ecology: ru md
Video prezentarea proiectul Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Muzica — beneficiu sau rău?Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Mulţi oameni de ştiinţă au investigat în mod repetat, efectul de sunete, şi, în special - muzica, condiţia de animale şi om. Este acceptat în general faptul că liniştită vechi muzică populară şi clasică influenţează pozitiv şi moderne, "greu" - negativ.

Există numeroase rezultatelor experimentale în acest domeniu. De exemplu, la vacile din piesele lui Beethoven suficient de puternic producţia de lapte şi îmbunătăţeşte starea generală. Melcii de muzica clasica crească mai repede şi de a salva mai mult a larvelor. Si chiar si plante, "a asculta" cântece melodica, înainte ca acestea să formă muguri noi şi lăstarii tineri, şi - cel mai surprinzător - frunzele acestor plante are o mai vie şi bogată de culori.

Nu există studii privind efectul de sunete de frecvenţe diferite asupra organismelor vii. Aceasta se explică prin influenţa pe care diferitele niveluri de sunet rezonează cu diferite părţi ale creierului sau a organelor corpului.

"De exemplu, beta ritm de frecvenţă redusă de 15 Hz intensifică starea normală de veghe constiinta.. Beta-ritm ridicat frecvenţa de 30 Hz cauzele condiţia, similar celui pe care cocaina după apare Alpha. Val de utilizare a frecvenţelor de 10,5 Hz cauze stare profunda de relaxare Prin numărul de date preliminare în această stare a creierului produce un număr mare de neuro-neptidov, pentru a îmbunătăţi imunitatea ritm Theta de frecvenţă. de 7,5 Hz, contribuie la o caracteristică stare de meditatie profunda. Cu un theta frecvenţă ritm scăzut de 4 Hz există uneori o experienţă pe care a primit în literatura de specialitate ca "excursie în afara corpului)." La frecvenţe mai mici de 4 Hz există o dorinţă puternică de a adormi, dificultatea de trezire menţinerea constiinta "(Goncharov, 2003.
Sunete de diferite frecvenţe poate acţiona probuzhdayusche şi inspiraţie, sau imersie într-un somn hipnotic, pentru a aduce în liniştire sufletul uman sau sentimentul de pericol, de panică şi chiar nu fie motivate teroare.

Dar muzica modernă - nu este doar sunete, dar de asemenea, unele, verbale de încărcare semantică. Sarcina, care are o influenţă foarte mare, şi s-ar putea spune chiar că într-un sens, versuri, starea de spirit, le aruncă, viaţa situaţii programate. Dar noi suntem obisnuiti cu agitatia de zi cu zi de muzică, cu excepţia ceva important şi semnificativ, considerăm că este un context esenţial al vieţii, înfundarea gol, de divertisment, şi luminează constituie tristeţe de zi cu zi. Dar nu atât de mult timp în urmă, muzica a fost o ştiinţă ansamblu, un instrument puternic pentru a influenţa soarta oamenilor şi chiar naţiuni.

De exemplu, preoţia celtică, a dat muzica este atât de important ca acestea să Ordinul a fost stabilită o categorie specială - Barda, care a fost ea studiază, crearea şi difuzarea. Ei au avut noţiunea de instrumente muzicale şi modul de a face astfel de instrumente. Ei ştiau cum să creaţi cântând vraja care poate vindeca sau rău. Acest Barda legaţi de o obligaţie de a utiliza cântând vrăji numai pentru fapte bune, şi să transmită apoi intelepciunea lor celor mai bune care să-l salveze. Aceste vrăji au un efect mare.

Şi, deşi acum majoritatea oamenilor nu considera ceva muzică puternică şi importantă, este puţin probabil că forţa de impactul său a devenit mai mici. Astfel, înainte de un gest familiar includ şi muzica, este în valoare de vedere, şi ce impact are asupra ta, aşa cum a solicitat, ce asteptare? Poate un muzician, cântând despre tragedia şi lipsa de speranţă existenţei semăna ceva bun? Pot oamenii saraci pentru a preda fericirea?
Rămâne doar să amintim dicton popular spune: să fie tratate - în oameni sănătoşi, şi să înveţe - de la fericit.

Elena Kulchenko
Sursa Skazka.nsk.ru

Joi, 14 iunie 2007
Vizualizări: 14661

Citiţi de asemenea

Stația interplanetară NASA/JPL Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) continuă să lucreze în numele științei pe orbita planet...
16
O pasăre isteață. Nu întotdeauna oamenii văd în păsări creaturi inteligente. Poate că ei nu cunosc prea bine păsările? A...
19
"Cel mai bun lucru din faptul că sînt vegetarian este că știu că nu fac rău animalelor. În al doilea rînd, am mai multă putere. Sînt mult mai puternic decît atunci cînd mîncam carne...
128
"Mi-ar fi plăcut să fiu vegan de la naștere. Este uimitor cît de nebun am fost în toți acești ani"...
132