ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Nicolae Chirilciuc: Locuitorii Bălțiului multinațional trebuie să-și reînvie orașul natal iubit!

Cunoscutul om de afaceri și om politic de la Bălți Nicolae Chirilciuc, care a luat decizia să participe la alegerile primarului municipiului Bălți din 21 noiembrie ca candidat independent, a declarat că Bălți a fost întotdeauna un oraș multinațional, în care toate popoarele și tradițiile lor au fost tratate cu respect, iar bălțenii ar trebui să se unească pentru a asigura un viitor și o dezvoltare bună a orașului iubit.

„Sînt bălțean, m-am născut la Bălți, am frecventat școala nr. șase. Bălți întotdeauna a fost un oraș multinațional. Aici întotdeauna au fost o mulțime de naționalități: evrei, ruși, ucraineni, bieloruși, găgăuzi, bulgari, germani... Astăzi pot enumera zeci, sute de profesori ai mei de diferite naționalități, diferite confesiuni, religii ... Catolicii s-au înțeles cu noi, avem evrei, avem și creștini ortodocși. La noi toți au trăit bine, și armenii, și georgienii, toți. Îmi amintesc despre sute de oameni, îi știu pe nume, în special pe profesorii, colegii mei de clasă, care astăzi, din păcate, locuiesc în diferite țări ale lumii: în Europa, Rusia, Ucraina, Țările Baltice, Canada și Israel ... Mențin relații cu toți”, a notat Nicolae Chirilciuc în mesajul său video.

El a spus că, împreună cu președintele Comunității evreiești din Bălți, Liova Shvartsman, a construit, a ridicat, a deschis în oraș un monument pentru victimele evreilor care au fost împușcați în 1941, victime ale acelui război cumplit.

„Strămoșii noștri au construit acest oraș pentru noi, sîntem obligați să prelungim viața iubitului nostru oraș natal Bălți”, a conchis celebrul om de afaceri și om politic de la Bălți.

Nicolae Chirilciuc a spus mai devreme că a decis să candideze la funcția de primar al capitalei de nord a Moldovei ca candidat independent după numeroase întîlniri cu locuitorii orașului, concetățeni, după ce a studiat situația din oraș. El intenționează, cu sprijinul bălțenilor, să-și ridice orașul natal din ruine, să reînvie, să construiască un nou oraș al viitorului, un oraș frumos, modern, un oraș de vis.

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 02 octombrie 2021 19:53
Vizualizări: 257

Citiţi de asemenea

Totul răspunde. Iar noi uneori nici măcar nu ne gîndim la ceea ce aducem pe lume......
59
În Elveția, o femeie a crescut doi lei.Autoritățile i-au confiscat pentru grădina zoologică. 7 ani mai tîrziu, o femeia ...
64
Oamenii de știință ruși au făcut totalurile unui experiment care a durat 24 de ani în pădurile din regiunea Moscovei. În...
697
Fundația Ecodava, în parteneriat cu Pretura sectorului Centru a organizat o acțiune ecologică în Parcul Valea Trandafiri...
773