ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Nu-e-hrana omului

Suspiciunile se confirmă. Într-un document publicat în revista medicală „The Lancet Oncology”, Centrul Internaţional de Cercetare a cancerului (CIRC), agenţie a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a calificat consumul de carne roşie ca „probabil” cancerigen pentru om” (Grupa 2A). Produsele din carne prelucrată termic au fost clasate ca „cancerigene pentru om” (Grupa 1). Acestea sunt concluziile Institutului Naţional al Cancerului (INCa).

„Aceste rezultate confirmă recomandările sănătăţii publice actuale, care apelează la limitarea consumului de carne, potrivit dr. Christopher Wild, director al CIRC. În acelaşi timp, carnea roşie are valoare nutritivă. În consecinţă, aceste rezultate sunt importante pentru a permite guvernelor, precum şi organismelor de reglementare internaţională să efectueze evaluări privind riscurile şi găsească un echilibru între riscurile şi avantajele consumului de carne roşie, precum şi carne prelucrată, pentru a formula cele mai bune recomandări alimentare posibile.”

Termenul de carne roşie cuprinde „toate tipurile de carne provenind din ţesuturi musculare de mamifere ca vita, viţelul, porcul, mielul, oaia, calul şi capra”. Produsele din carne prelucrată fac ele înseşi din carnea care a fost transformată par sărare, maturare, fermentare, afumare sau alte procese aplicate pentru a spori aroma sa sau pentru a termic a conservarea sa”.

„Carnea prelucrată conține carne de porc sau vită, însă acestea pot conține de asemenea alte tipuri de carne roşie, subproduse, cum ar fi sângele”, precizează CIRC. Este vorba de jambon, crenvurşti, precum şi carnea conservată.

Cum să ne exprimăm mai clar? Nu CONSUMAȚI carne prelucrată și mai ales nu hrăniți cu ea copiii!

 

Sursajc.md

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 10 ianuarie 2016 15:00
Vizualizări: 1803

Citiţi de asemenea

В прошедший уик-энд, 31 мая, в природно-культурном заповеднике Старый Орхей, в селе Бутучены, в теплой атмосфере незабыв...
141
Celebrul medic olandez Cornelius Moerman, care și-a dedicat decenii întregi studiului și tratării cancerului (a decedat ...
328
Mulți grădinari au încercat să înrădăcineze butași în apă. La prima vedere — metoda pare simplă și comodă. Dar succesul ...
227
Astronomii de la Academia Chineză de Științe din Nanjing au descoperit un fenomen neobișnuit în inima galaxiei noastre —...
324