Nu te gândi la rău – te vei îmbolnăvi
" Cei mai înverșunați dușmani ai omului nu i-ar dori acele rele pe care le pot aduce propriile sale gânduri".
Unul dintre cei mai faimoși vindecători antici Avicenna a spus: " Medicul are trei instrumente de combatere a maladiei - cuvântul, plantele, cuțitul".
Vă rugăm să rețineți - în primul rând stă cuvântul.
Într-un spital parizian tânărul psiholog Emilie Kiu pe propriul risc, referindu-se la medicul șef, a obligat bolnavii ei de trei ori pe zi cu o voce tare sau în gând să repete de 10 ori fraza: "Cu fiecare zi mă simt tot mai bine și mai bine". Și dacă este posibil, nu în mod mecanic, ci cu intonație.
Și ce credeți? O lună mai târziu, pacienții acestui medic au devenit o sursă principală de conversații a personalului medical, iar apoi și în toată Franța.
Este ciudat, dar adevărat: pacienții grav bolnavi s-au recuperat în termen de o lună, la unii pacienți a dispărut necesitatea de intervenție chirurgicală.
Acest lucru a confirmat ipoteza marelui savant al antichității Paracelsus care a susținut că credința face minuni.
Sănătatea noastră este consecința directă a gândirii umane.
Nimeni nu contestă faptul că între starea mentală și fizică a oamenilor există o legătură directă.
" Cea mai bună apărare împotriva tuturor maladiilor, de la orice infecție este o credință fermă în propria sănătate și emoții pozitive, - spune psihoterapeut cu experiență de peste douăzeci ani, Andrei Metelski. - Gândurile negative ne distrug.
De exemplu, furia cauzează maladii ale tractului gastrointestinal. Cu timpul supărarea duce la boli de ficat, pancreas, colecist".
Una dintre cele mai importante legi psihologice spune: exprimarea verbală de dragoste, simpatie și admirație îmbunătățește energia vitală a persoanei căreia îi este adresată. Iar vorbe rele și urâte reduc energia ascultătorului.
Numărul total de maladii asociate cu gândurile rele continue să crească în mod constant.
Pentru a le contracara, ar trebui să urmăm sfatul înțelepților antici – să ne bucurăm de viață, indiferent cât de grea ar fi fost!
Deci, sănătatea, viața și soarta omului depind de gândurile lui.
Gândiți-vă la bine - așteptați binele.
Gândiți-vă la rău – veți primi înapoi rău. Gândurile constante cu timpul se dezvoltă într-o credință că acest lucru ar trebui sau s-ar putea întâmpla. Și această credință creează un
eveniment ...
De aceea, din ziua de astăzi vom începe să ne gândim doar la binele, să sperăm doar la cel mai bun.
Și nu vă faceți griji pentru fleacuri!