ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Nu numai bani, dar o mare dorinţă de a schimba viaţa taAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Locuitorii din satul Reskeyets, raionul Ştefan Vodă obosit de zile gri, noroi şi ruina, care le înconjoară. Începeţi să decidă de colectare a gunoiului şi de curăţare a fântânilor. Rafale de vânt de sateni apreciat în cadrul Naţiunilor Unite şi a contribuit cu bani.

Timp de 10 ani Reskeyets sateni vis că totul a fost ... ca şi la om. Dar, sa zicem, in tot acest timp nu luck cu ei primari.

- Am avut o mulţime de primari - de oameni, dar ei nu au făcut nimic şi nu. Acum, primarul - vecinul meu şi suntem mândri de ea. Timp de sase luni, satul sa schimbat, - spune cu un rezident. Reskeyets Ion Bliss.

- Nimeni nu a avut până acum nu prea îngrijorat de sat. Nu e de mirare spun ei, atunci cand o femeie devine un lider care vine şi curăţenia, şi cultură, şi atunci totul altceva - vorbeşte cu un rezident. Reskeyets Agathias Odobesku.

La iniţiativa primarului şi sprijinul financiar al ONU, Reskeyets sat a venit la viaţă. La propriu, curăţate puţuri, eliminat de gunoi de la drumuri, a construit mai multe poduri peste o prăpastie, reparat turnuri de apă.

- Are aproximativ 120 de persoane. Lăsaţi toate treburile casei, cineva a tăiat via, la cineva care lucrează în domeniu, dar a abandonat totul pentru a termina lucru. Dar acum satul transformat, mergem la el cu plăcere şi mândrie pentru ei, - subliniază cu rezident. Reskeyets Agathias Odobesku.

- Acest lucru este în primul rând. În primul rând, să facă totul aici, si apoi a venit acasă. Am mai putin somn, uneori de lucru pe timp de noapte, dar încă mai au timp pentru a face - note de la un rezident. Reskeyets Zinaida Laskarati.

- Chiar dacă Primăria a încercat să facă totul pe noi înşine, nu am fi făcut faţă fără ajutorul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, - spune primarul cu. Reskeyets Paraschiva Grosso.

Diligenţă a rezidenţilor locali şi 4 luni de la exploateaza forţei de muncă au fost recompensate. În plus faţă de satisfacţia morală a fiecărui şi a luat destul de concrete. O modestă, deşi ... dar oamenii spun că nu au de lucru pentru bani, ci de dictează a sufletului.

- Nu ştiu exact cât de multe am fost dat, ceva despre o sută de lei. Dar nu au putut-mi dea bani, pentru că am lucrat din inimă, să facă satul său un frumos, ajuta un pic. Şi am da banii bisericii - a vorbit cu un rezident. Reskeyets Luca Lipetsk.

Privind îmbunătăţirea sat Reskeyets Natiunilor Unite pentru Dezvoltare a alocat aproximativ 200 mii lei. Plus banii Primăriei.

- Reskeyets una din cele 22 de sate care au suferit cel mai mult ca urmare a secetei. Prin urmare, am decis să ajutăm pe aceşti oameni, punerea în aplicare a proiectului privind dezvoltarea rurală. Acest lucru nu se va opri şi va continua să ofere asistenţă şi alte aşezări umane - rezumă reprezentantul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare Ignacio Artaza.

DIANA Pungo, Vlad KOROBAN
http://tv7.md/?page=Society&id=10850&lang=ru&list=1


Miercuri, 30 aprilie 2008
Vizualizări: 1843

Citiţi de asemenea

Știm cu toții că în Japonia sînt unele dintre cele mai avansate tehnologii din lume, dar japonezii au mers departe nu nu...
212
În gospodăria ecologică ”VioPark Varnița” a nins. Cîmpiile, lacurile și vegetația au îmbrăcat straie albe, iar peisajele...
213
Această brînză de vaci nu provoacă fermentație în intestin, se digeră bine și are un gust plăcut. Încercați să pregăti...
516
SUA lansează primul sistem plutitor Ocean Cleanup, care va curăța oceanul de resturile de plastic, a declarat pe 8 sep...
209