ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Negativismul este molipsitor: înconjurați-vă de oameni pozitivi

Atitudinea psihologică este molipsitoare, mai ales în cadrul unor discuții îndelungate. În creier există așa-numiții neuroni-oglindă care sînt responsabili de empatie și ne permit să ne punem în locul altei persoane. Și deși această abilitate în sine este folositoare, ea are și o latură negativă: căci noi preluăm nu numai ceea ce-i bine, ci și ceea ce-i rău.

Negativul dă naștere la negativ


Un studiu realizat de Indiana State University a constatat că opiniile altor oameni ne influențează pe noi și comportamentul nostru. Iar psihologii au descoperit că părerile negative au mai multă greutate și sînt mai puternice decît cele pozitive.
După efectuarea unui experiment, în care participanții trebuiau să evalueze diferite produse, oamenii de știință au descoperit că recenziile negative au influențat atitudinile celorlalți față de produs: dacă la început el era rău, devenea și mai rău, iar dacă era bun, de cele mai multe ori se schimba în rău.

Tristețea se răspîndește ca un virus


Psihologii de la Universitatea Harvard au studiat relația dintre starea emoțională și relații. Ei au analizat nu exploziile spontane de emoții pe care le trăim, împărtășind sentimentele noastre cu alte persoane, ci efectul stării noastre emoționale asupra psihicului celor dragi.
Ei au descoperit că emoțiile se răspîndesc ca o infecție virală, iar tristețea este transmisă mai bine decît bucuria. Cu alte cuvinte, un prieten vesel ne mărește bucuria cu 11%, în timp ce un prieten nefericit ne dublează nenorocirea.

Dispoziția rea, de asemenea, este molipsitoare


Noi observăm imediat o dispoziție proastă și o agresiune, iar creierul nostru reacționează la aceste manifestări într-un mod foarte deosebit. Orice comunicare începe să fie percepută de noi ca necuviință, în urma căreia noi înșine preluăm acea dispoziție proastă.


Acest lucru a fost demonstrat de psihologii de la Universitatea din Florida, cerînd participanților la experiment să comunice cu partenerii aleși la întîmplare. S-a demonstrat că cei care s-au au comunicat cu persoane grosolane au avut mai multe șanse să fie nepoliticoși cu următorul partener, iar starea de spirit agresivă a persistat uneori o săptămînă întreagă.
Reiese că noi preluăm ceea ce ceilalți proiectează asupra noastră, dar mai ales emoțiile negative.

Înconjurați-vă de oameni pozitivi


Indiferent dacă vă place sau nu, starea de spirit a persoanelor care vă înconjoară vi se transmite și vă afectează comportamentul. De aceea, este foarte important să nu lăsați oamenii negativi să se apropie prea mult.
Contactul constant cu negativul va aduce rezultate triste, așa că trebuie să vă înconjurați de oameni care vă influențează pozitiv. Desigur, și voi trebuie să-i molipsiți pe ceilalți doar cu atitudine pozitivă.


Întîlnind negativitate, încercați să răspundeți într-un mod pozitiv. Da, emoțiile pozitive nu sînt atît de molipsitoare, dar acesta este cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru o persoană cu o dispoziție proastă!


Dar voi ați acordat atenție acestui fenomen?

Citiţi de asemenea

Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
160
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
96
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
136
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
87