Noua Zeelandă a recunoscut oficial că toate animalele au rațiune

/ Vizionări: 170

Новая Зеландия официально признала, что все животные являются разумными существами

Un precedent incredibil a fost stabilit în Noua Zeelandă. Din punct de vedere legal, a fost luată o decizie cu privire la ceea ce era deja adevărat pentru iubitorii de natură - faptul că animalele au rațiune și au aceleași sentimente ca și noi.

Acest lucru marchează o schimbare incredibilă a conștiinței publice, în care mai devreme doar cîteva animale au primit dreptul la protecție.

Noua Zeelandă a recunoscut oficial că animalele sînt ființe cu rațiune
Noua Zeelandă a recunoscut oficial că animalele sînt ființe cu rațiune

Potrivit proiectului de lege în favoarea protecției animalelor (Animal Welfare Bill), vor fi pedepsite acele persoane care abuzează de animale și vor fi interzise cercetările și experimentele pe animale. Orice vînătoare și prindere de animale sălbatice va deveni ilegală.

„A spune că animalele au rațiune înseamnă a afirma direct că ele pot avea atît emoții pozitive, cît și negative, inclusiv durere și suferință”, a spus dr. Virginia Williams, președinte al Comitetului consultativ național de etică animală.

„Perspectivele privind protecția animalelor se schimbă rapid, iar ordinea stabilită care era odată un fenomen obișnuit pentru animalele domestice și de fermă nu mai este acceptabilă”, a spus dr. Steve Merchant, președintele Asociației Veterinare din Noua Zeelandă. „Proiectul de lege aduce legislația în concordanță cu schimbarea atitudinii țării noastre față de statutul animalelor în societate”.

Sperăm că lumea le va urma exemplul!