Naturalețea devine populară: rezervorul de apă natural aproape de casă
Sporirea gradului de conștientizare a societăţii în domeniul mediului înconjurător crește interesul membrilor ei pentru tot ce este natural, în special, în domeniul designului interior. Dacă aveți o casă proprie pe pământ, atunci nu veţi renunţa la o piscină naturală în curte.
Deci, ce fel de detalii pot face o piscină obişnuită asemănătoare cu un iaz natural? Pentru a răspunde la această întrebare, ar trebui să știm ce înseamnă o piscină naturală. Este un ecosistem creat în mod artificial, care ocupă un spațiu destul de mare și conține flora și fauna naturală. În acest bazin nu pot fi folosite metode de dezinfectare chimică, iar tratarea apei se realizează numai prin filtre biologice și cu ajutorul plantelor. Dar, în ciuda acestui fapt, a construi un astfel de bazin de sine stătător este destul de uşor, chiar mai ușor decât a fora sonde pentru obţinerea apei.
Timpul mediu total de construire a unei piscinei constituie aproximativ 6 săptămâni. Pentru a crea acest colț de natură veți avea nevoie de unele resurse: nisip, pietriş şi ciment pentru amenajarea părţii de jos a piscinei; plantele potrivite; apa curată din sursa de încredere, separator de gunoaie şi pompa de apa, unelte pentru săpatul gropii, ţigla de trotuar. Costul estimat al tuturor materialelor este în limita de 2-6 mii de dolari, în funcție de nivelul de calitate al materialelor.
Moda design-ului peisagistic modern
1. Excavare
Una dintre cele mai mari probleme este alegerea locului pentru săparea gropii. Unii oameni preferă piscina în partea din față a clădirii, în timp ce alţii - în curtea din spate. În orice caz, dacă ați ales deja locaţia reuşită pentru rezervorul de apă, atunci începeţi să săpaţi. Raportul de adâncime-lățime este de obicei calculat ca un metru de adâncime la trei metri lățime.
Trestii
2. Zonarea
Pe fiecare parte a corpului de apă ar trebui să lăsaţi loc pentru sădirea plantelor mici necesare pentru filtrarea biologică. Asigurați-vă că zona de scăldat este separată de zona plantelor. Rădăcinile fibroase ale plantelor vor contribui la eliminarea bacteriilor din apă.
3. Filtrarea și aerarea apei
Apa trebuie să circule în mod constant în rezervor, trecând prin rădăcinile plantelor care o purifică. Acest efect poate fi obținut prin instalarea în partea de jos a piscinei unei pompe, care va direcționa apa la rădăcini prin tubul PVS. Nu mai puțin importantă este aerarea apei, deoarece organismele acvatice au nevoie de oxigen. Această problemă este rezolvată prin plasarea unui aerator în apă. Aeratorul, pompa de apă și separatorul de gunoaie pot fi instalate de un electrician calificat, în cel mai adânc punct al piscinei, plasate într-un recipient de plastic. Separatorul este necesar pentru a îndepărta resturile din apă, precum şi pentru a stimula creșterea algelor.
Stilul rustic
4. Umplerea cu apă
După ce groapa este aproape gata, umpleți zonele plantelor cu pământ și pietriș. Pământul nu trebuie să conțină resturi de animale descompuse și materiale vegetale, altfel va putrezi. Apoi, puteți umple piscina cu apă, asigurându-vă că solul în zonele de plante să nu fie foarte deteriorat.
Minimalism
5. Alegerea plantelor
Trebuie să alegeți acele plante care se potrivesc cu clima. Combinația de succes a plantelor plutitoare și subacvatice va asigura atracţia estetică a piscinei dvs. Nuferii se pot adapta la orice adâncime a piscinei, astfel încât pot fi folosiţi aproape întotdeauna. Syngonium podophylum, Pontederia cordata, diverşi muşchi, trestie, stuf, iris nu fac lista întreagă a plantelor care pot decora iazul dvs.
Când toată frumusețea va fi gata, rămâne doar să instalaţi un șezlong lângă lac și să vă bucurați de atmosfera naturii, create deși în mod artificial, dar cu suflet.
Sursa: facepla.net - materiale - GreenDiary