ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Non-umaneAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

animale şi la om Cât de mulţi oameni cred despre drepturile animalelor într-o lume în care drepturile omului sunt încălcate, în cazul în care crima şi violenţa împotriva propriilor fel lor sunt făcute în fiecare minut? Un om obişnuit să se gândească la el însuşi ca coroana creaţiei şi maestru al planetei, dar complet uitat despre asta, de a fi stăpîn - nu înseamnă a distruge, dar la asistenţă medicală şi proteja pe cei care depind de el şi de care acesta depinde.

Ritmul cu care oamenii distrug planeta, chiar speriat: acum rata de dispariţie a unor specii în 1000 de ori rata naturală a evoluţiei. Dar noi par să fi încetat de mult să fie sănătos şi plin de compasiune fiinţe, devenind un creaturi vorace şi a consuma.

Între timp, sub acelaşi cer cu noi, există o uimitoare lumea animală, pentru care reprezentanţii acestei planete - acasă aceeaşi, ca pentru noi, oamenii. Şi tot de pe ei - de la elefant maiestuos la inguste de insecte - fratii nostri mai mici, acestea sunt unice şi ei au fiecare propria lor speciale locul şi scopul într-un sistem ecologic unic numit Pamantul. Şi dacă nu vorbesc şi nu cred, ca oamenii nu - aceasta nu indică faptul că animalele nu au sentimente şi intelect. Iată câteva fapte citate în cartea lui Steven Cel mai bun de a "cuşcă de rupere: drepturile animalelor:" dicţionar de gesturi gorilă numit Koko este de 500 de cuvinte ştie. Parrot Alex numele a peste o sută de subiecte diferite, se distinge şapte culori şi cinci varietăţi de forme. În plus, Alex este capabil să conta la şase, şi spune fraze semnificative iubeşte. gorilă Michael a auzi Luciano Pavarotti şi refuză să meargă atunci când pe emisiune de televiziune de concert sa delfinilor. Hoku doliu după moartea prietenului său delfinilor Kiko. cimpanzeu Flint, a murit de un atac de cord când nu era mama.

Ştim acum că ADN-ul uman este de 98% identic cu ADN-ul cimpanzeilor, care sunt genetic mai aproape de om decat, de exemplu, pentru urangutani. La mamifere, există sistemul limbic şi neocortex, care este, aceleaşi zone ale creierului care permite oamenilor de a experimenta emotii si gandire abstracta. Multumesc neurologie ştim că toate mamiferele au oxitocina - un hormon responsabil pentru obtinerea de agrement de la sex, precum şi jucând un rol cheie în formarea de ataşament între mamă şi copil. În cazul în care emoţiile şi intelectul omului au o bază chimică şi psihologică, şi animalele sunt aranjate într-un mod similar, este probabil că acestea sunt, de asemenea, posibilitatea de a experimenta emotii complexe, cum ar fi dragostea, şi pot gândi creativ. "

Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă preferă să nu-l observa, crezând încăpăţânare astfel de lucruri, numai în cazuri anecdotice sau ignora pur şi simplu fapte. Şi animalele sunt încă sute de mii de mor în timpul experimentelor de laborator, produse fără nici o anestezie, ei au fost grav dressiruyut in circuri - spre deliciul mulţimii, ei se ucid pentru blana - nu nevoie reală pentru ea.

La început era Cuvântul?

Filozofia de antropocentrism dateaza de la Grecia antică. Mai tarziu ea a devenit larg răspândită în Renaştere. Potrivit acestei doctrine, are doar valoare, şi plante şi animale există numai pentru nevoile umane. Acest punct de vedere are loc în diferite epoci mintea mare.

De exemplu, medievale Teosoful Toma de Aquino a fost convins de faptul că persoana nu şi nu poate exista o datorie morală faţă de animale. Şi Rene Descartes, matematician mare, sincer credea că natura de animale - o pur mecanic. Ele nu pot simti durere, nu se poate simti durere piatră de moară, se pisa de cereale. Animale, credea Descartes, este imposibil de a provoca suferinţă, şi toate strigând că acestea emit - nu mai mult de zgomot ale mecanismului de actionare.

Oricare ar fi cuptorcially, acest punct de vedere continuă să adere la cei mai mulţi oameni în secolul 21 - că nu suntem departe de Evul Mediu. Este pentru că este un punct de vedere este convenabil, şi vă permite să scrie în afara umanităţii multe crime le-a comis împotriva animalelor?


Oamenii sunt utilizate pentru a justifica o astfel de atitudine din Biblie. Cu toate acestea, de vandalism şi, de fapt, interpretarea greşită a versurilor din prima carte a Bibliei - Geneza, care spune că Dumnezeu a dat toate lucrurile de pe Pământ în mâinile unui om - în mai multe moduri prestabilite cursul distructive de dezvoltare a civilizaţiei în ultimii 2000 de ani.

Spre deosebire de iudaism si crestinism, budism atribuie valoarea absolută a omului. Acest om a avut un loc undeva la mijlocul distanţei dintre formele de viaţă mai mică şi mai mare. Principiul de respect pentru viaţă este universal şi se aplică la toate formele de viaţă - pentru oameni, animale şi plante.

Aceste observaţii au fost răspândite în rândul oamenilor de ştiinţă şi umaniste. De exemplu, Albert Schweitzer, cel mai mare umanist al secolului trecut, credea că persoana etice nu este întrebat în ce măsură o anumită substanţă este valoros sau demn de simpatie. Etica - o reverenţă faţă de viaţă şi responsabilitatea nelimitat la toate că trăieşte.

Animalele au dreptul la viaţă şi la protecţia de suferinţă. Ameninţările la adresa vieţii, un sentiment de durere, frica, echivala experienţa umană şi animală de acest gen din aceste şi altele - un singur caracter. Şi în acest caz, superioritatea intelectuală şi spirituală a omului în acest caz nu dă numai dreptul de a le trata cu cruzime, dar necesită compasiune omului şi a proteja.

Bestia istorie

animale şi la om Ce ti-ar spune despre pisica domestică? Asta ar putea spune un urs polar aşezat pe un iceberg şi se uită la stele? Ce fel de povesti ne-ar auzi de la un elefant sau un delfin, dacă Vreau doar sa le asculte?

10.04, cand lumea va marca ziua de protecţia animalelor, la Moscova, la Sala Mare a cinematografului "35 mm" (Pokrovka, 47, m.Kurskaya, Red Gate) va găzdui un festival animat spectacol, care se numeste "povesti de animale". Este imperios necesar pentru a ajunge la copii nu numai, dar şi adulţi.

Arata organizat de Fondul Internaţional pentru Bunăstarea Animalelor - IFAW în săptămâna de învăţământ, efectuate la nivel mondial. Dacă nu putem explica copiilor noştri, de ce este atât de important să aibă grijă de animale şi a le proteja, cu excepţia cazului le-am invata dragostea si compasiunea, umanitatea are, pur şi simplu nici o şansă de supravieţuire.

Programul promite să fie informativ şi interesant. Acesta include lucrările realizate în Rusia, Franţa, Danemarca, Belgia şi Canada. Unele filme sunt cunoscute publicului intern, altele au apărut doar de sub pensula artiştilor şi încă puţin cunoscut, chiar şi pentru profesionişti.

animale şi la om Problema utilizării de blană şi piele de animale marcate clar în filmul "Pums" creat in studio "pilot" bine-cunoscut regizorul Michael Aldashinym. Pe insula locuita de bastinasi, un vanzator care călătoresc ajunge la schimbări revoluţionare de moda locale, facilitând astfel în mod semnificativ viaţa de animale locale.

Soarta animalelor rurale a fost obiectul de ironie delicat in filmul "My Life" de către Natalia mesteacan. În acelaşi timp poveste amuzant şi trist despre aventurile unui porc mic şi conaţionalii săi în curtea sat a câştigat dragostea din lume şi zeci de premii, inclusiv premiul "Pentru cel mai amuzant desene animate din lume, festival de animaţie cele mai prestigioase din Annecy.

O tehnologie interesanta animatie tridimensionale în filmul său "pentru a mirosi un urs" se aplică nominalizat la Oscar, canadiene Hodeman Co. Folosind plat, decupaje de hârtie, directorul spune povestea despre ursul polar bumping în canistră de combustibil şi a devenit dependent de durereevaporare.

Subiect umanităţii şi interacţiunea dragoste cu natura a fost mult timp un clasic pentru animaţie rus. Timp de mulţi ani, la directori de Soyuzmultfilm a căutat în mod regulat poveşti despre animale. Amintiţi-vă puţin enot, vulpe Patrikeevnu, Baiyun pisică, lup şi corcitură satul un desen animat genial "A fost odată un câine."

Poti sa te gandesti din istoria buni decât cei care sunt dispuşi să ne spună animale? Putin probabil.

Să ne amintim iubit desene animate si filme despre animale, care au lasat o amprenta in sufletul meu. Bazat pe opiniile dumneavoastră, dragi cititori, ne-am facut un rating de filme cele mai populare - animatie ca si arta si sa vorbeasca despre istoria a unora dintre ele.

Şi nu trebuie să fie cu întârziere, au nevoie de timp pentru a invata compasiune şi responsabilitatea de copiii noştri, care sunt acum foarte greu şi foarte dificil, pentru că astăzi generaţia mai tânără este literalmente bombardaţi cu informaţii, educarea lor în consum - neatent şi crude.

... Pentru a realiza dreptul lor la libertatea nu este uşor. Chiar şi mai dificil să se înţeleagă că această lege are fiecare creatura. Şi să recunoască acest drept pentru animale - justifică, prin urmare, titlul de Om.

Autor: Alexander Melnikov
Sursa: Ledi@Mail.ru


Miercuri, 30 septembrie 2009
Vizualizări: 4174

Citiţi de asemenea

Pe lacurile zonei ecologice VioPark creat de holdingul Daac Hermes s-au stabilit mai multe lebede. Acest lucru îl demons...
26
1. Nu e voie să pregăti în seră un pămînt prea bogat nutritiv pentru această cultură. Aduceți (chiar din toamnă) gunoi...
280
În Asia, încă din cele mai vechi timpuri, se știa că membrele inferioare îmbătrînesc în primul rînd. În tratatele orient...
359
Astăzi site-ul www.moldovenii.md, dedicat studiului, conștientizării și promovării adevăratei istorii și culturii a Mold...
185