ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Municipiul Chișinău – ultima destinație a Caravanei Moldova Eco Energetică

28 iulie, Chișinău. Agenția pentru Eficiență Energetică anunță finisarea Caravanei Moldova Eco Energetică lansată la data de 27.07.2022 în cadrul proiectului „Clean technology innovation programme for SMEs and start-ups in the Republic of Moldova (GCIP Moldova). Ultima destinație a fost municipiul Chișinău.

Caravana s-a desfășurat în perioada iunie-iulie 2022, în toate centrele raionale ale Republicii Moldova și UTA Găgăuzia. În cadrul Caravanei au fost vizitate locații ca: Briceni, Florești, Edineț, Rezina, Drochia, Sîngerei, Telenești, Șoldănești, Călărași, Anenii Noi, Bălți, Căușeni, Glodeni, Ștefan Vodă, Fălești, Cimișlia, Ungheni, Comrat, Orhei, Leova Criuleni, Nisporeni, Ceadîr Lunga, Strășeni, Cahul, Taraclia, Vulcănești, Chișinău.

 Scopul acesteia a fost de a informa și familiariza populația despre inovațiile cu impact pozitiv asupra mediului cât și de a încuraja companiile să folosească tehnologiile eficiente.

Cu acest prilej, a fost înmânat unul din cele trei premii preconizate în cadrul Challange-ului CoolEnergyDance unuia din câștigători. Astfel, ținem să menționăm faptul că celelalte premii își așteaptă câștigătorii pentru a fi ridicate.

Reamintim, că Agenția are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 29 iulie 2022 11:42
Vizualizări: 566

Citiţi de asemenea

El a căzut la fund, pierzînd totul în viață...Nu și-a pierdut doar sufletul și dragostea pentru muzică......
240
Insula plutitoare din Argentina este un fenomen natural unic care a provocat o mulțime de controverse. Experții nu pot g...
236
Înălțimea Piramidei de la Bomarzo, Italia,  este de 16 m, sub pămînt - încă 7-8 m, ceea ce îl face cel mai mare megalit ...
887
Aceasta este o căsuță solto soul din parcul american Joshua Tree, în mijlocul căldurii sufocante a canioanelor din Vest!...
355