ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Numerele de pe partea de jos a vase de plasticAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Materialele plastice sunt ce în ce mai folosite pentru fabricarea diferitelor tipuri de nave, până la rezervoarele pentru prepararea alimentelor. Iar primele semne au fost boluri şi plăci rece dishes> bolii> şi pahare de plastic pentru ceai şi cafea 60-e, care, după un timp a interzis utilizarea pentru bauturi calde.

Un pic de teorie - doar un pic
Problema folosind ustensile de plastic pentru legate de producţie specifice din materiale plastice. Aceste materiale sintetice, spre deosebire de metal, sticlă sau ceramică, sunt un rezultat al operaţiunilor de molecule de substanţe numite . De exemplu, presiunea etilenă gazos, în prezenţa de catalizatori speciale, a produs un bine-cunoscut din polietilenă, stiren de lichid - polistiren solide. Este o moleculă mică monomeri împreună şi sunt molecule foarte lungi, de până la dimensiunea vizibile. În limita de o bucată de plastic este unul supermolecule gigant.
Aceste materiale sunt de obicei destul de inerte - rezistente la acizi si baze de produse alimentare - şi catifelează dacă este încălzit. Prin urmare, ei pot face cu uşurinţă orice forma pe care le observăm în departamentul de Housewares magazin din plastic.

Cu toate acestea, nimic nu este perfect, şi polimerizarea unor molecule nu ajung la lungimea dorită. Aceste oligomeri scurt (poate fi tradus ca ) nu este ca inerte, dăunătoare pentru om şi pot migra în alimente din recipient. Încălzire accelereaza dramatic acest proces (din cauza CSI ruleaza populaţiei), aşa ceva a reuşit să producă material plastic numai pentru preparate reci.

În plus, unele catalizatorilor uzaţi, şi sare este de metale grele dăunătoare, rămâne în interiorul polimer şi pot obţine, de asemenea, în alimente, în special atunci când este încălzit. substanţe nocive sunt, de asemenea, stabilizatori plastic şi plastifianţi, care sunt introduse pentru a da polimer proprietăţile dorite.

Maxim: tacamuri de unica folosinta - nu reutilizabile!
Progresul industriei chimice a dus la apariţia unor modalităţi eficiente de a vindeca şi de curăţare de produse, care ne-a permis de a crea materiale plastice rezistente la căldură. Nimeni nu este surprins de faptul că paharul de plastic puteţi turna cafea fierbinte şi nu gust neplăcut este că nu pot fi preparate direct într-un vas de plastic, Golful l de apă fiartă. Zvonurile cu privire la nocivitatea de ustensile de unică folosinţă sunt absolut nefondate. Că aceasta a fost de plastic!

Cu toate acestea, nu de sticla din plastic si metal. Prin urmare, de unică folosinţă farfurii şi pahare reutilizabile nu sunt recomandate. Cu fiecare nou material plastic turnat apă cu proprietăţi de fierbere se deterioreze, şi chiar şi fără apă caldă pentru toate materialele plastice au un astfel de efect al îmbătrânirii populaţiei sub influenţa oxigenului atmosferic, lumina soarelui şi de căldură camerei. Faptul că moleculele lungi rupe în bucăţi scurte care se încadrează în produsele alimentare.

Din păcate, în nostru de alimentaţie publică ustensile de unică folosinţă adesea încearcă să re-utilizare, şi bine, dacă cel puţin pomoyut. Cu toate acestea, există o modalitate simplă de a combate această încălcare a procesului de gătire de drept - nu ezitati deformare după ce mănâncă o farfurie şi de sticlă şi aruncaţi-le în urnă. După toate, în teorie, la fel ar trebui să fie făcut maestru , sunteţi doar ajutându-l, nu-i asa? Un mototolită stretch vesela din plastic imposibil.

Abrevieri şi numere
Acum tipuri de ustensile de plastic. Materialul cel mai comun pentru el acum este, probabil, din polipropilenă. Rezistent la temperaturi de până la 150OS polipropilena utilizate pentru producţia de film, care este plasat în produse congelate. Aceste produse pot fi scăzut în apă fierbinte să se încălzească la dreptul în film - în astfel de pungi de vânzare!De exemplu, bystrorazvarivayuschiysya Fig. La produsele din polipropilenă este pus de obicei, două scrisori şi figura 5.

Din polietilenă tradiţionale fabricarea o varietate de containere, cutii de pâine, film pentru depozitare la rece a produselor, ceşti şi farfurioare, etc Cu toate acestea, pentru o lungă perioadă de timp pentru a menţine unt sau margarina într-un film nu poate fi din cauza volatilităţii sale în raport cu grăsimi. Moderne din polietilenă de înaltă densitate şi HDPE este desemnat ca cifră 2.

Rezervoare pentru ulei, apă minerală, băuturi diferite, cum ar fi cola sau făcute dintr-un material relativ nou din polietilen tereftalat. Acesta este un material plastic foarte inert pentru a rezista la presiunea necesară de dioxid de carbon bauturile carbogazoase. Foarte adesea lăsate în urmă de sticle de sifon stocate ulei vegetal, apă sau chiar alcool. Deci, acest lucru nu este drept! De petrol şi alcool sunt mult mai puternice oligomeri solvenţi decât apa. Şi standardele de migraţie a substanţelor nocive din sticle PET diferite şi Oil> bolii>, ultima mult mai stricte.

polietilen tereftalat, sau PET abreviat PETF (în limba rusă ar trebui să fie de PET, dar adesea scrise incorect PETF, se dovedeşte - ). PETF atribuit numărul 1.

În cantităţi mari, şi polistiren, care este foarte durabil, pot fi vopsite în diferite culori şi este destul de inert, dacă este făcut fără a se rupe de tehnologie. Într-o cutie din polistiren vândute ulei psevdotoplenoe (a se vedea articol de pe site-ul ). Şi, în general, tot ar fi mai bine dacă polistiren mărfurile produse în zonele non-alimentare, cum ar fi echipamente de uz casnic de locuinţe, accesorii si masini barei de protecţie. Lui cod: şi numărul 6.

Unele materiale plastice care nu pot fi utilizate în contact cu produsele alimentare. Nu atât de mult timp în urmă în presă discutat aspectul de feluri de mâncare piaţa noastră turcă din plastic de proastă calitate. Platouri, farfurii şi pahare din aceasta alocate să mănânce substanţe periculoase. Nu cumpara feluri de mâncare cu mâna. Şi asiguraţi-vă că pentru a căuta litere preţuite şi numerele de pe partea de jos sau din spate, dacă nu există - cel puţin nu ia-le.

Este, uneori, a cerut, vesela din plastic pe care ţările nu sunt în valoare de cumpărare. Dar cu siguranţă nu ştiţi răspunsul? Coş de gunoi pot fi fabricate în orice ţară, dar noi am fost tacamuri de slabă calitate este importat în principal, din start, Mickiewicz, de la ţărmuri ale Yangtze şi din împrejurimi de la Constantinopol.

În concluzie, vreau să reamintesc că vasele cu o teflonate, de asemenea, de fapt, să fie legate de clasa de vase de plastic, sau la o clasă mixte de metal-plastic. De acoperire de bucătărie din aluminiu de politetrafluoretilenă (PTFE), este, de asemenea, un polimer (plastic) cu proprietăţi foarte neobişnuit - rezistenţă mai mare de căldură şi zero .

Sursa: Peter Obraztsov, ziarul "Izvestia"

Vineri, 11 aprilie 2008
Vizualizări: 8242

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
216
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
409
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
292
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
419