ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Nicola Tesla despre vegetarianism
 

(1856-1943, fiziсian, inginer, inventator în domeniul ingineriei electrice și radiotehnicii)

”Ideea că putem exista, munci și chiar prospera pe o dietă vegetală nu este doar o teorie, este un fapt bine demonstrat. Reprezentanții mai multor popoare care trăiesc pe o dietă aproape vegetariană, au un aspect fizic superb și multă putere.

Nu există nici o îndoială că produsele vegetale, cum ar fi ovăzul sunt mult mai ieftine decât carnea, și în același timp au un efect mai pozitiv asupra activității fizice și mentale. O astfel de alimentare ne încarcă mai puțin organele digestive făcându-ne mai mulțumiți și prietenoși, ce ne aduce un folos de neprețuit.

Având în vedere aceste fapte, este necesar să facem tot posibilul pentru a pune capăt la această sacrificare fără sens și fără inimă a animalelor, care este foarte distructivă pentru moralitatea umană.”

[Nikola Tesla, "The Problem of Increasing Human Energy". Century Illustrated Magazine, June 1900.].


”Vegetarianismul – o cale demnă pentru a scăpa de obiceiuri barbare” Nikola Tesla.

Fizicianul și inventatorul Nikola Tesla (1856-1943) este considerat ”un geniu care a vestit venirea secolul electricității”. El este fără îndoială unul dintre cei mai creativi și semnificativi inventatori ai secolului trecut și unul dintre cei mai prolifici.

În ultimii ani de viață Nikola Tesla a devenit vegetarian. Într-un articol din Century Illustrated Magazine, el a scris: ”Fără îndoială este mult mai rațional să creștem legume. Cred că vegetarianismul este o cale demnă pentru a scăpa de obiceiuri barbare”. Tesla a susținut că este nerentabil consumul de carne, atunci când o mulțime de oameni suferă de foame. El a fost sigur că ”hrana vegetală depășește carnea în ceea ce privește impactul asupra activității fizice și mentale”.

El de asemenea considera că sacrificarea animalelor este o ”cruzime nejustificată” [Nikola Tesla, "The Problem of Increasing Human Energy". Century Illustrated Magazine, June 1900.].


Descoperirile lui Nikola Tesla au stat la baza ingineriei electrice moderne. El a creat primele exemple a unui generator de curent alternativ în două faze și transformatorului de înaltă frecvență. Munca sa privind transmiterea fără fir a semnalelor pe o distanță a avut o mare influență asupra dezvoltării radiotehnicii; a proiectat o serie de mașini autopropulsate radio-controlate, pe care le-a numit ”teleautomate”, a dezvoltat principiul de radar.

Pe parcursul vieții Tesla a realizat aproximativ 1 000 de invenții și descoperiri diferite, a primit aproape 800 de brevete în diverse domenii de inginerie (pentru contor electric, contor de frecvență, un număr de îmbunătățiri a radioului, turbine cu abur, etc ..)

Nikola Tesla a descoperit: curent alternativ, lumina fluorescentă, transmiterea energiei fără fir, a construit primul ceas electric, o turbină, un motor alimentat cu energie solară, a inventat radioul înainte de Marconi și Popov, a primit trei faze de curent electric variabil înainte de Dolivo-Dobrovolsky, a dezvoltat principiile de comandă la distanță, tratamentul cu curent de înaltă frecvență, încă la sfârșitul secolului al XIX-lea a demonstrat efectele de iluminare a "aurei" obiectelor, acum cunoscute sub numele de "efectul Kirlian", ce au fost patentate doar în 1949.

Tesla credea că universul este un sistem viu și toți oamenii din acesta sunt un fel de "mașini", care se comportă în conformitate cu legile cosmului. E semnificativ că Tesla, care a avut mai mult de o mie de invenții științifice fundamentale, nu le considera meritul său de muncă, și a susținut în mod clar că acționa doar ca un conductor între lumea ideilor și lumea practicii umane.

Chiar și moartea lui Tesla pare a fi o manifestare a triumfului său personal: mai degrabă, a fost o transmigrare conștientă a sufletului în celelalte planuri de existență, și nu o moarte a unui om glorios obișnuit, ce se simte speriat și confuz în fața auto-eliberării. Cu două zile înainte de moartea trupului, Tesla și-a oprit lucrul și s-a încuiat într-o cameră de hotel, solicitând să nu fie deranjat. Când directorul hotelului și servitoarea în cele din urmă au întrat la e în cameră, au găsit trupul lipsit de viață, culcat cu brațele încrucișate și îmbrăcat elegant, de parcă era gata de "ieșire". A trebuit să fie înmormântat după obiceiurile creștine și budiste, dar cu trei zile înainte de primele a fost incinerat. 

ABONAȚI-VĂ
Joi, 23 octombrie 2014 14:10
Vizualizări: 4537

Citiţi de asemenea

În iunie 2020, în Naryan-Mar din permafrost s-a dezghețat o corabie antică cu o lungime de aproximativ 10 m. Despre fapt...
423
„Viorica-Cosmetic” lansează în premieră pentru Moldova produse cosmetice inovatoare cu unt de canabis, care promit un ef...
529
Moldova este supusă unei catastrofe ecologice fără precedent. Zilnic, pe rețelele de socializare apar imagini cu păduril...
430