ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Nivelul de ozon în emisfera nordica a crescutAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

RIA Novosti.

Nivelul de ozon în emisfera nordică a crescut de 1980 la 6% şi a constituit două miliarde parts, care pot afecta negativ sănătatea umană, produsele alimentare şi a mediului, potrivit unui raport al Royal Society din Marea Britanie (Royal Society).

"Ozonului troposferic este un mediu problemă globală şi este considerat unul dintre efect de seră gaz cele mai importante. În zonele mari de industriale şi ţările în curs de dezvoltare, ramane una dintre aer poluanţi common că majoritatea afectează sănătatea umană, producţia alimentară şi a mediului. Concentraţiei de ozon continuă să crească în multe părţi ale lumii, în ciuda eforturilor depuse de mai multe ţări pentru a reduce emisiile de poluanţi care contribuie la formarea ozonului ", - spune raportul" zero nivelul de ozon din secolul: viitor, tendinţele impulsuri 21 şi politicile "(ozonul de la nivelul solului în secolului 21: tendinţele viitoare, impactul şi implicaţiile politice).

Societatea Regală de note, în special, că, în Asia de nivelul de Sud de ozon în troposferă a crescut foarte mult în ultimii 20-30 de ani, poate avea un impact direct asupra cultivarea vitale culturi, cum ar, cum ar fi porumb şi orez, care, la rândul său, să conducă la o ameninţare concretă la securitatea alimentară în regiune. Dar, aşa cum experţii sugerează, de la creşterea concentraţiei de ozon din atmosferă la pagube nu numai în Asia de Sud, ca acest proces duce la o scădere a eficienţei operaţiunilor agricole şi degradează calitatea şi cantitatea de culturi alimentare de bază din regiune: porumb, orez şi soia. La acest punct a concentraţiei de ozon şi a efectelor nocive asupra culturilor majore sunt deja înmatriculate în Europa şi America de Nord.

Conform analizei efectuate de către comitetul ştiinţific Royal Society, nivelul actual de monitorizare de gaze cu efect de seră nu este suficientă pentru reducerea concentraţiei de ozon la un nivel acceptabil pentru păstrarea sănătăţii umane şi protecţia mediului.

În conformitate cu previziunile ştiinţifice, concentraţia de ozon în troposferă din emisfera nordica in urmatorii 20-30 de ani se va dubla. În ţările în curs de dezvoltare, în special în Europa de Sud şi Asia de Est, nivelul de ozon la schimbările climatice ameninţă securitatea alimentară în aceste ţări.

Joi, 09 octombrie 2008
Vizualizări: 2055

Citiţi de asemenea

Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
197
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
98
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
140
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
89