ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Noi KuchuguryAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Ei au venit aici de la Moscova, Sankt Petersburg, Voronej, Novovoronezh, Surgut, Stary Oskol, si chiar Canada. Când a apărut Kuchugura sosiri în primul rând, unele dintre cele locale au început un zvon că nu au găsit aur şi va începe în curând să ieşi. Apoi - o alta versiune ("spăla bani") şi chiar (ia copiii de plasament, şi apoi vândute în America "). Nimeni nu credea că noii veniţi sunt motivaţi alte motive. Cu toate acestea, acum unii cred

Cu privire la existenţa "Paradisul într-una din taxei" Am invatat de accident doi ani în urmă de la un ziar local Voronezh. Chiar vrut să plece, dar apoi nu a mers. El a amintit "paradis" atunci când recent re-aparut in Voronezh. Am încercat să-şi amintească numele satului şi a început să ceară jurnaliştilor locali, chiar şi un prieten din regiunea Voronej Administraţia a cerut pentru a afla coordonatele a locuitorilor din "paradis". Adevărat, găsit în cele din urmă un telefon mai repede "northerners" în Runet. Şi a fost pe cale de a apela un număr de telefon, ca de apel menţionate anterior un prieten si meticulos descrie-mi câteva informaţii. Chiar şi fără detalii, dar on'm raport întreg interesat de fenomenul.

Ce-i 50 hectar?

Astfel, 23 de familii. Toate - locuitorii fostului oras, aproape toate - cu studii superioare, majoritatea creştinilor, sunt icoane în casele lor, deşi unii dintre cei care cult "unele autorităţi religioase indiene." Fumatul, nu bea, nu injura. Şi mai mult: ele nu mănânc carne şi copiii ei nu furaje (care pot afecta dezvoltarea lor "), nu fac fotografii. De asemenea, oficialii locali nu înţeleg de ce "nordiştii" aproape să nu se transforme grădini, nu cartofi de plante şi chiar vite greu aşteptare.

Şaizeci de kilometri de-a lungul Voronej-Kursk, un mod foarte decent, am condus o jumătate de oră. Am de gând, dar cred că pentru mine: Nu sectare? După toate din sat a explodat în oraş, dar acestea - opus. La rândul său, de Kuchugura am fost întâlnit albastru, se spală curat Chevrolet Aveo. Un cuplu mai multe mile, şi suntem pe drum asfaltat bine că am ajunge la o clădire cu două etaje frumos.

"Ai venit la casa mare, numele meu este Alexei Sidorenko" - sa întâlnit cu proprietarul Chevrolet, în trecutul recent, de la Sankt-Petersburg. Şi apoi zhurit mine, pentru că eu nu sunt din masina pentru a porni să-l salut, şi abia apoi trece mai departe. Practică, a declarat un rus. Am avut să se pocăiască.

Noi Kuchugury În casa Big fost de aşteptare pentru mine. mai multe familii, toate din cohorta de primii colonisti, majoritatea rude şi prieteni, cap de start, Raisa Chebotareva.

Du-te spune că jurnaliştii de la Voronej ori a venit, şi aici, cu excepţia cazului în ziar, "My, care l-am citit acum doi ani, nu se ridică la nimic scris. "Dar o multime de lucruri deformat - note Raisa. - Deci, acum suntem foarte prudenţi despre mine, aici este încă cu ochii pe tine. "

Am început să pună întrebări la intamplare, bazându-se pe la Runet citit si auzit de la un prieten oficiali. Este adevărat, solicitând autorităţilor Nizhnedevitsk zona (al doilea de la sfârşitul privind performanţa economică a districtului) pentru a vă astfel şi o astfel de cerere?

Răspunzătoare pentru produse: a) vaccinuri nu fac acest lucru pentru că este dovedit - care le aduce prejudicii mai mulţi copii, de a distruge sistemul imunitar, şi b) nimeni nu a fost încă dovedit că vegetarianismul previne creşterea organismului, cu atât mai mult refuza la consumul de carne, de peste se mananca ca şi ouă, brânză, lapte, c) din Yoga indian Sai Baba unele northerners "cu adevărat onorat, dar fascinaţia cu yoga şi învăţăturile sale mai creşte, chiar şi în credinţă ortodoxă lor.

Cum am ajuns aici? Înainte de a trece la Kuchugury aproximativ 8 ani de lucru in banca. El a absolvit Facultatea de Matematică Aplicată şi Mehaniki Voronej Universitatea de Stat, în ultimul an a inceput sa lucreze la banca de specialitate sale de bază - un programator. A absolvit Universitatea de Stat de la Moscova, în comerţ absenţă. A fost numit şef al departamentului de carduri de plastic, apoi ca şef al departamentului de creditare retail, apoi părăsiţi. După concedierea sa a fost o posibilitate de a trece la o altă bancă, dar am decis să termin cariera bancare. De ce? Am lucrat 8.00 - 20.00, şi, adesea, la sfârşit de săptămână, doar pentru a se vinde pentru bani pentru a cumpăra ceva, atunci a pierdut. Dar nu toate de pierdut pot fi returnate pentru bani! Lucrul într-o bancă, lăsaţi în urmă în această viaţă nu este altceva decât o grămadă de hârtii inutile.

Acum totul este aranjat în aşa fel încât omul nu a avut timp să se gândească la ceea ce se întâmplă în jur. ocupării forţei de muncă totală la locul de muncă în exercitarea de bani, de televiziune, divertisment. Eu cred că oamenii ar trebui să trăiască pe pământ, oferind un maxim independent de produse esenţiale, folosind metode rezonabile de agricultură şi organizare economică ... În plus, este important să comunice cu colegii.

Cazare în sat ne oferă cu soţia şi fiica, aer curat, apă şi parţial produse (curată şi gustoase, care ce în ce mai rară de a fi găsit în magazine). Am devenit mai aproape de natură şi să efectueze un stil de viaţă mai sănătos. Oras cu accesul necesar, ca înainte, dar acum suntem liberi de a alege momentul de plecare şi au posibilitatea de a evita ambuteiajele. Accesul la Internet satisface nevoia de informaţii în întregime. În tamplarie multe Kuchugura, aşa că am să pot da caldura mâinile oamenilor.

Vladimir TOLSTIKOV

Ca parte a relaţiei cu explicaţiile agriculturii dat Ekaterina Sidorenko (1924, fostul rezident din Sankt Petersburg): "Suntem cetăţeni, şi dificil pentru noi să înţeleagă imediat subtilitatile economiei rurale. În plus, femeile sunt de obicei mai mulţi copii pe mâinile sale, şi oamenii au nevoie pentru a câştiga bani. "Dar ce, apoi 50 hectar de teren au primit?" - Se adresează tuturor ultimii ani, autorităţile locale reproş "din Nord".


"Ce? - Solicită Raisa. - Să mergem şi să vedem. La casele lor adiacente 50 o sută de părţi Raisa cu sora ei, copiii şi fiul-a creat într-o oază - cu peisajului, gradini de flori, loc de joaca si chiar un bazin de înot în care înoată peşti ornamentali. Peste timp, doresc şi de a construi o piscină pentru copii, apoi, şi venirea lui de a vizita, o mulţime.

Apropo, numărul de copii în medie pe gospodărie "northerners" ocolită departe kuchuguryan indigene: 23 de familii care sunt responsabile pentru aproape şase zeci de copii. În acelaşi Catherine's a adoptat doi copii (10 şi 11 ani), dar încă o jumătate copil. Şi Raisa şi sora ei Irina a trăit în casa mare, opt copii care au promova Govorov - trei dintre ei au Tatarnikova - doi ...

Cararea spre naţionale "recunoaştere"

Noi Kuchugury Da, în continuare împreună cu autorităţile din "northerners" foarte chiar vrei să găsească un limbaj comun. Multe demonstrează un interes tot mai mare în activitatea sat. Pentru cele patru familii apărut sere, au la dispoziţie trei - prisacă, două - capre, a început crescând treptat pui, şi familia Govorov cumpărat chiar şi un cal.

"Deci, treptat transformă într-o locuitorii convenţional rurale. Există încă pe cineva pentru a obţine o vacă, şi apoi ne deplină recunoaştere şi respect pentru oameni ", - a glumit Galina Groulx.

Pentru "recunoaştere şi respect" străinilor li se luptă acum în a şaptea, deoarece Raisa 2002 au stabilit aici cu sora Irina sa, fiul, fiica şi ginerele.

Dar un pas important spre recunoaşterea naţională a fost de acord celebru în districtul întreaga sursa de icoana Maicii Domnului din Kazan. Cinci ani în urmă, o sursă situate la periferia de sud a satului, la poalele de cea mai mare deal din zonă, restaurat. Prevăzute în jurulţevi şi conducte, din care curge apa sfintita, bol frumos de piatra semicirculare, şi un număr de font construit. Pe dealul de ridicat cu 8 metri de mare cruce. Apropo, este cel mai inalt punct din regiunea Voronej - 268 metri deasupra nivelului mării.

Cele mai multe dintre lucrările realizate de patru bărbaţi din primul grup de nou-veniţi - Victor Tatarnikov, Anatoli Shishlov, Spiridonov Nikolai şi Kapranov Dmitri. "Dig bazin de mână şi a pus coroane fontului de stejar a fost dificil, iar baietii au decis de a utiliza pompa, - spune Ekaterina Sidorenko. - Adu-l aici, mormăie el, dar nimic nu este evacuat. În partea de sus a dealului de rulare, şi nu există nici partea de jos! De trei ori în sus şi în jos pe schelă, nu a fost încă dat seama că "ceresc Office" nu funcţionează pompa. Aşa că a avut transformă sapat in apa chetyrehgradusnoy talie. Oamenii au venit, uitat, chiar nota supărat stânga: "Adu totul la locul lui!" Dar, înainte de care au venit aici pentru a bea apa cea mai mare parte vaci.

Oamenii care sunt în fontului (ca postulat de trei ori de trei ori de o baie), susţin că apa sfinţită este într-adevăr corpul lor nu este refrigerate. Eu nu sunt destul de crezut pana am fost aruncat: de trei ori de trei ori cu capul! Nimic, nu îngheţate şi nu chiar rece.

In vremurile de odinioara acest loc a fost un bine, care, potrivit legendei antice, a existat o icoana a Maicii Domnului din Kazan. locuit în apropiere de numele proprietarului Somov, a fost un necredincios, spun ei. Somov a venit o zi să bea apă, el vede - pictograma este. Ei bine, fără să mă gândesc de două ori, el a luat şi a plecat să vândă în regiunea Kursk următoare. Întors din nou pentru a merge bine, de deschidere şi vede - pictograma este aceeaşi. Apoi Somov crezut în Dumnezeu.

Noi Kuchugury Noi mergem la sursă şi merge oriunde, chiar şi din zonele învecinate. Ei merg pentru că oamenii care auzit de proprietăţile miraculoasă a aghiazmă locale. Adevărat, nu toate îmbibate cu înţelegerea de sfinţenie de acest loc. Rezidenţii plâns de faptul că obişnuiau să vină aici pentru a vizita compania vesel cu alcool, folosind de fapt, acest loc ca un fel de saună. "Nordiştii" le curăţa de gunoi, şi fontul spanzurat un consiliu cu aceste cuvinte: "Dragi vizitatori! Sunteţi într-un loc sfânt. Majoritatea nu a cerut sa bea alcool, să nu fumeze sau jur. Dumnezeu vede totul! Rezidenţi. Kuchugury.

După ridicarea fontului "din Nord" a avut copii. Deja până în anul 2005 existau peste patruzeci de ani. În casa Big a fost aglomerat, şi apoi ideea de a organiza o grădiniţă şi de a lucra pentru copii acasa. Nikolai Spiridonov cumparat si a donat publice are nevoie de o casă la ţară abandonat (dacă nu este un astfel de zeci Kuchugura sute). Renovat, încălzită şi în apropierea unui teren de joaca echipat, deşi încă nu până la sfârşit. Acesta nu este la fel de rapid ca am dori. Principala lucrari de imbunatatiri se adaugă cinci sau şase familii. Ca organizarea de tabere de vară pentru copii, petreceri pentru copii, profesori invitat să facă clase suplimentare, în general, aceiaşi oameni - coloana vertebrală a comunităţii. Da, principiul de educare a copiilor în "northerners" este simplu: baieti toate au de a face cu propriile sale mâini - de cusut, colectarea de lemn de foc (pentru protopki House), pentru a ajuta la educarea mai tineri.

Downshift

"Doar nu folosesc cuvântul" comunitate "în legătură cu noi - să-mi explice Dmitri Kapranov. - Noi toţi suntem diferite. Eu, de exemplu, nu va face afaceri cu ... "(mentionand numele unuia dintre populaţiile din Nord").

Şase ani în urmă, am planificat să meargă în America, chiar şi documente colectate. Nu am grija unde te duci, nu am dori ţara în care locuiesc. Toţi din jurul meu nu se potrivea: beţia, grosolănie, fum peste tot, şi chiar teamă pentru ei şi pentru copiii viitor ... Eu chiar nu vreau copiii mei să trăiască într-o astfel de atmosferă. Aceasta a fost principala motivaţie pentru a ieşi din această urbanedar, de asemenea, din această ţară. Într-o conversaţie cu un văr i-am spus ce vreau sa plec. Ea a ascultat cu răbdare cu mine şi apoi a spus: "Toată lumea spune că de rău. Dar nimeni nu face nimic pentru a deveni mai bine "Această frază puternic gravate în memoria mea şi forţat să se gândească!. Şi într-adevăr, am făcut nimic pentru ţara noastră că ceva a fost mai bine. Doi ani mai târziu am mutat la Kuchugury.

Catherine Sidorenko

În general, o imagine comunitate pastorală "din Nord" nu sunt reprezentate: aproape fiecare om operei sale, toţi străinii au fost împărţite în mai multe companii separate, o singură echipă, coeziv nr. majoritatea familiilor de tamplarie hrană pentru peşti "din Nord". Ei au construit - în general, de la zero - 8 tamplarie, care produc mobilier din lemn, ferestre si usi. Pe ordinea poate produce diferite şi exclusive produse. incepatori Tamplarie învaţă Serghei Tsupikoff, una dintre primele stabilit în Kuchugura "din Nord".

Dar ce fac cei care încă nu au însuşit, sau chiar nu mergi la master de afaceri tamplarie?

Asta e ceea ce i-am răspuns la această întrebare prin e-mail, Galina Groulx, kuchugurovskoy redactor fabrica de ziarul "Prezent nostru" (circulaţie, ca de mult ca 20 de exemplare, distribuite doar între populaţiile din Nord "):" repararea casei (procesul dureaza permanent, cu scurte întreruperi), decora pe teritoriul de viaţă - a face dintr-aruncă în apropiere hidos (bine, este cu ajutoarele sale, desigur), provocând un teren fertil şi împarte orice flori şi alpin similitudine. Si tu ar trebui să citiţi o mulţime de cărţi despre grădinărit înţelept şi instalaţii legume diferite şi fructe de padure, până atunci echipa paturi, şi apoi au buruienilor, apa ... Va puteti imagina cat de dificil este să stăpânească aceste competenţe o persoană cu două învăţământul superior şi un MBA (nimic adică mai greu laptop Nu ţineţi în mâini), a crescut în oraş? Două ori pe săptămână, ajutând la gradinita Tatiana Tatarnikova. Am încercat să comerţului pe Bursa de Valori (în destul de bine, dar aici din cauza lipsei de acces stabil la Internet până când rezultatele lasă mult de dorit). Recent sa dus să înveţe să ţese produse din răchită (în prezent, numai stapaneste coş). Dar încă mai distractiv la plimbare prin dealuri (nu atât de des, de altfel, din păcate) pentru a comunica cu oamenii (saptamana aproape fiecare să călătorească în jurul Tsupikovym baie), un film bun pentru a vedea (de pe disc, nu o antena de televiziune), o carte buna de citit şi prietenii pentru a scrie. Mai mult ajutor fosti colegi şi bun doar de persoane (care încă mai cred că de afaceri este sensul vieţii lor), utilizând cunoştinţele şi abilităţile (consultanta in marketing si planificarea afacerii). Şi cu un copil merge în - este prea consumatoare de timp.

Noi Kuchugury Dintre toate răspunsurile pe care surprins mai mult decât altele. Am vrut detalii. De ce, am întrebat o femeie de succes pentru a calatori din capital la gârlă rurale? Şi obţinerea de la doamna Groulx acest răspuns: "Am vrut să trăiesc diferit. Cum ar formulat corect? În limba engleză se numeşte downshifting - downshift, respingerea a mişcării sus pe scara socială şi trecerea la un stil de viaţă simplificat. După ce mi-a plăcut totul - planuri globale, management, marketing, finanţe, fiscalitatea, concurenţa. Recrutare, training, concedierea personalului. Şi am înţeles destul de bine: în ultimii ani am deţinut funcţii de conducere în companii mari. Cu toate acestea, la un moment dat a devenit foarte clar şi uşor de înţeles că nu numai eu nu doresc să lucreze pentru altcineva, nu vreau să mă conducă, dar ea nu vrea cineva să conducă. Oh, şi un fiu. A doua zi, înainte de apariţia lui în funcţie de ziua în care am venit acasă de la muncă la unsprezece seara. La două săptămâni după naşterea lui, am făcut deja o primă întâlnire cu şefii detdelov la domiciliu, şi de şase săptămâni mai târziu, sa dus la lucru la birou. Dar când el a fost de şase luni, mi-am spus: "Eşti în mintea ta" Si? Sărit de pe scară a trenului. Acum, când ea a venit la Moscova, întreb cum am trăit aici de mulţi ani şi a rămas în mintea lui dreapta. Moscoviţii nu-i lasa sa ia infracţiune, îmi place acest oraş, numai pentru viaţa umană, el, în opinia mea, nu sunt foarte potrivite.

"Noi nu suntem fraieri"

Sunt în curs de dezvoltare "din Nord" lungi şi detaliate. Vand casa veche (puteţi întâlni cele 35 de mii de ruble), repararea lor temeinică şi reconstrui. Sau re-construi. Aproape fiecare casă nou-veniţi de canalizare, alimentare cu apa, precum si bai si grupuri sanitare, masini de spalat, etc - Toate în oraş. În casa Big sunt la fiecare etaj.

Adevărat, nu toate localnicii să înţeleg de ce toate astea. Tatiana Tatarnikova spune: "vecinul apoi mi-am întreba mereu:" Ei bine, acum ai pus flori atât de multe, dar ce faci cu ele "Evident?, Am crezut că ar vinde mai târziu, când mult mai diluat. Dar, uite, unele locale, de asemenea, a început să crească flori.

La realizarea conversaţie în casa Big, Dmitri Kapranov (cunoscator "Maestrul şi Margareta, capodopera lui Bulgakov citit de douăzeci de ori) gazele la unele priborchik. "Este I, - explică - la videonyane un copil intr-un dormitor la etajul al doilea ceas".

Eu întreb: ce surgutyanina, nevoit să părăsească marginea bogăţiei de petrol? El a răspuns: "Doar nu cred că toţi suntem aici nişte fraieri. Aici, toţi orăşenii, la un moment dat au fost toate în apartament. Deci, am petrecut ceva timp în Surgut. Dar acolo, în partea de nord, cum trăiesc? Ei cred că, temporar, şi apoi se dovedeşte că ramas acolo pentru totdeauna şi să moară. Am decis că nu era al nostru. " Unul dintre motivele pentru Surgut "din Nord" au decis să plece de la Surgut, a declarat Dmitri, a crescut considerabil în ultimii ani, traficul de droguri, care rezultă în aproape fiecare adolescent este ataşat la alte droguri ...

Întrebat interlocutori, dacă acestea au un fel de organizare socială. Da, răspunsul este numit Kuchugurovskaya familii locale, ONG-urilor şi a familiilor adoptive Nizhnedevitsk District, regiunea Voronej "Turnul Alb". Numele a venit de la Academician Mihail Shchetinina. Apropo, Alexei Sidorenko - unul dintre elevii de la şcoala lui ("Centrul de formarea complexă a personalităţii copiilor şi adolescenţilor în Tekose Krasnodar Territory), deşi tipul de la un moment dat exmatriculat de la scoala. Pentru unele trucuri, Alex nu-mi spui, dar a asigurat că acum că el era expulzat, nu. La Shchetinina el nu ia infracţiunii: chiar ani şi jumătate de la şcoală, academice suficient pentru a deveni o persoană normală, harnic si bun om cu familie.

Cum de a interacţiona cu "nordiştii" cu comunităţi similare în alte regiuni ale ţării? Uneori este "schimb de experienţă", cineva se apropie, şi "din Nord" pentru a merge cineva, deşi nu de multe ori: lor ii pasa de ajuns.

Dmitri Morozov, jurnalist, liderul comunităţii Kitezh în regiunea Kaluga, care a preluat de învăţământ, trei duzini de asistenta maternala, a fost Kuchugura recent, toate aprobate, dar a spus în despărţire: "Tu eşti prea dispersate, astfel încât viaţa comunităţii nu vin."

Şi într-adevăr, la domiciliu "din Nord" sunt departe de a fi una de alta, unele chiar vizita reciproc cu privire la maşinile du-te: nu au întotdeauna timp, mai ales cu copii mici, du-te pe un kilometru de deal ţară drumuri, sau chiar două.

Pune o altă întrebare de prost: Este adevărat că aţi adoptat copii sunt achiziţie până la a ajunge la toată lumea ca vizitatori de sănătate, părinţii, pentru 4600 ruble? Ca răspuns, am vedea un zâmbet: cum ar putea educa un copil în mod corespunzător, hrană şi îmbrăcăminte astfel de bani? Apropo, cinci părul roşu, frumos Sasha, copil adoptat de ... din Yakutia, care a luat în materie de educaţie (împreună cu alte şapte bani) Irina Korzhova!, Este încă în departamentul de districtul de custodie nu are dreptulachivaet: documente privind băiat tot drumul de la Yakutsk nu veni ... Cum sunt copiii adoptivi? Da, pe cuvântul din gura. Recent am adus într-un mod familiar rude Korzhova o altă fată, Nastya Ilyin. Am sunat şi a întrebat: "Ai adăpost?"

Irina 39 de ani, ea are fiica ei, Jana, de 20 de ani. "Dor de tine" pentru copii? Da, este recunoscut şi este principalul motiv pentru care stabilite de surori de familie patronaj.

Dar mai este ceva, mă întreb interlocutori care vă împiedică să trăiesc în linişte face munca lor şi a creşte copii? Se pare că societatea "NAPCO", afiliată la carnea de capital Cherkizovsky. A cumparat o ferma întins, aproape de porc se bazează Agrocomplex a închiriat toate câmpurile din zonă, cultivate de grâu şi orz (pentru boabe grosier). Deci, în iunie angajat "NAPCO" aeronave poleniza câmpurile de pesticide "Dimetoad-400. Apoi, copiii au început să aibă astm, şi o femeie a trebuit să ia de pe ambulanta la spital. Pulverizare a pesticidelor, în unele locuri aproape peste grădini, deşi normele sanitare şi a normelor care se poate face la o distanţă de nu mai puţin de 2 km de decontare. Scrisă din cadrul Parchetului de transport o plângere, în cele din urmă ea a părăsit compania o amendă ... 20 mii de ruble.

"Deşi legea în astfel de cazuri a fost posibil să impună o amendă de 200 de salarii minime, adică 460 de mii de ruble", - spune "canadiană" Serghei Kopytkov.

Noi Kuchugury Serghei sa întors din Canada împreună cu soţia şi fetiţa recent. Doi fii cel mai mare care a rămas în Canada, absolvit de la colegiu. "El a trăit în Occident - continuă Kopytkov - si a realizat ca nu pot acolo. Copiii completeze educaţia lor. Privind la lumea lor, să înţeleagă că acestea trebuie să fie acolo. De securitate socială - cu acestea, există toate drepturile, dar restul a problemei. Sistemul de civilizaţiei occidentale se dezintegra un efect asupra unei persoane, în special tineri, care nu au luat încă locul în principiile lor morale ... Dar, în Rusia au destule probleme. Sunt aici pentru patru luni. Şi am văzut cât de profund de expansiune a plecat. Beţie printre oameni - o consecinţă a frustrare, dar ea - o consecinţă a sistemului. Te uiţi la oameni şi a vedea modul în care autorităţile l trateze ... Asta e planul împrăştiate erbicide, din cauza locale, chiar nimeni nu ar fi avut loc pentru oricine să se plângă. otravă toarnă pe capul oamenilor şi locale, spunând că, înainte să se întâmple. Acestea au fost utilizate. Medicii aici o a cerut recent după încercare: tu, o lucrare de fabricaţie chimic?

Casă Kopytkov pentru reşedinţa de iarnă nu este inca pregatit. Doar câteva luni, înainte de vreme rece, rămâneţi pe aici, şi apoi decide să suspende sau nu. În funcţie de cauză, spune, cum îndrăzneşti cu pesticide. "Pentru a sta aici şi priviţi ca fiica mea stropit cu otravă de aeronave, voi nu. Atunci când de conducere aici, am fost ghidat de consideraţii de mediu, în cazul în care uitam cel mai bun. Şi acum, aici a ştiut că cel mai rău - este agricultura, mult mai rău decât la Cernobâl. Faptul că această cale este cel mai puţin intensivă a forţei de muncă - se presara Muck sol. Lor nu le pasă ce se întâmplă cu oamenii, cu sănătatea lor. Tuse, sufocare, unele căzut într-un leşin. Când locuiţi în oraş, gândindu-mă că va veni la pământ şi în acel moment în distanţă de sân plin vzdohnesh ... iluzii disipat.

De ce, mă întreb kuchuguryan, se presara cu pesticide atât de mult? Se pare că randamentele de grâu 50 la sută (cea mai mare din plante) rentabilitatea. Dar este, de asemenea, dăunătoare cele mai vulnerabile. "Populaţia din ele, în general, nu este nevoie - se plânge Kopytkov - ei au nevoie doar de angajaţi, dar un număr mic - pentru 40-50 de persoane de la sat. Şi câţi trăiesc şi cum nimeni nu ii pasa. Dar se bucure locale: locul de muncă este în cele din urmă. Mai mult, plătind mai mult decât de la fermă. La o medie de 12 mii de ruble drivere tractorului. Dar ei nu le pasă că ei, ca sclavi, a cumparat ca un consumabil. Sat va deveni cale de disparitie? Aceasta va aduce oamenii de la centrul raional - în cazul în care lipsa şomerietc Pentru aceste motive, unii angajaţi nu au nevoie de mult. Inginerie un nou, de înaltă performanţă ".

Noi Kuchugury "Şi aşa aş - a continuat Kopytkov - el a vrut să ridice terenurilor şi locuiesc în ea. Ce să facă? Deşi nu există bani, şi apoi vom vedea. Obiectivul numărul unu - muta familia la produsele ecologice. Pentru o lungă perioadă de timp cercetare pentru acest loc, a adoptat o serie de domenii, dar acum văd că toată lumea este terenul pe moarte. Un alt site-ul pare a fi un ochi pe sat, dar sa dovedit, cinci kilometri fabrica chimice! Din păcate, au rămas doar prelucrarea primară a materiilor prime, astfel încât a ecologiei îngrozitoare. Şi acest lucru este rezultatul ghid de strategie pro-occidentale.

Trebuie să spun, kuchuguryane alte deşi în cauză despre ecologie, dar nu în asemenea măsură, ca Serghei Kopytkov. O doamnă, de exemplu, consideră că "canadiană", această preocupare a ajuns la gradul ekofobii şi că el nu Kuchugura fi probabil amânată.

De altfel, fiul lui Raisa, Anatoli Shishlov, de asemenea, "stropeşte" pe pesticide de top: lucrări pentru un fermier local, pollinates cu deltoplana domeniul său. Încerc doar să o fac departe de case şi grădini. În general, visul Anatoliei: un avion construit de lumină (el a început deja acest lucru) şi de a crea o şcoală de aviatori tineri pentru copii. Pentru a face acest lucru, mergeţi la Moscova şi a obţine un certificat de predare, şi că Anatoli este de gând să faci în această toamnă.

Două vise comune

În general, există o northerners "sunt două vis comun - pentru a salva pe moarte eventuala fată şi râul restaurat biserica din sat - Biserica Sf. Ioan Divin.

Râul aici este aproape peste tot în sat (care este de 14,5 km) hăţişuri, mlaştină şi redus la dimensiunea fluxului de cauza de ani de coasta aratului necontrolate. "Nordiştii" doriţi să includeţi restaurare de fete în proiectul federal "râuri mici de Rusia." Dar pentru a face acest lucru, trebuie să pregătească un proiect de prima, dar este de aproximativ 600-700 de mii de ruble. La administraţia districtuală bani pentru ea şi nu va fi. Pentru a curăţa râurile din sectorul unde este complet inundate (aproximativ 6 km), este necesară, potrivit experţilor, aproximativ 6.8 milioane de ruble. De altfel, fata este una din puţinele râuri din zonă, şi într-adevăr, în Rusia Centrală, unde nu există dumping producerii de deşeuri. În apă pură, exodul sa este formată exclusiv chei.

Acum templu. Este un imens, inalt, aproape casa de cinci etaje, construit la începutul secolului al XVIII-lea. În Kuchugura, prin modul în care, înainte de Revoluţia din Octombrie au fost aproximativ 20 de mii de oameni, acum aproape o jumătate de stânga. "Nordiştii" au fost scoase în templul de gunoi, asa ca aici apoi brusc a se vedea fresce pe pereţi. Din păcate, templul continuă să scadă. Pentru a distruge templul a început în anii 30. La cruce, templul a aruncat apoi frânghii, şi două tractoare au încercat să treacă de vina, dar numai îndoit. Potrivit bătrâni, toţi membrii acestui sacrilegiu în anul în care a murit ...

Numai aici, spre ruşinea mea, am aflat că despre sat că, în anii 90 a fost împuşcat de serie regizorul de film documentar, Vladimir Voronej Gerchikov "Kuchugury şi împrejurimile. Personajele principale - Anna Filippovna fierar numit ţigan; Gerchikov ei chiar a condus la Moscova, a aratat cum zhiruet de capital. Au spus că persoanele în vârstă în aparatul de fotografiat despre ce satul a căzut în descreştere, a criticat Elţin antieltsinskie cântat ditties. Filmul spune despre cât de mulţi bovine au fost mult folosit pentru cultivarea sfeclei de zahăr de fermă, se arată în distrugerea colibe viţel (în prezent acestea stau în aceeaşi stare, cu excepţia faptului că zidurile în unele locuri sunt chiar mai puţin - oamenii le analizează în cărămizi).

Pentru acest film Gerchikov a primit în 1997 Premiul Tefi ", iar în 2002 - Premiul de Stat. După această filme documentare intitulat Guild si sa mutat la Moscova. "Nordiştii" cu Gerchikov deja amortizate prin e-mail, în regia la ele, nu o dată a promis să vină la Kuchugury, dar până acum nu pot găsi timp.

Povestirily Gerchikov atunci când a căutat un loc potrivit pentru Saga său documentar de ofilire din mediul rural Rusă, pe harta regiunii Voronej, când a văzut primul titlu - Kuchugury. Deci, se pare, directorului, că tonul de cuvânt Platon Chevengur - City of Utopia Populare Revoluţionare, în cazul în care Kop'onkina comisarul (dacă aceasta a fost de muncitori, sau de la profesori - caracteristici ale personalitatii sale a frecat pe Revoluţiei ") a vrut să" ardă cu convingerea tuturor imobiliare din teren care au părăsit un om în tovarăşul adoraţie. M-am dus acolo, a căutat şi a văzut că povestea Kuchugura în mare măsură se suprapune cu Chevengur. De altfel, sovieticii au posibilitatea de a adopta numai după parte regulată a roşu după lupte grele, a suprimat revolta condusă de Antonov. roşu lung nu poate face nimic cu ţăranii rebele. Aproape fiecare kuchugurovtsa mansarda a fost o mitraliera. La urma urmei, oamenii au luptat pentru propriile lor, pentru a asigura că terenurile lor nu este confiscat, vacile lor genealogice şi ovine (apropo, o oaie kuchugurovsky unic primit la expozitia de la Paris în anul 1900 o medalie de aur). Din acel moment, o represalii ale Războiului Civil, iar satul a început să se estompeze ...

Când m-am raportat la acest Kuchugura spus, m-am gândit: după toate populaţiile din Nord ", în fapt, întoarce acum traieste intr-un sat din Rusia, în cazul în care această viaţă a fost o dată în plină desfăşurare. Poate pentru ei, de asemenea, într-o zi va retrage documentar. Şi îl numesc "Cărţi noi kuchuguri.

Evgheni Verlin
Moscova - Voronezh - cu. Kuchugury - Moscova
http://russkiymir.ru/ru/magazine/102008/?id4=3629&i4=9Joi, 26 martie 2009
Vizualizări: 9384

Citiţi de asemenea

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat astăzi, la invitația Ministerului Mediului, la o discuție publ...
72
Pe strada N. Dimo, în perimetrul casei 27/1, au fost mutilați mai mulți brazi, iar alții au rpmas fără vîrfuri. Mai mult...
64
Un remediu excelent, care este foarte ușor de pregătit!Sistemul imunitar este o parte importantă a funcțiilor organism...
292
Laetiporus sulphureus – Lasca galbenă.Este o ciupercă comestibilă, foarte gustoasă, apreciată ca o delicatesă, ea apare ...
111