Natura vindecă
Cea mai mare parte de umanitate conștientă suferă de lipsa acută a naturii.
Noi petrecem 24 de ore pe zi sub arest în apartament sau birou, lucrăm în lumină artificială, mâncăm în încăpere, ne deplasăm de acasă la birou în transport și, în general, nu punem piciorul în natură. Iar dacă totuşi păşim, atunci natura apare sub forma parcului predictibil geometric, cu alei de ciment și bănci de-a lungul marginilor de gazon, pe care sunt afişate inscripţii de tip „Nu calcaţi iarba!”
Majoritatea dintre noi îşi aminteşte vremurile bune de odinioară când în copilărie ne jucam în curte și veneam acasă doar să dormim și să mâncăm. Aceste zile sunt în trecutul îndepărtat și copiii noștri nu vor merge, de asemenea, în curte, pentru că este periculos, deoarece curtea este murdară sau pentru că un joc la calculator este mai interesant. Iar noi, lucrătorii de birou, într-un mod obișnuit respirăm aerul condiționat și un pic de gaze de eşapament în drum spre casă și credem că suntem fericiţi pentru că avem de lucru (la urma urmei, standardul nostru de viață a crescut într-atât!).
Profilaxia maladiilor fără o întoarcere la natură pur și simplu nu este posibilă. Pentru noi toți și mai ales pentru copiii. Copiii sunt mai subtili la inferioritatea vieții urbane și se exprimă acest lucru în formă de alergii, răceli frecvente şi performanţa slaba a studiilor. Natura ne oferă profilaxia maladiilor și ne vindecă, dar care dintre medicii tradiționali recomandă tratamentul cu ajutorul naturii?
Mijloace magice de tratare sunt:
Lumina soarelui
Suntem copii ale soarelui în sensul literal al cuvântului. Prin urmare, avem nevoie de razele vindecătoare de cel puţin 10 minute pe zi. Pentru producerea vitaminei D3 (una dintre cele mai uimitoare substanțe descoperite de om), care este o prevenire naturală a cancerului, maladiilor cardiovasculare și diabetului, crește densitatea osoasă și îmbunătățește funcția imună. Și de asemenea previne maladiile infecţioase mult mai bine decât orice vaccin. Pentru a obține vitamina D în forma sa naturală, trebuie doar să petreceţi mai mult timp în natură.
Sunetele naturii
Ciripitul păsărilor, foşnetul frunzelor, trosnetul ramurilor, murmurul izvorului, ţârâitul greierilor și foșnetul de iarbă sub picioare produce un efect terapeutic, reduce nivelul de hormoni de stres şi tensiunea arterială.
Unele dintre cele mai vindecătoare sunt considerate sunetele apei: cascade, izvoare, ploaie, furtună, mare. Puteți să le înscrieţi că apoi să ascultaţi în timp ce lucrați la computerul, însă oare audio-marea poate fi comparată cu cea adevărată?
Culorile naturii
Ştiinţific vorbind, culorile sunt radiații electromagnetice ale undelor de diferite lungimi care cad pe retina ochiului și sunt interpretate de creierul uman ca și culorile. Această radiație electromagnetică poartă o energie de vindecare, energia culorilor. Este foarte bine ca în fiecare zi să veniţi în contact cu întregul spectru de culori, să vă uitaţi la flori, plante, animale, cer. Acest lucru vă vindecă și stimulează creierul.
Dacă vizionaţi culorile și nuanțele în natură, atunci creierul dvs. începe să funcționeze la un nivel cognitiv mai înalt. Oamenii care îşi petrec toată ziua în încăpere, unde nu se schimbă nimic, nu au o astfel de oportunitate de a stimula intelectul lor.
Mișcare
Petrecând timpul în natură, trebuie să ne mișcăm: să mergem, să alergăm, să facem o plimbare cu bicicleta, să înotăm, să urcăm în munte. Peisajul frumos face orice exercițiu fizic plăcut. Dacă faci un jogging de dimineață în pădure, se pare că este doar o plimbare scurtă.
Mişcarea ne oferă a doua tinerețe, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, creşte densitatea oaselor, ne face mai flexibili, mai mobili, creşte circulaţia limfatică, îmbunătăţeşte dispoziţia.
Aer
Diferența calitativă între aerul din interior și aerul proaspăt de pădure sau pășune este imensă. Aerul din încăpere este stricat de gaze produse de materiale sintetice: covoare, mobilier, vopsele, lacuri, adezivi, etc., și, de asemenea, este umplut cu sporii de mucegai, care locuiesc în bai, bucătării, pe pervazurile ferestrelor și sub tapet.
Aerul de pădure este complet diferit după compoziție! În aerul de pădure este mai multă viaţă, vitalitate şi sănătate.
Microbi
Medicina tradiţională ne cicălea că curățenia sterilă este garanția sănătăţii. Noi am crezut că putem fi sănătoși doar atunci când toţi microbii din mediul nostru sunt ucişi cu mijloacele de curățare, săpun antibacterian și produse farmaceutice.
Unii microbi sunt o parte integrantă a vieții și bunăstării noastre! Expunându-ne la microbi, ne antrenăm sistemul imunitar și redăm organismului un echilibru. Cel mai bun mod de a simţi lumea microcosmică cu tot corpul este ieșirea în natură.
Medicina tradiţională ne-a condus pe o cale greșită de sterilitate. Însă natura este plină de bacterii "murdare", viruși, infecții și alți reprezentanți ai microcosmosului.
Bioenergie
Aceasta energie este mai puțin vizibilă. Gândiți-vă de ce oraşul mare ne devastează, ne ia energia și în schimb oferă o deşertăciune, iar geometria unghiulară nu ne calmează deloc? Și de ce pădurea ne umple cu putere, bucurie și viață?
Bio-energia este simțită în contact cu natura. A merge desculț, a îmbrățișa un copac, a atinge o floare, a admira răsăritul zorilor sau apusul de soare, a se întinde pe iarbă sau în zăpadă – acest lucru ne face o parte a planetei. Se spune că mergând desculț pe pământ, scăpăm de electricitatea statică, care creează în organismul nostru zgomotul alb și împiedică vindecarea. Iar strămoșii noștri nu au purtat adidaşi, ei au mers desculţi şi nu au suferit de maladii degenerative.
Copiii sunt extrem de vulnerabili, fără comunicarea cu natura
Mergeţi la natură, comunicaţi direct cu oamenii reali, uitaţi-vă la cer, ascultaţi păsările cântând şi respiraţi aerul curat! Natura ne dă sănătate!
Sursa: vk.com