ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Nucile grecești sunt cele mai folositoare

Oamenii de ştiinţă americani susţin că nucile grecești conţin multe substanţe nutritive pentru organismul uman. Ei spun că acest tip de nuci trebuie neapărat să fie inclus în alimentaţia de zi cu zi.

Potrivit oamenilor de ştiinţă din Pennsylvania, valoarea nucilor se datorează antioxidanţilor, cantitatea cărora în nucile grecești este mult mai ridicată, decît în toate celelalte specii.

Este cunoscut faptul că antioxidanţii sunt apărători puternici ai organismului - aceştia previn o reacţie în lanţ în care celulele sunt distruse atunci cînd se produce procesul de oxidare. Astfel, antioxidanţii protejează organismul omului împotriva multor boli.

Oamenii de ştiinţă spun că sunt folositoare orice tipuri de nuci - alune sau migdale, însă nucile grecești sunt cele mai bune.

Pe parcursul studiului savanții au analizat nivelul antioxidanților în 9 specii de nuci. S-a constatat că într-o mînă de nuci grecești nivelul antioxidanților este aproximativ de 2 ori mai mare decît în aceeaşi cantitate de orice alte specii de nuci. În plus, activitatea biologică şi calitatea antioxidanţilor în nucile grecești este mult mai mare, decât în altele.

Cercetătorii au raportat, de asemenea, că antioxidanţii din nucile grecești au un efect mai mare, de la 2 pînă la 15 ori, decît vitamina E. Şi, după cum ştim, această vitamină este un apărător bun al celulelor umane de deteriorarea cauzată de substanţele chimice, care pot provoca diferite boli.

În plus, nucile conţin cantităţi mari de vitamine, proteine şi minerale.

Potrivit rezultatelor unui studiu preliminar, putem reduce semnificativ riscul de îmbolnăvire cu cancer, diabet şi boli de inimă, dacă vom mînca regulat nuci în cantităţi mici.

Prăjirea nucilor reduce mult calitatea lor de antioxidanţi, şi, de regulă, nucile grecești întotdeauna sunt consumate crude. Astfel omul poate profita de eficienţa lor în întregime.

 

Sursa: moldovenii.md

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 04 august 2015 11:00
Vizualizări: 2359

Citiţi de asemenea

Într-o lume în care pădurile sunt văzute doar ca „resurse”, iar râurile ca „infrastructură”, există o perspectivă mai ve...
163
Vorbind despre etnobiologie, adesea ne imaginăm sate îndepărtate, păduri, văi montane. Dar astăzi o parte semnificativă ...
202
Atunci când se discută despre conservarea ecosistemelor, de cele mai multe ori se aduc în discuție soluții tehnice și ce...
182
Pe urmele gândirii lui V.A. Suhomlinski „Consider că școala este școală doar atunci când principalul subiect din ea est...
162