ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Mori de apa al viitorului, care face ca apa din aerAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Apa trebuie să fie evaluate şi nu se toarnă în valoare. În lumea de astăzi ştie despre acest lucru chiar şi copiii. Orăşean cel mai simplu mod de a evalua semnificaţia de această declaraţie, dacă vă imaginaţi în deşert, unde apa poate obţine numai de la sol şi din aer. Şi apoi la unele dexteritate. Dar nu ne spune despre modul de colectare a apei în condiţii extreme, precum şi pe dispozitivele care fac viaţa mai uşoară pentru oameni, obtinerea-l de la aer.

Cum de multe ori sa spus că apă curată potrivite pentru consum - baza tuturor formelor de viaţă pe pământ şi în fiecare an devine tot mai rare. Cât mai curând de război se va desfasura, nu din cauza de petrol şi alte minerale, şi anume din cauza nativ ei? ..

Deja, aproximativ unul din cinci are dificultăţi cu penuria de apă potabilă. Şi chiar locuitorii oraşului, obişnuiţi cu confortul oferit de sistemele de apă moderne, nu uitaţi asta.

Ei spun că lecţiile de geografie? "Cele mai multe dintre suprafaţa Pământului este acoperită de apă ..." Şi acest lucru este de aproximativ 326 milioane mile cubi de apă. 97% - a mărilor şi oceanelor sărat, şi doar 3% - în stare proaspătă. Dar din această parte de 99,3% sunt sub formă de gheaţă, şi jumătate din ceea ce rămâne - sub pământ.


Ciclu de apă şi să participe la generatoarele de apa din aer (Ilustraţie AirWater Corporation).Până în 2025, nouă miliarde de oameni de pe planetă vor împărtăşi toate aceeaşi cantitate de apă disponibile. Cei mai mulţi dintre ei vor trăi în oraşe aglomerate mari, exercitând o presiune enormă asupra resurselor de apă locale.

Şi dacă ne amintim că apa oraşului au constant pentru a repara, a patch-uri şi actualizează, atunci viitorul pare a fi chiar asa de negru şi de invidiat.

Deci, unde te apă curată? În aerul conţine, potrivit diverselor estimări, de la 12 la 16 de mii de kilometri cubi de apă (sau 0.000012% din toată apa de pe Pamant). Această sumă poate fi comparată cu cantitatea de apa din regiunea Marilor Lacuri din America de Nord (cea mai mare baraj natural de apă dulce din lume).

, Mulţi, chiar şi cele mai sărace şi mai dens populate ţări din lume Între timp, aerul este atât de umed şi cald, că apa ar putea condensa direct din acesta.

Un metru cub de aer conţine (în funcţie de umiditate) între 4 şi 25 de grame de vapori de apă. Sistemele existente pot colecta o medie de aproximativ 20-30% din această sumă. Cele mai bune condiţii pentru ei (grad ridicat de umiditate şi temperatură) - în ţările situate în termen de 30 de grade latitudine de la Ecuator.

Din moment ce natura este în mod constant completarea stocului de apă în aer, dispozitive care produc lichidul valoroase din aer, nimic nu poate fi dăunătoare pentru mediu (chiar dacă aceasta este determinată foarte mult în orice loc special). Se pare, procesul poate continua la nesfârşit şi unităţi de muncă este limitată doar de serviciul lor de viaţă.

Hai sa vorbim despre cum să opereze generatoare de apa din atmosfera (AWG - atmosferică generator de apă). Primele sisteme de alimentare cu apă, care din aer a fost redactat în 1990.

De fapt, ele au fost similare cu sistem care este utilizat pentru dezumidificare a aerului în frigider (încă mai pot aminti ploaie din aer condiţionat în metropola moderna). Compresor frigorific forţele să treacă prin tuburile de încâlcit, în acelaşi timp, ventilatorul de aer conduce peste tuburi. În cazul în care temperatura serpentinei de răcire uşor sub punctul de roua, aproximativ 40% din lichidul din aer se vor condensa pe ele, drenaj într-un container special. Dacă tubul va fi prea rece, apoi pe suprafaţa lor va fi format de gheaţă (care, pentru aechno au un impact asupra funcţionalităţii aparatului).

Harta de apă disponibilitatea Gleick 1998 (ilustraţie apa Master).
Harta de apă disponibilitatea Gleick 1998 (ilustraţie apa Master).Dar, apoi, în frigider şi generatoare în apa din atmosfera au, de asemenea, filtre speciale de aer, sterilizatoare UV, filtre de carbon şi a apei colectate, aparate, îmbogăţindu-l cu oxigen, senzor de nivel al apei în recipient.

Parametrii optimi a plantelor: temperatura peste 15,5 ° C şi o umiditate relativă (UR) de mai sus de 40%, şi nu o înălţime prea mult deasupra nivelului mării (nu peste 1200 de metri). Deşi cele mai multe dintre instrucţiunile menţionate la 20-40 ° C şi RH 6-10%.

Este clar că instalarea generatoarelor implică existenţa de intrare de aer din afara incintei. Apoi, o gramada de factori: poate surprinzător, aerul este mult mai curat decât cel de origine "şi" de birou "este uscate de aer condiţionat. Da, şi se colectează de umiditate din camera este rău: oamenii şi suferă atât din conţinutul de umiditate scăzută. Deşi cel mai mic set cu o bună ventilaţie, puteţi pune într-o bucătărie sau baie.

În cazul în care se poate utiliza un dehydrator? Am început cu desertul - în cazul în care este de locuitori util de aşezări de la distanţă, pentru care livrarea de apă îmbuteliată sau drumuri care nu este posibil, militare, lider de lupta departe de surse de apă, precum şi reprezentanţi ai misiuni umanitare şi de salvare (inclusiv medici).

AWG pot fi folosite pentru nevoile interne şi agricole, în birouri, scoli, hoteluri, nave, croaziere comiterea, centre sportive şi alte locuri publice.

Pentru uz comercial, unii producători oferă chiar şi opţiunea de imbuteliere de apa din aer în flacon!

Acum, încercaţi să descrie principalele produse oferite pe piaţa de extracţie a apei din aer.


Elementul de patru

Produsul principal al companiei Elementul patru este numit "Moara de apă" (moara de apa).

Se colectează 12 litri de apa pe zi pentru nevoi diferite de uz casnic şi are astfel un design placut. Proprietarii nu poate vă faceţi griji despre prezenţa în lichidul toxinele colectate şi bacterii. de îngrijire de specialitate cu privire la cheltuielile dispozitivului ca energie mai puţin posibil (şi, în curând de instalare poate fi conectat la surse alternative de energie). La un ecran afişează informaţii speciale despre temperatura, umiditate relativă şi numărul de umiditate.

Preţurile moara de apa a anunţat la începutul anului 2009.

De apă a fost obţinută din moara de apa, pot fi folosite pentru scopuri diferite. De exemplu, să se conecteze direct la robinet. De asemenea, cooler de birou adecvat, frigider şi un umidificator (PIC Elementul Patru).
De apă a fost obţinută din moara de apa, pot fi folosite pentru scopuri diferite. De exemplu, să se conecteze direct la robinet. De asemenea, cooler de birou adecvat, frigider şi un umidificator (PIC Elementul Patru).Eu va spun, de asemenea, câteva cuvinte despre companie in sine. În 2004, Jonathan Ritchie (Jonathan Ritchey) şi Rick Howard (Rick Howard) a decis să creeze un generator de apă din aer. La început, ei au lucrat într-o companie de cercetare canadian, Libertatea de apa, dar, în 2008, a fost proces de rebranding, iar acum redenumit Elementul Patru a lansat primul său produs.


AirWater Corporation

Această societate a fost infiintata in februarie 2003, după o decizie a companiei Universal Communication Systems (UCSY) pentru a începe să lucreze în domeniul de înaltă tehnologie pentru a extrage apa din aer. Cu toate acestea, potrivit unui comunicat de presă al societăţii, de cercetare diverse ea a efectuat peste 13 ani, timp în care multe dintre soluţiile sale tehnologice patentate.

AirWater Corporation specialiştiiziruetsya la facilitatile care de aprovizionare cu apă în cantităţi cuprinse între 100 - 5000 de litri pe zi. Adevărat, şi dimensiunile acestor dispozitive corespunzătoare.

Arsenal de aceasta companie sunt dispozitive mobile, precum şi cele care fac simultan gheaţă. În aer Apa Corporation există deja soluţii pentru irigaţii şi zone îndepărtate, în cazul în care produsul lor poate rula pe baterii solare (întâmplător, această societate le produce, de asemenea).

Mobil generator de apa de aer de la AirWater Corporation. In interiorul remorcii nu este doar o chiuveta, dar dusuri (foto AirWater Corporation).
Mobil generator de apa de aer de la AirWater Corporation. In interiorul remorcii nu este doar o chiuveta, dar dusuri (foto AirWater Corporation).O mare (şi comparabile) generatoare de apă din aer, produc, de asemenea, companiei White Buffalo Nation şi Ştiinţe Aqua.

Air2Water

Dispozitive dezvoltat de Air2Water, dat 3 la 38 de litri de apă pe zi, adică ele nu sunt atât de mari.

Principiul de funcţionare a acestor vehicule îndeplinesc toate celelalte, deşi există unele diferenţe: aer trece primul filtru electrostatic că o capcană aproximativ 93% din particule suspendate. Apa condensat este lampa UV de 30 de minute (la acest stadiu mor 99,9% din microbi şi bacterii), apoi separate nămolurilor, pentru filtre de carbon reţinute aproximativ 99,9% din dăunătoare compuşi organici volatili, precum şi membrană microporoasă separă viruşi. Dar asta nu e tot - fiecare oră de apă în container din nou trataţi cu lumină ultravioletă.

Unităţi principale de producţie sunt concentrate în China şi Singapore, cu toate că livrarea se face in jurul lumii.

Aşa funcţionează sistemul Air2Water. Comparaţia dintre aceste staţii de epurare apă cu standardele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (ilustraţie şi foto Air2Water). >
Aşa funcţionează sistemul Air2Water. Comparaţia dintre aceste unităţi de purificare a apei la standardele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii ( OMS ), a se vedea aici (ilustraţie şi foto Air2Water).Aquair

Aquair - filiala din SUA RG Global Modul de viaţă, a apărut pe lumină în 2004. hobby-ul ei, probabil, este că în afară de umiditate tocmai suge din aer, ea se concentrează mai mult pe sisteme şi apă potabilă (rezultatul - un filtru în cinci etape).

De altfel, site-ul companiei puteţi găsi un calculator care permite o estimare brută a consumului de apă pentru nevoile diferite pe tot parcursul anului.

Speranta medie de viata a sistemului de Aquair este de 15-20 de ani. Această inspecţie de rutină trebuie să se desfăşoare o dată pe an, dar mica schimbare filtre la fiecare 30 de zile (Figura Aquair).
Speranta medie de viata a sistemului de Aquair este de 15-20 de ani. Această inspecţie de rutină trebuie să se desfăşoare o dată pe an, dar mica schimbare filtre la fiecare 30 de zile (Figura Aquair).Alte companii
Iată un generator mic este aproape imposibil de distins de cafea de obicei, şi produce şase litri de apă (foto Air2Water).

Iată un generator mic este aproape imposibil de distins de cafea de obicei, şi produce şase litri de apă (foto Air2Water).
firma australiana AirtoH2O face, de asemenea, de apă din aer şi este mândru că s-au adunat mai mult de 360 de mii de litri de apă dătătoare de viaţă (care în mod deschis rapoarte pe site-ul acestuia).

Produselor saleIa este aproape imposibil de distins de alte mici producători similare: China Apa Master, şi sa stabilit în Texas AquaMaker.

Am adăuga că preţul unui litru de apă obţinute din orice plantă, este incertă. Cu toate acestea, producătorii susţin că le este (spre deosebire de concurenţi), cele mai mici costuri de energie şi de cost este estimat la 1 litru la 15 cenţi SUA.

În general, calculul acestor valori - un caz complicat, deoarece costul unui litru de lichid preţioase depinde de capacitatea generatorului (producţia anuală de apă), precum umiditatea şi temperatura bord.

De asemenea, reţineţi că există metode alternative de a obţine apă din aer. Concluziile de bază sunt după cum urmează: directia este cu siguranta un promiţător şi util pentru oameni şi aproape inofensiv pentru mediul înconjurător.

Cu toate acestea, aproape niciunul dintre companiile existente vor fi în măsură să rezolve problema globala a lipsei de apă potabilă curată. Parţial din cauza faptului că nu suficient de mare încă faptul că producătorii de apă din aer. În plus, cetăţenii din ţările dezvoltate nu sunt atât de uşor de a învăţa să aprecieze resurselor naturale, dar ţările sărace sunt, probabil, permite de a oferi tuturor cetăţenilor săi o sursa convenabila si relativ simplu de apă, în forma descrisă de către producători.


Materialul furnizat de membrana revista Internet ( http://www.membrana.ru )

Duminică, 23 noiembrie 2008
Vizualizări: 5237

Citiţi de asemenea

Chiar înainte de era noastră, intestinul era considerat un organ important care era comparat cu porțile paradisului sau ...
110
În lumea noastră a devenit cu un mister mai puțin. În jungla din Cambodgia a fost găsit un oraș antic, cu numele de Mahe...
63
De Ziua Mondială a curățeniei, într-un oraș a avut loc o acțiune: trecătorii aruncau gunoiul într-o grămadă de pe trotua...
208
Fotografii de natură sălbatică în fiecare zi fac fotografii amuzante, fascinante și, uneori, chiar înfricoșătoare.Ei ne ...
178