Noile tehnologii în domeniul de ambalare a produselor cosmetice
Noile tehnologii în domeniul de ambalare a produselor cosmetice
Problema protejării mediului înconjurător preocupă nu numai organizaţiile internaţionale, cum ar fi Greenpeace, acestei chestiuni se acordă multă atenţie aproape în toate domeniile ale activităţii umane. Un accent deosebit a fost pus pe pungile de plastic ce poluează mediul înconjurător şi o varietate de ambalaje de plastic, care sunt încă folosite în producţia de parfumuri şi cosmetice de calitate, să spunem, nu prea înaltă.
Este de remarcat faptul că o mare parte de machiajul profesionist trece pe baza ecologică, ceea ce înseamnă că faţă de ambalaj în acest domeniu sunt puse cerinţele speciale. În ceea ce priveşte componentele ecologice, despre compusele sintetice nici nu poate fi vorba. Acest lucru este valabil în special pentru producţia companiilor, care fac parte din coaliţia Sustainable Packaging Solution.
Desigur, trecerea de la componentele de plastic la analogurile biodegradabile în structura ambalajului atrage după sine creşterea costurilor de producţie, dar în acelaşi timp, va creşte şi preţul de cost al mărfii. Potrivit experţilor în industrie, astăzi, probabil, este singura modalitate de a stabiliza situaţia ecologică în domeniul producţiei de cosmetice nu numai într- o anumită regiune, dar şi în lume în general.
Concomitent cu problema ambalajului ecologic, producătorii s-au ocupat şi de dezvoltarea tehnologiilor, care vor permite menţinerea calităţii produselor cosmetice un timp îndelungat. Până în present, astfel de tehnologii deja există şi diferă mult de tehnicile standarde de termoformare. Această tehnologie de ambalare nu numai că a fost brevetată, dar de asemenea, se utilizează în mod activ de compania franceză Rosas pentru producţia cosmeticelor, printre care sunt şi cosmetice profesionale pentru faţă.
Tehnologia prevede punerea în aplicare a două etape: eliminarea de oxigen din ambalaj şi sterilizarea produselor cosmetice înainte de ambalare. Specialiştii firmei susţin că această metodă de ambalare contribuie la păstrarea produselor cosmetice adecvate pentru consum o lungă perioadă de timp. Efectul ecologic în urma utilizării astfel de tehnologii este evident, deoarece aceasta economiseşte până la cincizeci la sută din folie de plastic, ceea ce, la rândul său, va reduce volumul de producere a acesteia.
Fără îndoială, este imposibil de exclus complet utilizarea ambalajelor din materialul plastic, deoarece ele se folosesc pentru împachetarea unor produse alimentare, precum şi în producţia farmaceutică. Dar producătorii de cosmetice déjà au păşit pe calea folosirii ambalajelor ecologice, care va permite să se rezolve unele probleme de poluare a mediului înconjurător în acest domeniu.
Oamenii de multe ori întrebă cine din producătorii de cosmetice sunt consideraţi ecologici? Astăzi ne vom limita la denumirea unor firme, dar mai târziu promitem că vom scrie despre ele in detaliu:
Aubrey Organics (există într-adevăr în Rusia)
AVEDA (companie puternică, care pune un accent mare pe ambalajul ecologic)
Lavera NATURKOSMETIK (cosmetice pentru vegani)
EVE ORGANICS (producţia este aprobată de Vegan Cosmetics)
Nvey Eco (Australia)