ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Novgorod — Klondike pentru arheologiAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


Ancient Novgorod terenuri fost întotdeauna considerate refugii sigure pentru arheologi - unic compoziţia sa vă permite să stocaţi practic orice material intacte. "Nahodka Millenium" se numeşte cea mai veche carte, extrase din stratul cultural al secolului XI. vara anului 2000, trei foi de lemn - tsery inundat cu ceară, zăcut în pământ o mie de ani.

Gândiţi-vă la aceste cuvinte - după secole şi secole, până la o zi la carte, din nou, nu a luat mâna omului. Din cauza conţinutului său (unele bine-cunoscute psalmi) descoperire a fost numit Novgorod Psaltirea. - Teren de stocare sigure, inscripţii pe un astfel de material fragil ca de ceara, a fost posibil pentru a citi, dar pagini au fost împrăştiate în mii de mari şi foarte mici particule relativ, este incredibil de greu pentru a restabili. Niciodată în lume nu a fost atât de complicate de reparaţii de lucru - a durat o perioadă neîntreruptă de trei ani şi a fost finalizată în ianuarie 2004, valoarea acestui monument nu a fost niciodată în măsură să-şi exprime în termeni monetari. Să nu mai vorbim altă valoare - pentru că măsura cea mai veche carte slavă a fost considerat Ostrom Evanghelia 1056 In primavara anului Novgorod Psaltirii poate fi văzut mai întâi în Muzeul Novgorod de rezervă, şi apoi va începe o procesiune triumfal prin muzee, dintre care primul este de natură să devine Hermitage.

De lucru unic pentru a restabili cartea are un singur specialist în Rusia, capabilă să lucreze cu astfel de descoperiri antice - restaurator Vladimir Povetkin. El este, de asemenea, renumit pentru capacitatea de a revigora instrumente muzicale vechi, lecţii de la săpături. Din anul 1951 a constatat mai mult de piese de cincizeci de ani, sau fragmente, spune despre lumea de sunete care înconjurat o dată Novgorod, inclusiv aşa-numitele nobil - fluiere, harpe. Multe dintre care a fost dat oa doua viaţă, iar acum în Centrul de Novgorod pentru muzică puteţi auzi sunetul de antichitati cimpoiului, 600 ani zăcut în pământ, simţi atmosfera de suita sa de sărbătoare, reprezentate de clovni - "gudebnogo artizanat cunoscatori.

Sezon al expeditiei arheologice Novgorod, în 2003 a adus o jumătate de mie de noi piese valoroase de lemn, piele, fier si metale neferoase. Akademik Valentin Yanin consideră că găsit produse, inclusiv pantofi din piele pentru copii, precum şi o mulţime de bijuterii - brăţări multe, inele, vorbeşte elocvent despre standardele de viaţă din Novgorod, în epoca "Republica Democrată prima." Şi de nivelul de cultura lor confirma continuat să sosească birchbark. În acest an, numărul total de "vestochek" din trecut au ridicat la 1006 de exemplare. Deci, multe dintre ele au fost găsite în jumătate de secol activitatea de arheologi, 26.07.1951, atunci când site-ul fostei Nerevskogo medievala tarzie Novgorod scos din diferenţa dintre scanduri în pod de lemn XIV. preţioase prima bucata de coaja de mesteacan litere scrijelite pe el.

Expediţia lider Artem V. Artsikhovsky spus atunci: "Am fost de aşteptare pentru această descoperire de douăzeci de ani!" Cu o ştiinţă mesaj atribut speranţa că acestea vor fi aceeaşi sursă pentru istoria Veliky Novgorod, care, pentru istoria Egiptului papirusuri cu întârziere sunt. Mesteacan, spre deosebire de pergament, a fost disponibil în acele zile, orice din Novgorod, şi a folosit-o ca vom folosi acum de hârtie să ia notiţe. Şi aşa nu a ezitat să arunce şi a pierdut citit pergamentele. Asa ca acum putem afla mai multe despre diferitele aspecte ale vieţii în momentul - au fost găsite şi petiţii, şi a plăţilor de comerţ, şi scrisori către rude unul de celălalt, şi "prescrie" - gramotki în care copiii invata sa scrie. În sezonul trecut senzatia de cercetători a fost diploma, completand o anchetă judiciară pentru aCA secolul XII.: Acum 30 de ani a fost găsit Prima înregistrare din această serie în 1997 găsit un scop continuă şi acum - neaşteptată a istoriei care sa întâmplat acum 800 de ani. Băiatul, care a trait aproape 1000 de ani în urmă, pictate pe coaja ei înşişi şi prietenii lor şi altă piesă - un calaret frapant inamicul cu o suliţă, o sabie în mână ridicată - poate el însuşi a văzut în bătălia pentru Sophia Sfânt. Întâmpla şi de scris, plină de umor - ei bine, nimic "amuzant" de astăzi elevii: "Scriitori pale nu cred Casa, şi hto CE Zita ...», care înseamnă:" pale scris fără să mă gândesc, a demonstrat, iar cei care-l citesc ... "- mai uşor de înţeles. Dar joc de cuvinte istorice - înainte de construirea Palatul Căsătoriile în centrul oraşului, cum era de aşteptat, săpături preliminare au fost efectuate - şi a găsit o scrisoare cu cuvintele "ozhenisya că" care este "căsătorit aici." Oricum, se pare că în Novgorod "loc sfânt nu este niciodată gol" - pentru scanduri de lemn, prefabricaţi pentru icoane, aur, argint şi bronz folie, creuzete diferite, trei nave de ceramică cu piese de chihlimbar de vopsea roşie şi galbenă şi 10 de galoane ( !) ocru - pictor studio icoana intr-un strat de secole străine XII-XIII. a fost deschis în două etape din casa, doar transferate moderne artistul-restaurator de picturi vechi. Un hotel "Rusia" este situat exact la faţa locului, o dată plin de viaţă curte gotice - un adăpost temporar vizitatori scandinave. Şi acum, suedezii sau norvegienii ar putea fi văzut de la ferestrele hotelului aceeaşi ca şi strămoşii lor asistat la distanţă. Este că, atunci pereţii Detintsa legăna pe valurile de bărci cu vele furled. În istoria de cercetare a stratului cultural al Novgorodului sa întâmplat şi o astfel de descoperire nepreţuită - rămâne de trei ture începutul secolului XI. Designul lor, bijuterii de executare a unor părţi, o combinaţie de diferite tipuri de lemn indică niveluri ridicate de arta navei de Novgorod, le permite nu numai să facă drumeţii timp pe drum "de la vikingi la greci, ci pentru a merge" peste şapte Mările din jurul Europei.

Toate acestea - doar o mică parte dintr-un material imens de cercetare, astfel încât rugam salvat - şi se păstrează! - Pentru oamenii de ştiinţă ... Regiunea Novgorod are inca multe mistere. Va rămâne de găsit o trinadtsatiglavoy Sofia de stejar? Conform ipotezelor de cercetători, unele timp de la Kremlin Novgorod a crescut simultan două biserici - o multicupola de lemn şi o piatră nouă,, shestiglavy. inotat sunt oaspeti de-a lungul Volhov în capitala de nord a terenurilor din Rusia, ar putea vedea o privelişte uimitoare - aproape două duzini de cupole în cer de mai sus peretele vechi Detintsa poate sugera sapa ... În timp ce în Novgorod excavat doar 2% din stratul culturale. Şi asta înseamnă că ne putem aştepta la mult mai multe descoperiri interesante.

mwb.newacropol.ru

Joi, 09 iulie 2009
Vizualizări: 2207

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
60
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
86
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
197
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
75