ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Naturale de curatareAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Naturale de curatare Borax

Borax (borat de sodiu) - cristale, de topire de foraj - RCA = 60,8 ° C. In natura - minerale, boraţi clasa, nămolul uscare chimice boronosnyh lacuri de sare. Borax Cristale - transparente, incolore sau gri, au o stralucire, solubil în apă (1 oră şi 14 de ore de apă) gusturi - dulce, alcaline.

Compoziţia chimică - Na2B4O7 10 H2O 16% carbonat de sodiu, acid boric 37% şi 47% apă. Borax este depozitat în cantităţi mari, de-a lungul marginilor de sare Tibetan saturate lacuri de sare, în cazul în care prima dată şi a fost importat în Europa sub numele local Tincan. Din alte domenii ar trebui să indice încă unele lacuri mici în California, în special, de mică adâncime lac «Cleare», în care sunt aluviunilor cristalelor mari de borax.
Alte domenii: Kashmir, deşertul Nevada şi altele

Borax - materii prime pentru acidul boric şi alţi compuşi de bor, o componentă de flux pentru sudarea metalelor, taxa în producţia de glazuri, emailuri, sticlă, detergenţi, electroliţii în industrie, insecticid, antiseptic, agent de conservare la prelucrarea pieilor, etc

5 moduri de simplu de utilizat borax

1. Curăţarea toaletă
Se toarnă o cană de foraj în vasul de toaletă şi se lasă peste noapte. În dimineaţa următoare, ştergeţi perie de toaletă. borax Per va dizolva toate straturile incapatanat.
Borax este, de asemenea, se descurcă bine cu un dram de rugină.
2. Combaterea puricilor
borax Scatter în zonele în care câinii, de obicei, de somn (lenjerie de pat, covoare) şi, în general peste tot, de unde credeţi că purici cuib.
Borax eliberează acid boric, care este o otrava (în scopul de a deteriora animalelor sau oamenilor, să mănânce doze foarte mari de substanţă).
3. Combaterea mucegai
Această metodă este folosită în acele locuri în care aveţi nevoie pentru a mucegai şi mucegai var, dar în cazul în care nu este nevoie să vă faceţi griji, nu pentru a picta desprinsă.
Faceţi o pastă de borax si apa (destul de gros). Frotiu la suprafata mucegăit. Lăsaţi peste noapte sau mai mult.
Orarele praf deshidratat, restul - clătiţi cu apă.
4. Sperii şoareci
borax Scatter pe podea de-a lungul pereţilor.
5. Multi-scop detergent.
Se amesteca 2 lingurite de foraj cu 2 căni de apă. Se toarnă în sticla cu pulverizator.
Inainte de servire, se agită.

Bicarbonat de sodiu

Acest lucru - un mineral utilizat pe scară largă, care are proprietăţi excelente de curăţare. Bicarbonat de sodiu (bicarbonat de sodiu) a făcut din sodă calcinată. Aceasta este - un slab alcalin (pH-8, 1; 7 - neutru).
Soda neutralizeaza gustul acid al apei şi absoarbe mirosurile din aer.
Bicarbonat de sodiu poate fi, de asemenea, utilizat ca un aspirator de moi non-abrazivi, pentru suprafeţe bucatarie, boluri, căzi de baie, cuptoare, şi fibră de sticlă. Se îndepărtează mirosul de sudoare şi se neutralizează chiar miros chimic de detergenţi, dacă adăugaţi-l în maşina de spălat. Aceasta este - un odorizant de cameră utilă şi covor dezodorant.

1. Reţetă de detergent de baie
Luaţi o jumătate ceaşcă de bicarbonat de sodiu. Se amestecă, se adaugă sapun lichid sau detergent pentru a obţine paste cremoase. Dacă se doreşte, se adaugă 5 picături de uleiuri antibacteriene, cum ar fi lavanda, ulei de arbore de ceai sau de rozmarin. Aplicaţi terci pe un burete, curăţa suprafaţa, se clăteşte.

Notă: Diferenţa între săpun şi detergent (praf, detergent lichid sintetic) ca săpun este fabricat din ingrediente naturale, şi detergenţi - sintetice. Desigur, săpun nu dăuna astfel de tine si de mediu, ca detergenţi, sunt toxice pentru animale sălbatice, în special pentru peşti. Cu toate acestea, lipsa de săpunuri este că minerale dizolvate în apă, dau o reacţie cu apă şi săpun, opriţiavlyaya pe suprafaţa unui film insolubile. Acest lucru ar putea duce la acest ţesut, sapun de rufe, se poate transforma gri, iar suprafeţele de obiecte apar sedimente.

curăţare chimică - mult mai puţin reacţionează cu mineralele din apă. Prin urmare, daca esti norocos si ai apa moale, puteţi, fără teamă, de a folosi sapun natural.

Dacă aveţi de apa - strans, va trebui să folosiţi detergenţi.
Cu toate acestea, încercaţi să utilizaţi aşa-numitele "bio" înseamnă (din limba engleză biodegradabile -. Biodegradabilitate), care va provoca mai puţin rău pentru mediu.
Pentru a curata cada de baie înainte de un copil, se recomandă să utilizaţi numai de coacere sifon.

2. Detergent universal
Nu uita un astfel de curat simplu si accesibil, ca o apă caldă cu săpun. resturile Multe case, care sunt deja dificil de folosit, aruncată. Dar dacă le fac un recipient de plastic de produse chimice de uz casnic şi se colectează înapoi rămăşiţele de sapun, umplerea lor cu apă fierbinte, puteţi obţine un cleanser gel-ca pentru chiuvete, cazi de baie, gresie.
Adauga bicarbonat de sodiu pentru a merge acolo - şi le-aţi luat un detergent bun de spălat vase nu conţine substanţe abrazive sau substanţe chimice dăunătoare.
Ei bine, se spala si linoleum, din material plastic. Şi adăugarea la soluţia de amoniac de reziduuri de săpun, oferă un mijloc excelent de curatare pentru podea pictate, uşi, ferestre şi alte suprafeţe vopsite cu vopsea de ulei.

3. Praf de copt curata perfect faţa locului pe maşini de spălat
Chiar dacă aţi găsit detergent pentru brandul de vânzare pentru suprafeţe de smalţ şi din material plastic - nu se grabesc de a plăti.
baie Pur şi simplu o cârpă curată uscată în bicarbonat de sodiu si frecati pata.

4. Vezi de bicarbonat de sodiu pentru a absorbi mirosurile - util pentru curăţarea covoarelor, Particularităţile cei care au in apartament au animale de companie.

Generozitate presara bicarbonat de sodiu pe covor. Se lasă peste noapte sau pentru o perioadă mai lungă, în cazul în care nu cauzează disconfort. Estimările covor de cele mai multe sifon, restul - vacuum. Se repetă în cazul în care mirosul rămâne (puteti folosi cantităţi insuficiente de sodă).

Notă: sifon umed absoarbe mirosurile mult mai bine decât uscat. Cu toate acestea, devine blocat în vilozitatile de mata si sa mai greu pentru a curăţa.
Dacă locuiţi într-un climat umed, în loc de sodiu poate fi utilizat soluţie apoasă de otet alb, scăldat în spray.

5. bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat pentru curăţarea dinţilor
McNeal perie direct în caseta de bicarbonat de sodiu intr-o ceasca sau se amestecă 1 lingură de bicarbonat de sodiu cu o priză de sare. Apoi, umeziţi perie şi perie.

6. Picior bai
Ei au nevoie de a face în mod regulat, este mai bine - în fiecare zi, dar, cu ocuparea forţei de muncă noastre, nu mai puţin de două ori pe săptămână. Elibereaza oboseala şi stresul va ajuta baie cu menta, urzica, patlagina, podbal. Ca aditivi, bicarbonatul de sodiu corespunzătoare. Puteţi lua o baie de 15-20 de minute, temperatura apei aproximativ 38 ° C, şi că nu raceasca, trebuie să adăugaţi în mod constant de apă caldă.

7. Instrumentul pentru lemn obessmolivaniya
Se amestecă toate din următoarele componente (g):
* Apa calda - 1000;
* Bicarbonat de sodiu - 40-50;
* Potasă - 50;
Suds * - 25-40;
* Alcoolul - 10;
* Acetonă - 200.
fleytsem Hot soluţie aplicată la suprafaţă, după care se spală cu apă caldă şi uscate.

De uz casnic (spălare) sodă

vecin chimice de bicarbonat de sodiu, sodă de uz casnic (carbonat de sodiu) - un puternic alcalin, cu un pH de aproximativ 11. Ea identifică pereche inofensiv şi este mai sigură decât produs industrial amestec, dar atunci când se lucrează cu ea, trebuie să poarte mănuşi, deoarece este caustică (corozive).

sodă Economice îndepărtează de grăsime, racla departe de petrol, benzină şi alte substanţe pentru a scăpa de faptul că, de obicei, solvenţii utilizaţi, ceară, ruj, şi neutralizează pentruPahi, ca bicarbonatul de sodiu.
Nu îl utilizaţi pe fibra de sticla, aluminiu sau cerat etaje, dacă tu chiar nu doriţi să eliminaţi ceara.
Aici - Unele reţete.

1. Cum de a scăpa de funingine
Se amesteca 2 linguri de bicarbonat de sodiu cu 2 cesti de apa fierbinte. Se spală locul tuciuriu acest amestec, folosind un burete. Să se usuce, apoi spălaţi.

2. Cum se curata de bucătărie înnegrită
Se amestecă în chiuvetă, galeata sau alt recipient 1 ceasca de bicarbonat de sodiu. Umple cu apă, astfel încât apa a acoperit tigaie. Lăsaţi peste noapte.

3. Pentru a elimina petele foarte încăpăţânat
Faceţi o pastă de apă şi sifon. Un strat gros pe zona cu probleme. Să se usuce. Apoi, spălaţi.

Notă: soda economice poate elimina ceara, şi este adesea folosit pentru jupuirii de vopsea, astfel încât asiguraţi-vă că suprafaţa vei fi curat, chimic inert.

4. Universal curat
1 lingurita suc la 2 cani de apa fierbinte. Se toarnă într-o sticla cu pulverizator. Sau de a lua o găleată de apă şi se dizolvă o jumătate de ceaşcă de suc. Când spălare, utilizaţi mănuşi.

5. Un alt scop Cleaner
* O jumatate de lingurita de suc;
* 2 lingurite de borax;
* O jumatate de lingurita de sapun lichid sau detergent (despre care se deosebesc, v-am spus mai devreme);
* 2 cesti de apa calda.

Se amestecă bicarbonat de sodiu, borax şi săpun în spray. Se toarnă apă fierbinte acolo, strângeţi capacul şi se agită pentru a se dizolva ingrediente.
Utilizaţi acest curat aşa cum aţi utiliza orice alt detergent (de cateva ori se presară suprafaţa cu o cârpă şi ştergeţi-l).

În cazul în care suprafaţa nu este curată puţin o dată, se aplică un instrument din nou şi se lasă timp de câteva minute. Apoi, ştergeţi suprafaţa.
Agitaţi bine flaconul înainte de fiecare utilizare.
Acest instrument nu are dată de expirare. Asiguraţi-vă că pentru a semna sticla. Şi întotdeauna, de lucru cu soda economice, mănuşi de uzură.

Oţet

Otetul este una din componentele cele mai frecvent utilizate în detergenţi, produse de oameni cunosc pe cont propriu.
Avantajul său principal este faptul că distruge bacteriile, mucegaiul si virusii.

Reprezentantul Heinz Malen Michael (Michael Mullen), prezentate în multe studii ale companiei, care a arătat că oţet 5%, care este vândut în magazinele de vânzare cu amănuntul, ucide 99% bacterii, mucegai, 82% şi 80% de viruşi.

Conform studiilor de la Tufts Medical Center din New England (Tufts New England Medical Center) privind rezistenta la medicamente, dezinfectanţi convenţionale, care străbate burete şi se adaugă la curatatorii, precum antibioticele, să contribuie la stabilitatea bacterii împotriva antibacteriene fonduri. În plus, dezinfectanţi cele mai industrializate produs - nu sunt eficiente, ca fiind cele mai antibiotice.

Deci, să păstreze în bucătărie pulverizator cu oţet de 5%, şi din timp în timp, de a le toca manipula placi, blaturi, lână, etc
Spălaţi-vă - nu neapărat, puteţi lăsa chiar prelucrate la suprafaţă de peste noapte oţet. Mirosul de otet se evapora ascuţite pentru mai multe ore.

Cu oţet este de asemenea foarte eficient de a gestiona toaletă margine. Doar stropi şi uscate. În plus, oţet o treaba excelenta cu curăţarea sticlei.

Adauga un sfert de ceasca otet la 2 căni de apă şi o jumătate de linguriţă de săpun sau detergent. Se amestecă toate într-o sticla cu pulverizator.

Apa de gura pentru pardoseli din lemn. După ce aţi spălat podele din lemn, se dizolvă 1 ceasca de otet la 3,5 litri de apă. Oţet neutralizeaza resturile de detergent sau săpun, precum şi alte mirosuri.
Deseori, la chiuvetă sau cadă format gri brute sau pete gălbui. Acest lucru - depozite de săruri minerale conţinute în apă.
Experienţa arată că acestea sunt foarte dificilrazuite sau frecate departe - sunt foarte solide. Dar, în schimb, ei sunt uşor de manevrat cu solvent, care este sigur să aveţi în bucătărie. Pune pe cârpă înmuiată în oţet contaminate - şi, o jumătate de oră, depozitele se poate spăla cu uşurinţă de pe.

Uleiurile naturale în gospodărie

În timpul epidemiilor de ciumă unele familiei parfumuri jefuit pe cei morţi.
Ei au fost perfect constienti de caracteristicile anumitor antiseptice uleiuri esenţiale, precum şi dizolvarea-le cu oţet, freacă trupurile lor, iar acest lucru protejate de boli mortale.

Faimos pentru reteta Oţet patru tâlhari ", cunoscuta uneori ca" amestec de hoţi de morminte, este rezultatul acestei practici.
plante aromatice, are proprietăţi antiseptice, cunoscut inca din antichitate. Aceste plante (cel mai puternic de la cel mai slab antiseptice):
* Cimbru (cimbru),
* Rosemary
* Eucalipt,
* Menta,
* Flori de portocaliu,
* De porumb
* Plop
* Pin,
* De cânepă
* Tutun
* Belladonna,
* Hamei
* Max.
Asta e "sfere" din aceste uleiuri.

1. Spray antiseptic baie
10 picături de oricare dintre uleiurile de mai sus sau o combinaţie a acestora, se amesteca cu 1 ceasca de apa intr-o sticla cu pulverizator. Spray amestec acolo unde este necesar. Nu clatiti.

2. spray mentă de la soareci
Şoarecii urăsc mentă. În 1 ceaşcă de apă se dizolvă 2 lingurite de ulei de mentă şi se pulverizează în cazul în care există şoareci.

3. Aer Freshener
Uneori, aerul din casa devine vechi. În plus faţă de ventilaţie, aceasta poate fi corectată după cum urmează: 1 lingurita de ulei amestecat cu apă într-o sticla cu pulverizator şi, din timp în timp pentru a spray.

4. Antiseptic
Dacă cineva din familia dvs. este bolnav cu boli virale, cum ar fi gripa, este posibil să dezinfecteze cu un amestec de uleiuri de la camera în care pacientul.

5. Deodorant
Picurare pe o pereche de picături din oricare din uleiuri antiseptice în locuri unde există, de obicei, un miros neplăcut.
Notă: dacă - sunteţi gravidă sau au o problema cu sistemul imunitar, ceas alegerea uleiuri.

Ulei de arbore de ceai

arbore de ceai australian este utilizat pe scară largă ca un bactericid (bactericid) şi fugintsidnoe (antifungic) agent.
Ulei eteric, cunoscut sub numele de "ulei de arbore de ceai" este produs din lemn »Melaleuca« cu frunze, ace.
Există 100 de specii de acest copac, dar pentru scopurile noastre, de arbore de ceai australian sau Melaleuca alternifolia.
2 lingurite de ulei de arbore de ceai australian se toarnă în sticle spray, se adaugă 2 căni de apă. Agitaţi bine flaconul bine să se amestecă uleiul în apă. Aici, în ce condiţii se poate aplica o soluţie de arbore de ceai.

1. Ca un deodorant şi antiseptic. Folositi oriunde în cazul în care doriţi ceva pentru a dezinfecta sau elimina mirosul neplacut.

2. Pentru a combate mucegai şi mucegai (mucegai). Bryznite pe ceva mucegăit. Nu clatiti. Se lasă de petrol pentru a dispersa mirosul (acesta va dura câteva zile). Mirosul de mucegai şi putrefacţie merge bine şi nu a reveni, cu excepţia cazului aţi îndepărtat de sursa de mucegai.

3. Adauga 1 / 2 linguriţă într-o maşină, atunci când prosoape de spălat sau alte ţesuturi, care, indiferent de motiv, sunt în locuri umede şi pot obţine umedă şi mucegai.

Set de uz casnic

Aerului în casele noastre umplut cu fum de solvenţi petrochimice adaugă la curatatorii pentru a dizolva murdăria. În gospodărie, în medie, este de 3 pina la 25 de galoane (1 galon = 4.54 litri) de materiale toxice, dintre care majoritatea - detergenţi. Este puţin probabil ca astfel de materiale şi vapori lor contribuie la întărirea sănătăţii noastre şi prelungi pe o perioadă sănătos al vieţii noastre.

Ce pot face? A se face în condiţii de siguranţă a produselor de curatare ("vrei sa faci ceva bine, do it yourself"). Ioanredienty pentru ei să-l destul de dificilă, în plus, ele sunt prezente în aproape fiecare casă, cu excepţia câtorva. Avantajul de start, produsele de curăţat, care conţin ingrediente naturale, este că ei - destul de eficiente, nu poluează şi otrava aerul din interiorul camerei, dar de asemenea a salva banii nostri.

Curăţarea casa cu resurse naturale vă va aduce, inclusiv, şi un sentiment de satisfacţie de faptul ca sunteti protejarea sănătăţii celor dragi.
Pregătirea propriul set de detergenţi nu ia mult timp, dar şi viaţa lor de servicii este suficient de lung - de la 6 luni la un an.
Şi ca un bonus - preţul de curăţenie este, de regulă 5-10% din preţul produselor fabricate industrial - şi acest lucru, inclusiv uleiurile aromatice naturale, care sunt destul de scumpe.

Ce avem nevoie
* Bicarbonat de sodiu;
* De spalat sifon;
* White oţet;
* Săpun lichid sau detergent lichid;
* Ulei de măsline sau ulei de jojoba;
* Suc de lămâie;
* Ulei de lamaie;
* Ulei de arbore de ceai;
* 5 pistoale de pulverizare;
* Carafă de sticlă.

Mai devreme am vorbit despre 5 produse de curăţare de bază - sifon (produse alimentare şi de spălat), furtuna, oţet şi unele uleiuri esenţiale.
Notă: ar trebui să marcheze face imediat bani şi păstraţi-le departe de copii şi de casă.

1. Reţetă de detergent de baie
Ia-o ceaşcă jumătate de bicarbonat de sodiu. Se amestecă, se adaugă sapun lichid sau detergent lichid pentru a obţine paste cremoase. Dacă se doreşte, se adaugă 5 picături de uleiuri antibacteriene, cum ar fi arbore de ceai lavanda,, rozmarin. Aplicaţi terci pe un burete, curăţa suprafaţa, se clăteşte.
Notă: pentru a salva umed produs fierte, se adaugă 1 linguriţă de glicerină şi închideţi bine capacul, de altfel, nu ca produs de mult să-l folosească în acelaşi timp.

2. Clar de sticlă
* 1 / 4 - săpun 1 / 2 lingurita lichid sau detergent;
* 3 linguri de oţet;
* 2 cesti de apa.
Se amestecă toate într-o sticla cu pulverizator.

Notă: adăugarea de săpun în vehicul - este important - se îndepărtează cele mai mici resturi de ceară, care a inclus producţiei industriale de curatare pentru ferestre. Dacă săpun nu se adaugă, atunci Windows va fi uşor tulbure.

3. Clar sobe
* O ceasca de bicarbonat de sodiu;
* Apa;
* Un cuplu de lingurite de sapun lichid.

Se umezeşte în partea de jos a cuptorului cu apa, se presara un strat de praf de copt, astfel încât să acopere complet suprafaţa de jos a cuptorului. Din nou, se presara apă, astfel încât vehiculul sa transformat într-o pastă groasă. Lăsaţi peste noapte. În dimineaţa următoare, aveţi posibilitatea să debifaţi uşor de grăsime. După ce aţi făcut faţă cu partea cea mai neplacuta, se aplică un sapun lichid mic pe un burete şi resturi otmoyte de grăsime. Dacă o reteta nu au de lucru, apoi repetaţi toate, dar acum, va creşte cantitatea de sodiu şi / sau apă.

4. Universal curat
* 1 / 2 linguriţă de spălat sifon;
* Un pic de sapun lichid;
* 2 cesti de apa calda.
Se toarnă într-o sticla cu pulverizator şi se agită pentru a se dizolva sifon. Utilizaţi acest curat aşa cum aţi utiliza orice alt detergent (de cateva ori se presară suprafaţa cu o cârpă şi ştergeţi-l). Când spălare, utilizaţi mănuşi.

5. Poloneze de mobilier
* 1 / 2 linguriţă de măsline sau ulei de jojoba;
* 1 / 4 cană de oţet sau suc de lamaie;
* 10 picaturi de ulei de lamaie (facultativ).
Se amestecă ingredientele într-un decantor de sticlă. Umeziţi o cârpă moale pentru poleiala în acest instrument şi ştergeţi mobilier. Perioada de valabilitate înseamnă - nu este limitat.

6. Universal dezinfectant
Păstraţi în bucătărie pulverizator cu oţet de 5%, şi din timp în timp, le manipula placi de taiere, blaturi, lână, etc
Se clăteşte nu este necesar, puteţi lăsa chiar suprafaţa prelucrate de oţet peste noapte. Mirosul ascuţit de oţet de a se evapora în timpule de mai multe ore.
Oţet şi eficient marginea procesului de toaletă. Doar stropi şi uscate.

7. Instrument de combatere a mucegaiului
* 2 linguri de ulei de arbore de ceai;
* 2 cesti de apa.
Se toarnă în sticla cu pulverizator, se agită şi se pulverizează pe zonele cu probleme.
Notă: pentru mai eficientă dizolvarea ulei, se toarnă în partea de jos a pulverizat un pic de alcool sau vodca. Perioada de valabilitate - nu este limitat.
Ca oţet ucide 82% de mucegai, acesta poate fi de asemenea folosite pentru aceste scopuri. Se toarnă oţet într-o sticla cu pulverizator şi spray. Mirosul de otet va dura câteva ore.

Elena Lyubimov

Pregătit de către redactorii
Jan Koreushem


Marţi, 06 februarie 2007
Vizualizări: 46700

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
155
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
124
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
233
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
89