ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Nunta verde: argumente pro şi contraNunta verde: argumente pro şi contraCe este o nuntă ecologică: omagiul adus modei în urmărirea stelelor din show-business sau o credinţă adevărată în puterea noastră de a salva mediul înconjurător?

Este foarte simplu să răspundem la această întrebare - luând în considerare posibilitatea organizării nunţii ecologice, întrebaţi-vă dacă sunteţi gata să renunţaţi  la o rochie de mireasă surprinzător de frumoasă, cu o pelerina din blană? La o nuntă ecologică putem să asisităm doar în hainele confecţionate din materiale naturale, cum ar fi inul. "Dar inul atât de repede se şifonează...".

Sunteţi gata să renunţi la o procesiune de maşini care polueaza atmosfera cu gazele de eşapament?  "Dar cu ce vom merge apoi la biroul de înregistrare, restaurant, acasă?".

Sunteţi gata să renunţi la bucatele din carne pregătite din animale exotice, care sunt înregistrate în Cartea Roşie? "Dar tocana din iepurele sălbaticeste este atât de  gustoasă...".

Sunteţi gata să spuneţi tuturor oaspeţilor voştri că ar trebui să vină la petrecerea de nuntă pe jos sau cu bicicleta, în haine confecţionate din ţesături naturale? “M-m-m-m ...”.

De acord, o mulţime de momente neaşteptate, pe care uneori este foarte dificil să accepţi. Şi lista enumerată mai sus - nu este totul la ce ar trebui să refuzaţi pentru a organiza o adevărată nuntă ecologică. De altfel, în Occident toţi banii, donaţi la nuntă, sunt transferaţi pe contul unei companii protectoare a mediului. La noi, însă, nici vorbă nu poate fi să te abţii de mantoul din blană, sau de tocana din iepurele  sălbatic pe masa de sărbătoare.

Dacă sunteţi conştienţi de gravitatea deciziei luate, apoi cu îndrăzneală, drum bun în Internet pentru a găsi noi informaţii, privind nunta ecologică. Deoarece există atât de multe lucruri diferite, pe care sunteţi obligaţi să le respectaţi, şi cele la care ar trebui să refuzaţi.  Sunt atât de multe, că nu pot fi găzduite toate într-un articol, e pur şi simplu nereal.

Dacă finanţele permit, o decizie bună - să cereţi sfatul de la o agenţie de nuntă care oferă servicii cum ar fi organizarea nunţilor cu subiecte diferite. Specialiştii, probabil, s-au confruntat cu nunţile verzi şi pot să vă spună mai multe despre ceea ce vă aşteaptă.

De altfel, a sărbători o nuntă este mai bine în aer liber (dacă vremea permite, desigur) - şi distractiv, şi plăcut, şi ecologic. Doar asiguraţi-vă în prealabil pentru a găsi pe cineva care va curăţa poiana după sărbătoare.

Şi ultimul lucru: nu contează daca veţi respecta strict toate momentele, caracteristice pentru o nuntă ecologică, pentru că principalul lucru - dorinţa dvs.  de a păstra mediul înconjurător pentru copiii noştri, nepoţii, descendenţii. Şi, “să lăsăm mantoul - acesta nu- mi stă bine, şi tocana din iepurele sălbatic nu mi-a placut niciodată - este amară, dar pentru oaspeţii noştri putem cumpăra costume şi pelerine din in şi să organizăm o petrecere în hainele şifonate, adevărat, dragule? Cât e de vesel! “.

 

Sursa

Marţi, 25 mai 2010
Vizualizări: 3210

Citiţi de asemenea

Băutura de sfeclă este capabilă să învingă hipertensiunea, să îmbunătățească metabolismul în organism și chiar să facă...
218
Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilității Globale de Mediu (GEF), implementat de PNUD Moldova, lansează azi, 21 se...
196
Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
214
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
567