Numărul de cereri de ajutor de urgenţă de la cald a crescut
Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate
previziuni ştiinţific realitate. În fiecare an, vara devine mai tare şi mai tare. În acest an nu este o excepţie. În ciuda faptului că noi încă de primăvară, temperaturi ridicate în această săptămână ne face să realizăm că vara va fi mult mai sufocant chiar. Din păcate, temperaturile ridicate a crescut numărul de cereri de ajutor de urgenţă. De la inceputul saptamanii au existat 800 apeluri, 200 de apeluri, mai mult decât în zile obişnuite.Sufocant de ori mai greu decât trecerea de la persoanele care suferă de hipertensiune arterială, boli cardiovasculare, persoanele în vârstă, copiii şi femeile gravide. În acelaşi timp, medicii recomanda ca toate petreacă mai puţin timp în aer liber este posibil, mai ales în timpul orelor de prânz când temperatura ajunge la 30-35 de grade la umbra. Pentru a preveni consecinţe neplăcute care pot fi declanşat de temperaturi ridicate, este important să ştii câteva reguli de bază o.
- În perioada fierbinte, populaţia ar trebui să reducă expunerea la soare, poarta o palarie, umbrele de utilizare şi de îmbrăcăminte de culoare de lumină. În acelaşi timp, vă recomandăm consumul a cel puţin 3 litri de apă pe zi. Nu se utilizează în exces de băuturi carbogazoase, cafea, alcool, - a declarat vice-director al Centrului National de Cercetare ambulanta Eronim Chumash.
În această perioadă, au fost raportate 2 cazuri de insolaţie la copii 12 şi 16 ani.
- Dacă aveţi orice semne de accident vascular cerebral de căldură, şi anume: dureri de cap, transpiraţii, ameţeli, greaţă, puls slab şi rapid, respiraţie rapidă şi o temperatură corporală ridicată, acestea ar trebui să retragă imediat într-un loc aerisit. De asemenea, ei au de a pune, astfel încât ar fi capul lui a fost deasupra nivelului corpului. Pacientul ar trebui să aibă apă şi se aplică o compresă rece sau pungă cu gheaţă pe frunte, cap şi piept, iar apoi trebuie să obţină servicii medicale 903, - a subliniat vice-director al Centrului National de Cercetare ambulanta Eronim Chumash.
MARINA PYNZARU, Vitaly MOISE
Pe materiale de "Astăzi, în Republica Moldova"