar trebui să fie expulzaţi din Biblia creştină Vechiului Testament?

- Evident, publicul ar trebui să intensifice şi sparge monopolul episcopii creştine la adevărul, să se angajeze în discuţii despre predare biserica, căutând plin autocefalia şi paza cu atenţie unitatea bisericii creştine din Moldova. Noi, ca dakam strămoşii noştri, idei aproape Evanghelica, dar în versiunea de primii creştini - adepţi ai învăţăturilor adevărate a lui Hristos, care a recunoscut natura karmică a vieţii umane, reîncarnare şi uman, nu de natura divina a lui Isus Hristos - un fiu ilustre ale omenirii.

- Ce fel de predare astăzi să moldovenii?

- Pe care este un moldoveni, de unde au venit, ceea ce moldovenii sunt diferite de alte naţionalităţi, în ce limbă se vorbeşte, moştenitorii unei culturi sunt. Acest lucru a colectat deja suficient material, şi această cunoaştere ar trebui să ofere cetăţenilor Republicii Moldova şi, în special, pentru tineri. Desigur, română şi moldovenească sunt foarte similare, este practic aceeaşi limbă, dar mentalitatea de oameni care trăiesc în Moldova, este diferit de mentalitatea oamenilor care trăiesc în România. Moldovenii sunt diferite de la romani, de asemenea, ca noi suntem urmaşii dacilor, care nu locuiesc în Imperiul Roman.

Moldoveni - descendenţii direcţi ai vechilor daci, care, după căderea Dacia sa mutat la est şi la nord, slab populate zone ocupate Dacia, nu doresc să fie romanizare. Strămoşii noştri au o relaţie foarte strânsă cu slavii - şi noi nu ar trebui să fie timid a ceea ce sunt oamenii care au trăit mulţi ani şi trăieşte alături de slavi, îmbogăţindu-şi reciproc cultura celuilalt.

Moldovenii sunt distincte din partea românilor, şi misiunea noastră istorică este de a aduce românilor acelaşi - fraţii noştri în sânul naţionalitatea lor adevărat, invitându-le să se considere daci, şi nu moştenitori de la Roma şi Imperiul Roman. Spre o cultură de la Roma, în general, există o mulţime de întrebări. Această cultură este mort, statui si coloane, este cultul puterii şi plăcerile trupeşti, în timp ce culturii dacice - o cultură de dragoste pentru tot ceea ce a fost creat de Dumnezeu, este o cultură de peisaje naturale, temple frumoase - structuri aerului care curge până cupole lor, surmontat prin încrucişări . Această cultură provine din faptul că creareaCreator si nu de faptul că încercarea de a construi o persoană, nici măcar pe aproape să se apropie de creaţiile Creatorului.

Noi credem că moldovenii necesitatea lor, Moldova, umaniste - pentru că astăzi este a condus România, sistemul de educaţie, care este, de asemenea, astăzi, majoritatea - români. Şi o poveste care a existat într-adevăr, avem nevoie doar pentru a ridica aceste fapte şi le publică. Cetăţenii Republicii Moldova acelaşi, care se simt români (cred că nu este mai mare de 6%) pare să ofere să se înregistreze ca o minoritate naţională, şi să realizeze astfel nevoile lor naţionale.

- De ce moldovenii ca pasiv, de ce nu-şi apăra cultura lor?

- Ea a fost întotdeauna. Românii sunt mai agresive decât moldovenii, care prin natura lor, sunt un fel şi nevinovată. În mod evident, această agresiune românilor în legătură cu fluxul imens de adrenalina care curgea în sânge dacilor romanizaţi cu sângele soldaţilor a Imperiului Roman.

Revenind la povesti mai târziu, vedem că atitudinea statului român din Ţara Românească în Moldova a fost întotdeauna asociată cu acţiunile agresive. Dacă luăm în considerare istoria domniei lui Alexandru cel Bun şi Ştefan cel Mare, ştim cât de multe conflicte iniţiat muntean de stat în alianţă cu turcii împotriva Republicii Moldova. Şi Ştefan cel Mare a răspuns acestor acţiuni. De mai multe ori el a fost un membru din Bucureşti şi a pune adjuncţii săi la tron (Vlad Tepes, Basarab, al cărui nume este limba română pentru un motiv oarecare numit interfluviul dintre Prut si Nistru, cu toate că nu a existat niciodată Basaraba, Kaluger). Toate aceste lineale muntean, cu toate acestea, Ştefan trădat mai târziu, făcând clic pe turci.

Este de remarcat că românii, recunoscând Stefan cel Mare, cel mai proeminent domnitori români nu sunt încă puse un monument la el in Bucuresti. Ei înşişi sunt conştienţi de faptul că Ştefan cel Mare - nu este română şi moldovenească! Şi în secolul 19, când au fost discuţii despre fuziunea celor trei regate într-un singur stat - moldoveni, care locuiesc pe malul stâng al Prutului, nu a luat parte la acestea. De asemenea, au participat la discuţii despre modul de a apela de stat din România, că oamenii ar trebui să fie numit pe români că limba română ar trebui să fie numit. Moldova a ocupat teritoriul de pe malul drept al Prutului a fost prea slab politic şi militar, pentru a rezista agresiunii şi români umanitare.

Mereu am fost moldovenii. Întrebaţi bătrânii noştri, 95 la sută dintre ei spun că sunt moldoveni, pentru că părinţii lor le-a spus că sunt moldoveni, şi bunicii lor, a spus şi bunicii stră-stră-stră-stră, a vorbit cu toţi copiii şi nepoţii lor - noi moldovenii!

- De ce este că partidele politice care vin la putere în Moldova, sau sunt pe partea din România, sau de partea Rusiei. Dar nu este clar definit poziţia a Moldovei, moldovenii? Care a mişcărilor politice de azi sunt aproape de tine în spirit?

- Stii, problema de moldoveni care locuiesc în zona dintre Prut si Nistru, este, de asemenea, în faptul că de mai mulţi ani am fost sub otomani şi apoi statului rus, şi în afară de influenţa progresiste ale culturii slave, şi a declanşat o serie de factori negativi. În special, acestea nu ar putea dezvolta în mod liber limba şi cultura noastră. Şi aici este iritaţie în raport cu Imperiul Rus (vorbim despre Imperiul Rus, deoarece 160 de ani, am inclus în compoziţia sa). Moldovenii timid de a vorbi limba lor, unele populaţiei vorbitoare de limbă rusă au fost prea arogant cu privire la moldoveni. Şi, prin urmare, încă în Transnistria locuiesc acest greşit istorice, care creste de la ostilitate faţă de Rusia.

Ar trebui să se aibă în vedere, de asemenea, că o parte a intelectualităţii din Moldova - o destul de mare, avand libertatea şi posibilitatea, fără ogranichany exprima opiniile lor, fără să ştie adevărata lor istorie, rapid absorbit imensotok informaţii bazate pe lzheistorii români care turnat în ţara noastră. Şi mulţi sunt luate, pentru că intelectualitatea din Moldova, pentru care nu era rus său natal şi Republica Moldova, o serie de opţiuni român deschisă trecut şi viitor, exprimată într-un limbaj foarte similare, decât pentru istoriografia moldovenească, care nu este dezvoltat şi oprimaţi.

În plus, românismul fost întotdeauna agresiv, şi el este acum agresiv. sloganuri români plantaţi pe noi, pentru că a râului Prut - este destul de evident. Deci cred că această timiditatea - cu cunoştinţele clar că noi moldovenii - probabil datorită faptului că nu a fost chiar un popor care cresc cu mândrie steagul "moldovenizma şi poartă-l.

În ceea ce priveşte forţele politice existente, mai presus de toate oportunităţile de a depăşi această timiditate "este parte azi de guvernământ, care are o poziţie independentă în legătură cu românismul în arena internaţională, dar care, în acelaşi timp, unele persoane influente de putere pentru a convinge" timiditate "(ca daca se intampla ceva) în ţară.

De încheiere a răspuns la întrebarea dvs. vreau să spun că nu avem de gând să devină un partid politic şi nu avem de gând să lucreze la partidele politice existente. Sarcina noastră - pentru a ajuta la elitei politice din Moldova să găsească o cale prin care ar trebui să dezvolte ideea de a statalităţii moldovenilor acceptabile pentru minorităţile naţionale şi imuabilă pentru toate forţele politice, schimbarea de putere.

- Tu nu vezi în partidele politice existente în Republica Moldova ideologie?

- Nu văd o ideologie întreg de partide politice, care leagă trecutul, prezentul şi viitorul poporului moldovenesc. Şi că ideologia trebuie să se asocieze nu doar cu ideea naţională, deşi acesta este - în funcţie de starea noastră. ideologia Republica Moldova de astăzi nu trebuie doar să moldoveni, dar şi minorităţile etnice care trăiesc în Moldova.

Mulţi oameni care nu sunt reprezentanţi ai grupului etnic din Moldova, dar s-au născut aici, trăiesc aici, iubesc această ţară, fericit pentru a apela ele însele şi moldovenii urmaşii lor, dar ei trebuie să înţeleagă că noi, naţiunii titulare, iti ofera? Deasupra acestui trebuie să lucrăm astăzi şi noi suntem gata sa oferim versiuni proprii.

Desigur, moldovenii nu se poate apela un popor pe acest pământ. Suntem la fel de bine să fie aplicat tuturor popoarelor, inclusiv fraţii românilor, care a venit dintr-unul din grup etnic antice - dacilor. ideea naţională a Moldovei ar trebui să fie asociată cu reforme serioase în economie. Avem nevoie pentru a ridica naţiunea moldovenească din ruine, ţara trebuie să facă bani, şi, desigur, avem o mulţime de ceea ce am informat vest, trec prin sita de înţelegerea sa, şi să ia doar ceea ce avem nevoie, nu ceea ce ne impuse din afara. Pentru că există în partea de vest a experienţei reformelor economice în stat, care se mută de la socialism la capitalism. Această experienţă nu sunt în general disponibile oriunde. Şi vom vedea că de consiliere care este dat de instituţiile financiare internaţionale, cu, sperăm, o dorinta sincera de a ne ajuta în domeniul economic nu conduce la rezultate bune. Şi nici o ţară din lume nu au condus la rezultate bune.

Noi trebuie să dezvolte propria sa teorie a statului. Avem de a face mai mult în educaţia copiilor lor. Proteja spaţiul nostru de informare a lzhekultury infiltrare mass-media care se revarsă un potop în mintea şi sufletele imature copiilor noştri. Eu nu susţin introducerea cenzurii în masă, ci faptul că aceste lucruri trebuie să acorde o atenţie mult, noi moldovenii, evident. Noi nu ar trebui să fie indiferenti la ceea ce este prezentat în cinematografe copiilor noştri, noi nu ar trebui să fie indiferenţi faţă de faptul că copiii noştri se uita la televizor, asculta la radio. Trebuie să facem mai mult pentru a reorienta copiii noştri cu abilitatea de a merge, sa te distrezi, nviata de noapte oseschat - dorinta de a se angaja în sport, să se dezvolte, dobândesc cunoştinţe noi, îmbunătăţite. Aceasta este o nouă abordare a educaţiei pe care le oferim. Avem nevoie de a proteja împotriva provinciei sale de penetrare a moldovenilor culturii străine. Noi trebuie să păstreze şi să dezvolte provincia lor, pentru că este atât o sursă şi depozit al culturii noastre.

Pe scurt, trebuie să ne dăm seama că suntem moldoveni, iar noi ar trebui să promoveze ideea este şi de a ajuta fraţii noştri români s-au realizat în istorie ca descendenţi ai dacilor, dar nu romani.

- Se spune că patriotismul - ultimul refugiu al ticăloşilor. Şi situaţia în care ne-au format acum, astfel încât mulţi molddavane ia cetăţenia România, Ucraina, Rusia, Bulgaria. Şi gata să ia valorile lor - şi culturală, morală şi ideologică - este, fie pentru că partea de vest, est sau, permitandu-le sa fie normale. Oamenii aleg o altă ţară, nu pentru că au încetat să mai fie patrioţi, ci pentru că sunt pur şi simplu apără familia lui de la dispariţie. Prin urmare, nu poate dezvolta ideologia Republica Moldova - nu există nici o prosperitate economică, nu poate exista o ideologie. Este dificil să vorbim despre patriotism, pe stomacul gol.

- Desigur, principalul lucru - aceasta este soluţia problemelor economice. Şi noi o cunoaştem foarte bine şi sunt gata să coopereze cu politicieni, factorii de decizie din ţară să rapid a început să avanseze.

În ceea ce priveşte patriotismul, desigur, dacă credeţi că la nivel global, apoi m-am, de asemenea, cred că, atunci când ceva, probabil, graniţele dintre state şi naţiuni vor fi şterse. Dar ele trebuie eliminate, pe baza respectului reciproc unul de celălalt şi egalitatea tuturor naţiunilor lumii, precum şi înţelegerea desenelor şi modelelor a Creatorului si a aduce oamenii impreuna pentru a ajuta Creatorul în punerea în aplicare a acestor idei. Şi ce ne sunt oferite astăzi - să se alăture în mod activ în lume, cultura aşa-numitele, devin parte din masa pseudo-cultura - este inacceptabilă pentru memoria strămoşilor noştri şi viitorul nostru descendenţi. Noi trebuie să reziste acest lucru, noi, moldovenii, poate şi ar trebui să ofere o alternativă la lumea de astăzi.

- Şi ultima întrebare. De ce nu dai acest lucru moldo-rumynoyazychnoy interviu de presă şi a făcut apel la ziarul de limbă rusă?

- Am aplicat la mai multe astfel de ziare şi a concluzionat că - similar cu o gamă de puteri de publicaţii care nu au depăşit "timiditate", care am discutat mai sus, în identificarea problemelor, şi numindu-se independent, apăsaţi locuieşte influenţate în mare măsură de români, neinteresată o dezbatere amplă asupra acestor aspecte. Dar nu voi argumenta, şi sper editoriale dvs., de asemenea, în cazul în care acest interviu, de comun acord cu editorii traduse în limba oficială, care urmează să fie publicate în reviste care s-au exprimat interesul în acest material.

Editor:
1) Interviu cu domnul Stefan Balan nu reflectă poziţia a editorului.
2) interlocutorul nostru nu a exclus posibilitatea de a continua conversaţia şi vorbesc despre alternativele la aparat ale civilizaţiei moderne.

Irina Astakhov
"Chişinău Browser"

Luni, 30 iulie 2007
Vizualizări: 8367

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
180
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
132
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
239
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
93