ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Mulți dintre noi nu conștientizează, dar în lume se întîmplă ceva neobișnuit

Cu cîteva luni în urmă eu am evadat din limitele societății obișnuite. Am rupt lanțurile fricii, în care am fost încătușat în sistem. De atunci eu văd lumea din alt unghi: torul se schimbă, însă majoritatea dintre noi nu știe despre asta. De unde să știu că lumea se schimbă? În acest articol eu voi indica opt confirmări.

1. Nimeni nu poate accepta mai departe modelul existent de angajare în cîmpul muncii.

Noi ajungem la limită. Oamenii abia rezistă să muncească în marile corporații. Dvs. nu vedeți țintele și practic urlați de disperare. Oamenii demisionează. Ei vor să lase totul. Priviți: mulți încearcă să-și lanseze propriile afaceri, își iau concedii creative. Dar cîți oameni se află în depresie, legată de locul de muncă, cîți au suferit de istovire profesională ?

2. Modelul antreprenoriatului la fel se schimbă

Anii trecuți au fost marcați printr-o explozie de start-up-uri. Mii de întreprinzători și-au transformat garajele și oficiile pentru a-și realiza ideile de miliarde. Autorii start-up-urilor au căutat investitori și au primit finanțare – grantul se egala cu Cupa FIFA. Dar ce se întîmpla după obținerea grantului?

Dvs. din nou deveneați angajat prin contract. În afaceri puteau veni oameni, care nu împărtășesc visurile și scopurile Dvs., ci i-ați adus singuri de dragul banilor – finanțarea era principala condiție a start-up-ului. Un asemenea final al afacerilor este chinuitor. Ideile cu adevărat grozave nu puteau fi implementate, deoarece acest model de căutare a banilor deseori funcționează împotriva. Trebuie de găsită o nouă metodă de a administra afacerile, dar există tineri care deja au început să caute noi variante.

2. Dezvoltarea cooperării

Mulți oameni au aflat că nu are rost să facă ceva singuri. Mulți s-au trezit din principiul „fiecare pentru sine”. Opriți-vă, faceți un pas înapoi și gîndiți-vă. Oare nu e absurd că 7 miliarde de oameni, ce trăiesc pe o planetă, au crescut atît de departe unii de alții. Ce rost are să faceți ceva dacă aceasta vă va întoarce cu spatele la mii, milioane de oameni – vecinii Dvs. de oraș, de exemplu. Mi-e trist de fiecare dată, cînd mă gîndesc la acest lucru. Din fericire, cîte ceva s-a schimbat. A devenit plăcut să-ți împărtășești ideile și să colaborezi, iar aceasta deschide noi direcții – de activitate comună, de ajutor și asistență reciprocă. Asemenea schimbări mă ating pînă în adîncul sufletului – ele sînt minunate.

4. În sfîrșit, am aflat ce e Internetul

Internetul este o chestie fermecată și doar peste cîțiva ani noi am înțeles puterea lui. Cu internetul lumea se deschide, obstacolele dispar, se încheie divizarea și începe colaborarea și ajutorul. Unele națiuni desfășoară adevărate revoluții, așa ca primăvara arabă, utilizînd internetul drept catalizator. În Brazilia noi doar începem să folosim internetul în scopul nostru. Internetul distruge posibilitățile controlului asupra maselor. Marile grupuri media livrează știrile după bunul lor plac, în funcție de ceea ce vor să aducă la cunoștință. Mass media scriu tot ce le este convenabil, dar ele nu mai sînt singurii proprietari ai informației. urmărești ceea ce dorești. Contactezi cu cei cu care doriți. Explorezi ceea ce dorești.

Cu ajutorul internetului un om mic nu mai este fără glas. Anonimii devin cunoscuți. Lumea devine comună, iar sistemul se poate prăbuși.

5. A fost distrusă ideea consumului excesiv

Noi eram sub influența culturii consumului atît de mult, pe cît e posibil. Noi cumpăram fiecare produs nou – cea mai nouă mașină, ultimul iPhone, brandurile vestite, haine, încălțăminte, diferite fleacuri, sute și mii de obiecte- totul ce poate fi ținut în mîini. Încercînd să meargă împotriva maselor, pionierii anti-consumului au înțeles că această cale duce nu atît împotriva, cît dincolo de gloată. Consumul moderat, viața moderată și mîncarea lentă – iată doar cîteva tipuri de interacțiune cu lumea înconjurătoare, care arată prin contrast cît de absurd putem să ne gestionăm viețile. Doar puțini dintre noi cheltuiesc banii peste cele necesare. Și tot mai mulți oameni fac schimb de haine, de obiecte uzate, utilizează tehnica în comun, automobile, închiriază împreună apartamente și oficii. Noi nu avem nevoie de toate acele lucruri, pe care ni le impun. Și conștientizarea noului consum poate conduce la faliment orice companie, ce se bazează pe consum.

6. Alimente sănătoase și organice

Noi mîncam tot ce ni se părea comestibil! Produsul e gustos? – Minunat. Noi eram într-atîta rupți de realitate, încît companiile-producătoare au început să ne vîndă otrăvuri în loc de mîncare, iar noi nu am spus nimic. Însă unii oameni s-au trezit și au început să consume alimente sănătoase și organice. Această tendință devine tot mai puternică. Dar ce legătură are asta cu economia și lucru? Cea mai directă. Industria alimentară este una dintre bazele societății noastre. Dacă noi ne vom schimba mentalitatea, obiceiurile alimentare și modul de consum, corporațiile vor începe să răspundă la schimbări și să se adapteze la noua piață a cererii.

Gospodăriile mici de fermieri devin tot mai întrebate în lanțul de producere. Oamenii chiar cultivă în apartamente legume și fructe. Și forma de economie se schimbă.

7. Trezirea spiritualității

Cîți dintre prietenii voștri practică yoga? Ce ziceți de meditație? Iar acum întoarceți-vă cu zece ani în urmă. Cît de mulți oameni care se ocupau cu aceasta cunoșteați? Spiritualitatea a fost un timp îndelungat doar de partea ciudaților, înnebuniți de mistică și ezoterică. Dar și această tendință, din fericire, la fel s-a schimbat. Noi am ajuns la granița între rațional și rezonabil. Noi am înțeles că cu ajutorul unei mentalități conștiente puteți să vă schimbați viața. Sînt convins că și voi doriți să vă puteți controla viața independent și asta se întîmplă acum. vreți să înțelegeți cum funcționează, cum e reglementată viața, ce se întîmplă după moarte, ce este energia gîndului, despre care se vorbește atîta, ce este fizica cuantică, cum gîndurile devin materiale și creează senzația realității; ce sînt coincidențele și ce înseamnă sincronizarea; de ce funcționează meditația; cum e posibilă tratarea bolilor fără medicamente, doar cu ajutorul mîinilor și cum funcționează medicina alternativă. Companiile desfășoară sesiuni de meditație pentru angajații săi. Chiar și în școli se predă meditația. Gîndiți-vă.

8 . Tendințe extrașcolare

Cine a inventat modelul existent de educație? Cine selectează obiectele pe care copiii trebuie să le învețe? De ce noi trebuie să ascultăm anume acele ore de istorie, pe care ni se citesc și de ce nu ne învață adevărul despre alte civilizații antice? De ce copiii trebuie să urmeze un set de reguli? De ce ei trebuie să stea liniștit și să asculte în tăcere? De ce ei trebuie să poarte uniformă? Ce fel de teste sînt acestea și cum demonstrează că ați învățat obiectul? Noi am inventat și am înveșnicit modelul de predare: sisteme consecutive, ce transformă oamenii în ființe umane standarde și neatractive. Din fericire, mulți încep să revizuiască conceptul de învățămînt și își învață copiii acasă, lansează educația extrașcolară și o distrug pe cea școlară. Probabil că nu v-ați gîndit niciodată la cele menționate mai sus și chiar veți fi șocați. Dar aceste lucruri se întîmplă. Oamenii se trezesc treptat și conștientizează cît de nebunește trăiesc în această societate.

Priviți și gîndiți-vă. Oare totul ce am scris aici e ceva obișnuit? Nu cred. În lume se întîmplă ceva extraordinar.

 

Sursa: thedevochki.com

Citiţi de asemenea

Haideți să ne amintim programa școlară, să zicem, de literatură. Și să începem, de exemplu, cu clasicii. Ce studiem la ș...
32
La Detail Garage oferim o gamă completă de servicii de detailing auto, pentru ca mașina dvs. să arate mereu ca nouă și s...
215
Deși toamna este în plină desfășurare, la XOstudio FLOWERS am început deja să ne pregătim pentru magia sărbătorilor de i...
336
Astăzi dorim să vă prezentăm o băutură naturală de casă, care este excelentă pentru organismul dumneavoastră. Dacă beți ...
443