ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Muzica vindecătoare lui Deva Premal. Sunetul sanscrit este un fenomen energetic. (+ Video)Muzica vindecătoare lui Deva Premal. Sunetul sanscrit este un fenomen energetic. (+ Video)


În Moscova şi Sankt Petersburg au avut loc concerte lui Deva Premal, una dintre cele mai cunoscute interprete a mantrelor din lume, şi însoţitorul ei Miten. Mii de oameni din întreaga planetă nu sunt  doar inspiraţi, înveseliţi şi liniştiţi de muzica ei, dar şi vindecaţi. Anume despre puterea de vindecare a acestor melodii, pe care ea le interpretează, noi am reuşi să vorbim cu Deva Premal, cu puţin timp înainte de concertele sale în Rusia.

 

- De ce mantre au proprietăţi de vindecare – cauza constă  în cuvinte, în muzică ... sau în tăcere, care se află în interiorul muzicii înseşi, aşa cum aţi spus odată?
- Nu sunt importante cuvinte, ci  rezonanţa lor. Aceste sunete sanscrite sunt fenomenele energetice, ele pulsaeză cu energie. Prin urmare, atunci când acestea sunt recitate, ele creează în corp o rezonanţă, care vibrează, şi ele pot vindeca corpul, creerul şi sufletul. Dar, cel mai important lucru este că, ele ne conectează la sursa energiei vitale - Dumnezeu, dacă doriţi să utilizaţi acest cuvânt. Acest lucru se întâmplă nu numai atunci când dvs. repetaţi mantrele. Dacă nu sunteţi prea departe de locul unde acestea au fost pronunţate, atunci dvs., de asemenea, veţi simţi binecuvântarea lor - indiferent dacă ştii asta sau nu!


Ritmul, muzica, mişcarea creează forme în spaţiu. La pregătirea  muzicienilor sunt efectuate exerciţii „fără sens” pentru mâinile şi degetele (sau buzele, dacă este un instrument de suflat) - atunci cand  mişcarea lor este mai  naturală şi liberă şi nu este constrânsă de conceptul compozitorului. În această etapă, muzică şi linia sunt unite, deoarece acestea sunt legate printr-un ritm comun. În această stihie trăieşte copilul.


Da, muzica este, de asemenea, importantă. Mai ales, în cazul nostru, deoarece mie şi lui Miten, ne place să cântăm mantrele. În mod tradiţional, mantrele sunt repetate fără nici o melodie specială, dar dacă veţi adăuga muzică la ele, acestea iau o formă mai accesibilă. Uneori, puteţi observa că, cu un aer absent, fredonaţi o melodie şi în acelaşi timp, repetaţi rugăciunea sacră sau mantra în timp ce umblaţi prin supermarket, sau faceţi orice alte lucruri ... aşa că muzica este importantă, aceasta trebuie să fie pe deplin în armonie cu mantra, sau mai degrabă va distruge puterea ei, decât vă va consola. Şi în al treilea rând, da, înseşi tăcerea este importantă. Mantra apare din tăcerea şi vă poate duce la tăcere. Un moment foarte puternic: atunci când şi mantra şi cântecul trec înapoi în starea de tăcere, se dizolvă în ea. Dacă vă daţi seama, atunci acest moment vă va transforma. Deci, aveţi dreptate, toate aceste trei calităţi sunt la fel de importante – sunetul, muzica şi tăcerea.

- Se spune ca mulţi oameni s-au vindecaţi datorită muzicii dvs. Primiţi multe scrisori cu descrierea de astfel de cazuri?

- Da. Şi pentru noi să Miten este o mare onoare să primim astfel de mesaje. Suntem de părere că prin mantre ne asociem cu prietenii apropiaţi din întreaga lume. Aceasta este o binecuvântare incredibilă - să ştii că  muzica influenţează asupra vieţilor atâtor oameni.

- Unii oameni scriu, de asemenea, că muzica dvs. este potrivită pentru astfel de momente tranzitorii, cum ar fi naşterea şi moartea ... Cum explicaţi acest lucru?
- Dacă muzica provine din spaţiul dragostei, devotamentului şi dăruirii, atunci această muzică vă va transfera, cu siguranţă, acolo. Această muzică afectează inimile oamenilor. Ea merge de la inimă la inimă. Muzica este diferită pentru persoanele diferite: ea poate fi incitantă, senzuală, calmantă, stimulând intelectul, etc. Acest lucru este adevărat - frumuseţea este întotdeauna prezentă, ea rezonează in diferite dimensiuni. Datorită mantrelor muzica noastră, se pare că, are putere vindecatoare. Şi desigur, asta este exact ceea ce ne dorim în momente foarte delicate şi sacre. De exemplu, nu cred că cineva ar dori să asculte Simfonia a cincea lui Beethoven, la momentul naşterii. Precum şi la momentul decesului. Când spun că, mantrele au o putere vindecatoare, vreau să spun că atunci când le repetăm, acestea, în mod foarte natural, ne duc (aproape fără ştirea noastră)  la locul în inimile noastre, unde respirăm mai  uşor. Ne relaxăm pe un minut pentru a ne gândi la miracolul vieţii pe această planetă ... cu toate ororile sale, furie, etc. Mantra ne arată adevărata realitate ascunsă sub toate aceste fenomene - că totul este fericirea netulburată. Şi în acest loc noi trăim cu muzica noastră.

- Cum aplicaţi aceste cunoştinţe despre vindecarea în viaţa cotidiană (atunci când sunteţi bolnavă,  când aveţi o dispoziţie proastă, etc.)?
- Repet mantre - cu voce tare sau în tăcere. Nu a fost niciodată ca mantrele să  nu mă ajută! În ceea ce priveşte practica fizică, este important să fac practică în fiecare zi, ceea ce nu este uşor pentru mine, atunci când sunt în călătorie, dar incerc.

- Astăzi, mulţi oamenii au prea puţin timp, ei sunt prea implicaţi în viaţa materială. Care este cea mai uşoară cale pe care aţi putea recomanda unui om modern pentru a obţine o mai mare armonie interioară?
- Se repetă mantre. Să transforme acest obicei în practică. Treziţi-vă dimineaţa, puneţi un CD (Mantras for precarious times) si repetaţi cu mine 108 de ori. Este nevoie de aproximativ 10 minute, astfel încât  puteţi face acest lucru chiar înainte de a lua un duş.  Faceţi acest lucru timp de 21 de zile şi,  dacă veţi observa, că aţi început să vă mişcaţi în interiorul dvs. ( veţi observa acest lucru!), continuaţi timp de 40 de zile. Şi vă promit că vă veţi simţi complet diferit in viaţa dvs. de zi cu zi!

- Cum efectul de practică se manifestă în viaţa dvs.? Cum acesta v-a schimbat?

- Nici în cele mai îndrăzneţe vise lor nu ar putea presupune că viaţa mea s-ar putea aranja astfel. Sunt binecuvântată că am posibilitatea să trăiesc cu atât de multă dragoste, atât de creativ şi să o împartat cu partenerul meu, Miten. Toate acestea şi sunt efectele acestor practici şi celor ale harului  guru meu.


Interviul lui Rusakov Maria

 

Deva Premal and Miten - Gayatri Mantra

 

 

Sursa

Marţi, 26 octombrie 2010
Vizualizări: 5842

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
50
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
317
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
232
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
372